دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 دی 1401 - 11:32
معاون دانشگاه آزاد بندرعباس خبر داد؛

راه‌اندازی بخش دیجیتالی کتابخانه دفاع مقدس در بندرعباس

راه‌اندازی بخش دیجیتالی کتابخانه دفاع مقدس در بندرعباس
محمد حیدری‌نارمندی از راه‌اندازی بخش دیجیتالی کتابخانه دفاع مقدس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس خبر داد.
کد خبر : 826569

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از بندرعباس، محمد حیدری نارمندی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس در جلسه مشترک ستاد شاهد و امور ایثارگران این واحد دانشگاهی با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان هرمزگان از راه‌اندازی بخش دیجیتالی کتابخانه دفاع مقدس در این دانشگاه خبر داد و اظهار کرد: با راه‌اندازی این بخش، دسترسی آسان به منابع علمی و پژوهشی هشت سال دفاع مقدس در دسترس دانشجویان و دوستداران تاریخ انقلاب اسلامی قرار می‌گیرد.

وی افزود: دانشگاه با داشتن استادان مجرب و صاحب‌نظر در حوزه فرهنگی می‌تواند در اشاعه فرهنگ دفاع مقدس و تبیین آرمان‌های امام راحل و انقلاب گام‌های بزرگی را با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس داشته باشد تا بتوان از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های طرفین برای پیشبرد اهداف کلان انقلاب گام‌های مؤثر برداشته شود. این بنیاد می‌تواند با معرفی استادان صاحب‌نظر و متخصص که در حوزه دفاع مقدس و زمینه روایت گری این دوران، تخصص و تبحر دارند دانشگاه را در حوزه شناخت بهتر ارزش‌های دفاع مقدس و تدریس کتاب دفاع مقدس یاری کنند.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس، برگزاری کنگره‌های علمی و پژوهشی، برپایی یادواره شعر دفاع مقدس، تألیف کتاب و جمع‌آوری خاطرات معنوی، تهیه کتابچه و راه‌اندازی نشریه مشترک با ستاد شاهد و امور ایثارگران دانشگاه و برخی دیگر از فعالیت‌های فرهنگی مشترک را در این زمینه را، آغازی برای همکاری‌های بیشتر اعلام کرد و ادامه داد: این واحد دانشگاهی آمادگی کامل دارد تا در حوزه‌های علمی، پژوهشی، فرهنگی و... یاریگر سایر ارگان‌ها، سازمان‌ها و ... باشد.

**ایجاد تعامل بیشتر با استفاده از ظرفیت استادان جوان

رئیس مرکز اسناد و مدارک و کتابخانه تخصصی اداره کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان هرمزگان نیز با ارائه گزارشی از روند احداث مرکز فرهنگی دفاع مقدس به‌عنوان مطالبه عمومی استان، امکان انتقال بخشی از کتابخانه تخصصی دفاع مقدس بنیاد و چگونگی استقرار در کنار اهمیت و جایگاه آن را یادآور شد و گفت: استفاده از ظرفیت استادان جوان و متبحر در این زمینه و برای تدریس درس دفاع مقدس می‌تواند گامی مهم در ایجاد تعامل و تشریک مساعی بیشتر باشد.

رضا سهرابی با بیان شرحی از حوزه اسناد و مدارک این اداره کل بیان گرد: پروژه‌های دانشجویی، پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی و کتاب اسنادی و دیگر فعالیت‌های پژوهشی مورد حمایت و پشتیبانی این اداره کل است و می‌توان با اطلاع‌رسانی و ترغیب دانشجویان گام‌های خوبی در این حوزه برداشته شود.

وی شناسایی دانشجویان توانمند را در حوزه نویسندگی از سوی دانشگاه و معرفی آنان به بنیاد را، برای شرکت دادن آنها در کلاس‌ها و کارگاه نویسندگی دفاع مقدس را از دیگر برنامه‌های این حوزه برشمرد و عنوان کرد: در کنار این فعالیت‌ها، ارائه راهکار‌های علمی و عملی برای بهره‌گیری از هوش مصنوعی در مراکز فرهنگی دفاع مقدس نیز از دیگر برنامه‌های اداره کل بنیاد حفظ آثار بوده که نیازمند همکاری بیشتر دانشگاه در این حوزه نیز است.

**برنامه‌های حوزه آموزشی استان هرمزگان

رئیس حوزه آموزش، تحقیقات و ترویج پژوهش‌های دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار این اداره کل نیز مطرح کرد: همکاری بنیاد درباره مرمت و ساماندهی گلزار شهدای دانشگاه، مشارکت در برگزاری همایش تخصصی استادان درس دفاع مقدس در مشهد با همکاری دانشگاه از برنامه‌های حوزه آموزشی است.

حسن محمدی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در حوزه جهاد تبیین اضافه کرد: دفاع مقدس مانند گنجینه‌ای عظیم است که به درستی به نسل جوان انتقال داده نشده و بهترین راه برای معرفی و رسیدن به این مهم، جهاد تبیین است که باید جدی گرفته شود.

وی، پایش و صلاحیت استادان درس دفاع مقدس را از دیگر ضروریات این حوزه دانست و تبیین کرد: برگزاری کارگاه‌های توانمندسازی، بازدید اساتید از مناطق عملیاتی دریایی، جزایر و دستاورد‌های دفاعی، آموزش‌های ضمن خدمت، شناسایی اساتید دارای سابقه جبهه (استاد راوی)، حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی و برگزاری نشست‌های تخصصی هم‌اندیشی اساتید را از برنامه‌های در حال انجام این اداره کل است که باید با جدیت به آن توجه شود.

**برنامه‌ریزی منسجم برای تعامل دوجانبه دانشگاه آزاد با بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس

مسئول دفتر ستاد شاهد و امور ایثارگران دانشگاه آزاد بندرعباس نیز با تشریح عملکرد این دفتر گفت: همه سعی ما در این حوزه ایجاد رضایتمندی فرزندان شاهد، ایثارگر و جانبازان عزیز است و این دغدغه‌ای بوده که همواره مسئولان دانشگاه به آن اهتمام ورزیده و به آن توجه دارند.

مریم کناری‌زاده افزود: برنامه‌ریزی منسجم برای تعامل دوجانبه با بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس و گسترش این همکاری‌ها در قالب اردو‌های علمی فرهنگی، کارگاه‌های آموزشی، نشست‌های تخصصی و استفاده از توانمندی و ظرفیت فرزندان شاهد می‌تواند چشم‌انداز روشنی را به روی این همکاری بگشاید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب