فرمانده فرانسوی: اروپا باید مراقب عملیاتهای سایبری آمریکا باشد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا به نقل از لوموند، ژنرال «امریک بونِمزون» فرمانده دفاع سایبری فرانسه میگوید که آمریکا چند تیم متخصص را به کشورهای اروپایی که گفته میشود در برابر حملات سایبری روسیه ضعیف هستند اعزام کرده و اکنون او نگران است که مبادا این اقدام، راه را برای عملیاتهای جاسوسی بیشتر هموار کند.
این مقام فرانسوی در ادامه هشدار خود میافزاید: عملیاتهای حمایت فنی که از سوی تیمهای نظامی آمریکا روی شبکههای شمار قابل توجهی از کشورهای اروپایی انجام شده، سوال برانگیز است.
بونمزون پیشتر هم در جلسه کمیته دفاعی مجلس ملی فرانسه که در دسامبر ۲۰۲۲ پشت درهای بسته برگزار شد، عملیاتهای سایبری آمریکا را «نسبتاً تهاجمی» توصیف کرده بود.
این اظهارات حاکی از نگرانی فرانسه درباره اقدامات آمریکا به ویژه در کشورهای اروپای شرقی است.
وی در شرح نگرانیهای خود میافزاید: این کشورها با گشودن شبکه هایشان به روی نیروهای سایبری آمریکا، خود را در معرض نوعی «سیاست نفوذ» قرار داده اند.
همزمان، کارشناسان بر این باورند که حتی چنانچه یک نیروی خارجی در حلقه متحدان جای بگیرد، اینکه اجازه دسترسی به حوزههای بسیار حساس کشور میزبان را داشته باشد، راه را برای انجام عملیات جمع آوری اطلاعات و در نهایت جاسوسی باز میکند.
با توجه به اینکه در میان کشورهای بلوک غرب، ابزارهای نظارتی آمریکا از قدرتمندترینها تلقی میشود و قابلیت نفوذ بالایی هم دارند، نگرانی درباره آنها هم به مراتب بیشتر است.
به گفته بونمزون، آمریکا به دنبال پر کردن یک خلاء (امنیتی) است و از این منظر مخالفتی وجود ندارد، اما مسئله این است که آنها از حد مجاز فراتر رفته اند.
وی در توضیح سوءظن خود افزود: آنها رویکرد حمایت گرایانهای دارند، اما حضورشان همراه با خدمت به دستگاه دیپلماسی (آمریکا) است.
نگرانی فرمانده دفاع سایبری فرانسه با توجه به سابقه دولت واشنگتن در جاسوسی از متحدان اروپایی کاملا به جا است.
در ماه می ۲۰۲۱، نتیجه یک تحقیق رسانهای نشان داد که سرویس اطلاعاتی دانمارک به آمریکا کمک کرده بود تا از رهبران اروپایی از جمله «آنگلا مرکل» صدراعظم سابق آلمان جاسوسی کند.
بنا به این گزارش، ایالات متحده تا سال ۲۰۱۴ از شبکه اطلاعاتی دانمارک برای شنود شماری از رهبران اروپایی از جمله مسئولان آلمان، سوئد، نروژ و فرانسه استفاده میکرد.
روند جاسوسی از کشورهای اروپایی در شرایطی انجام میشود که واشنگتن به ویژه در دوره ریاست جمهوری «جو بایدن»، روی اتحاد فراآتلانتیکی مانور گستردهای میدهد و به دنبال جلب دوباره اعتماد اروپاییها است که در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» بسیار کمرنگ شد.
انتهای پیام/