دانشگاهیان نقش مهمی در تولید و پرورش آبزیان دارند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حجت الاسلام دکتر حسن قلیپور در دومین همایش ملی پژوهشهای شیلاتی با محوریت تغذیه آبزیان،، تولید و گسترش ماهیان گرمابی و سرد آبی، زینتی و کاربرد تخصصی با رویکرد نوین را از اهداف مهم این همایش برشمرد.
وی ایجاد فضای مناسب برای تبادل نظریه علمی و شکوفایی امور شیلاتی، ارائه آخرین دستاوردهای امنیتی و بهداشتی تغذیه آبزیان و حمایت از پژوهشهای کارآمدی برنامه ریزی شده را از اهداف این همایش ملی نام برد.
رئیس دانشگاه آزاد بابل، آبزیان را گنج جوامع بشری دانست و بیان کرد: «شادابی و انگیزه مصرف غذایی ما به سلامت و امنیت آبزیان بستگی دارد، پس ما باید در بهداری و رعایت بهداشت و توسعه آبزی پروری در جامعه کوشا باشیم.»
حسینزاده معاون مدیرکل شیلات استان مازندران نیز با قدردانی از دست اندرکاران این همایش به قرائت پیام معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات کشور پرداخت.
در پیام حسن صالحی آمده است: «بانک جهانی امنیت غذایی را دسترسی همه مردم در تمام اوقات به غذای کافی برای داشتن یک زندگی سالم تعریف کرده است. این تعریف بر سه عنصر «موجود بودن غذا»، «دسترسی به غذا» و «پایدار در دریافت غذا» استوار است.»
این پیام میافزاید: «امنیت غذایی نه تنها مستلزم عرضه کافی مواد غذایی در سطح کلان است، بلکه ناظر بر توزیع عادلانه غذا به منظور دستیابی همکارن به آن نیز هست. امنیت غذایی زیر بنای امنیت جهانی است، اگر غذای کافی و مطلوب در سطح فرد، خانواده، ملی و جهانی وجود نداشته باشد، دستیابی به امنیت جهانی با چالشهای زیادی مواجه خواهد بود.»
در بخش دیگری از این پیام آمده است: «در آخرین کنفرانس شیلاتی فائو، از تمامی کشورها خواسته شده تا با افزایش تولید آبزیان پرورشی تا حد امکان از مصرف منابع حیوانی، به ویژه پودر ماهی حاصل از ماهیان سطح زی و میان زی ریز کاسته شود و این منابع برای مصارف انسانی مورد توجه قرار گیرند.»
رئیس سازمان شیلات کشور در این پیام افزوده است: «هدف سازمان شیلات ایران در دو برنامه ششم و هفتم توسعه کشور، رسیدن به مصرف سرانه متوسط جهانی آبزیان برای هر فرد ایرانی است. برای رسیدن به این هدف قطعأ نقش آبزی پروری و نقش تغذیه آبزی در تولی پایدار، اقتصادی و رقابت پذیر آبزی پروری بسیار ضروری است.»
متخصص بهداشت و بیماریهای آبزیان از دفتر بهداشت آبزیان سازمان دامپزشکی کشور هم درباره وضعیت بهداشت و بیماریهای آبزیان در کشور نکاتی را بیان کرد.
دکتر کاظم عبدی لزوم تدوین نقشه راه و سیاست آبزی پروری در کشور را ضروری خواند، افزود: «آبزی پروری به عنوان غذای سلامتی و حتی اثرات داروی مطرح هستند ولی در صورت عدم اجرای آبزی پروری مسئولانه این صنعت میتواند با تخریب زیستگاهها، افزایش بیماریهای نو پدید و بازپدید، آلودگیهای زیست محیطی، مشکلات باقیماندهها و... باعث بروز مشکلاتی شود.»
متخصص بهداشت و بیماریهای آبزیان به نقش بیماریها در صنعت آبزیان ایران و جهان پرداخت و گفت: «بیماریها اولین مانع توسعه آبزی پروری در ایران و جهان هستند و سالیانه 25 در صد از تولیدات آبزیان جهان به ارزش بیش از ۳۰ میلیارد دلار در اثر سوء مدیریت و بیماریها از بین میروند.»
عبدی تأکید کرد: «سازمان دامپزشکی به عنوان متولی بهداشت و بیماریهای دام (از جمله آبزیان) در کشور با اجرای سیستم جغرافیای آبزیان (GIS)، اجرای برناکمههای ملی پایش و مراقبت ار ۱۱ بیماری مهم و اخطارکرانی، راه اندازی آزمایشگاههای ملی و تخصصی، اجرای امنیت زیستی در مزارع، نظارت بر صادرات و واردات و گسترش بازارهای صادارات و.. به صیانت از این صنعت میپردازد.»
دبیر کمیته علمی همایش ملی پژوهشهای شیلاتی با محوریت تغذیه آبزیان با بیان اینکه از زمان فراخوان تاکنون بیش از ۱۱۲ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است، اظهار کرد: «پس از بررسی و داوری مقالات از سوی استادان برجسته شیلاتی قریب به ۶۰ مقاله پذیرفته شد.»
دکتر شایان قبادی بیان کرد: «از این تعداد مقاله پذیرفته شده، ۱۵ مقاله در قالب سخنرانی و ۴۵ مقاله در قالب پوستر مورد تأئید قرار گرفت، در پایان به مقالات برتر جوایز به همراه لوح گواهی شرکت در همایش اهدا شد.»
این همایش با همکاری موسسه تحقیقاتی علوم شیلات کشور، شرکت زرین بالان شمال، سازمان نظام دامپزشکی ایران، انجمن ماهیان زینتی ایران، شرکت لابراتوارهای سیانس و به میزبانی واحدبابل برگزار شد.
دومین همایش ملی پژوهشهای شیلاتی با محوریت تغذیه آبزیان به همت حوزه معاونت پژوهش و فن آوری دا نشگاه آزاد اسلامی واحد بابل با حضور شخصیتهای علمی وفرهنگی کشور، اندیشمندان، استادان، دانشجویان، تولید کنندگان ودست اندرکارن این صنعت سالن آمفی تئاتر در دانشکده پیراپزشکی این واحد دانشگاهی برگزار شد.
انتهای پیام/