سید صالحی: گلمحمدی فورا خلأ لوکادیا را پر کرد؛ ساپینتو ترکیب اصلیاش را پیدا نکرده است
حمیدرضا نقیبی- سید مهدی سید صالحی در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در مورد عملکرد پرسپولیس در پایان نیم فصل اول لیگ برتر اظهار داشت: پرسپولیس شروع خوبی نداشت و خلأ مهاجم هدف در این تیم احساس میشد. هافبکهای خلاق و روندهای داشت اما بازیکن تمام کننده در این تیم وجود نداشت. ورود یورگن لوکادیا با وجود اینکه او اضافه وزن داشت و از شرایط مناسب به دور بود خط حمله این تیم را متحول کرد. مهاجمی که اگر میماند تأثیرگذاری بسیار بیشتری داشت و او میتوانست از توپهای هم مرده گل بسازد. در این بین دیگر تیمهای مدعی هم نتوانسته بودند در زمانی که پرسپولیس امتیاز لازم را نمیگرفت از حریفان خود امتیاز بگیرند. استقلال، سپاهان و گلگهر از فرصت استفاده نکردند و در جمعآوری امتیاز ضعیف عمل کردند.
**شم گلزنی عبدی خاموش شده است
وی ادامه داد: پرسپولیس به مرور وضعیت خوبی پیدا کرد و به صدر جدول رسید. با رفتن لوکادیا پیش از دربی احتمال آنکه شوک شدیدی به تیم وارد شود وجود داشت. یحیی گلمحمدی خیلی زود توانست خلأ لوکادیا را با محمد عمری پر کند. در صورتی که مهدی عبدی آمادگی روحی لازم را برای بازگشت به خط حمله پرسپولیس نداشت. او خودباوری و اعتماد به نفس را برای گلزنی از دست داده و شم گلزنی او خاموش شده است. عمری در هر دیداری که بازی کرد مثمرثمر بود و در دیدار با گلگهر گرهگشا شد تا تیمش در سیرجان پیروز شود. در بازی با نساجی مازندران هم بسیار خوب ظاهر شد و حتی در دیدار جام حذفی با ون پارس اصفهان هم نشان داد بازیکن پختهای است در حالی که سن کمی دارد.
**مجیدی بازی زیبا را قربانی کسب امتیاز کرد
پیشکسوت سرخابی در مورد اینکه ایراد استقلال در کجاست که با صدر جدول ۵ امتیاز فاصله گرفته، عنوان کرد: فرهاد مجیدی در سومین مرتبه که سرمربی استقلال شد با این تیم به قهرمانی رسید چون اصول و قواعد لازم را یاد گرفت. او بازیکنان تکنیکی و تاکتیکی گرفت و بازی زیبا را قربانی کسب امتیاز کرد که خروجی آن کسب عنوان قهرمانی بود. از وقتی ریکاردو ساپینتو آمد او به زمان نیاز داشت تا با خلق و خوی فوتبال ایران و شرایط تیمش آشنا شود و مشابه این وضعیت برای ژوزه مورایس هم وجود داشت. دلیل این موضوع این است که برخی بازیکنان ما بازیکن تمرین و یکسری بازیکن مسابقه هستند و تا سرمربی متوجه شود زمان میبرد. اصولاً سرمربیان خارجی بدبین هستند و خیلی سخت به حرفهای کمکهای داخلی اعتماد میکنند. سعی آنها بر کمک گرفتن از همکرانی است که با خود میآورند و به نظرم ساپینتو هم به این شکل رفتار کرد. در واقع کمک ایرانی که روی ساپینتو تأثیر بگذارد در استقلال وجود ندارد.
**هافبک طراح مشکل اصلی استقلال است
وی افزود: تفکرات ساپینتو هجومی و خصلت او پرخاشگر است. مهمترین مسئله ساپینتو این است که هنوز ۱۱ بازیکن اصلی خود را پیدا نکرده، در حالی که با گذشت زمان ترکیب خطوط دفاعی و میانی را پیدا کرده، ولی خط حمله تیم او نامشخص است. البته مصدومیتها هم اثرگذار بود و در مجموع مشکل اصلی استقلال فقدان هافبک طراح و بازیساز بوده که نبود آن در تیم کاملا حس میشود. در نتیجه استقلال کانال میانی را از دست میدهد و حملات این تیم بیشتر روی بازی مستقیم و ارسال از کنارهها است، در حالی که اصلا حملات در عمق دیده نمیشود. در نتیجه تیمهای حریف دست استقلال را به راحتی میخوانند. هماهنگی لازم در خطوط مختلف استقلال به نقطه ضعف این تیم تبدیل شده و به همین خاطر این تیم از شرایط آرمانی دور است.
**با منتخب لیگ برتر به جام جهانی نمیرفتیم
سید صالحی در مورد کمبود بازیکنان پدیده در فوتبال ایران که به دنبال آن تیم ملی ایران پیرترین تیم جام جهانی شد، تصریح کرد: در دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ هر ساله بازیکنان جوانی به فوتبال ایران معرفی میشدند. در نتیجه لیگ برتر مملو از بازیکن بود. به دنبال آن دلالها وارد فوتبال شدند تا نتیجه آن پشت خط ماندن بازیکنان شایسته باشد که شاهد خداحافظی بازیکنان ۳۲ و ۳۳ ساله بودیم. چون بازیکن جوان زیادی تزریق میشد، اما به دنبال آن در سالهای اخیر دیدیم سید جلال حسینی تا ۴۰ سالگی در پرسپولیس ثایت بازی میکرد. الان بازیکن جوان خوبی نداریم که جایگزین ملیپوشان پا به سن گذاشته شود. وضعیت هم سال به سال بدتر میشود. اگر با منتخب لیگ برتر در انتخابی جام جهانی حاضر میشدیم به جام جهانی صعود نمیکردیم. فوتبال ما نتیجهگرا شده و به بازیکنان جوان میدان نمیدهیم. در رده پایه هم تیمهای ملی نتایج خوبی نگرفتند. به همین خاطر هر کسی سرمربی تیم ملی باشد به بازیکنانی بازی میدهد که سن بالایی دارند.
**میتوانیم الگوبرداری خوبی از تیمهای ملی موفق کنیم
وی در مورد اینکه سرمربی تیم ملی هنوز انتخاب نشده و مهدی تاج به عنوان رئیس فدراسیون گفته هنوز فرصت داریم، تأکید کرد: تیم ملی نیاز به مربی خارجی با افکاری نو دارد و البته باید چند سال به او فرصت داده شود تا بتواند تیم ملی جدیدی بسازد. اگر سرمربی خارجی بیاوریم که یک سال بعد جدا شود بهتر است به سرمربی ایرانی اعتماد کنیم و فرصت چند ساله به او بدهیم. مانند مراکش که به جمع چهار تیم پایانی جام جهانی رسید یا ژاپن و کره جنوبی که بازیهای خوبی ارائه کردند. میتوانیم الگوبرداری خوبی از تیمهای ملی موفق کنیم و از ظرفیت بسیار خوبی که بازیکنان مستعد و شایسته ما دارند نهایت استفاده را ببریم تا به مرور تیم ملی قدرتمندی را داشته باشیم. این اتفاق رخ میدهد اگر ایرادها را برطرف کنیم و مسیر غلط گذشته را نرویم.
انتهای پیام/