دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دادن قالیچه به اینفانتینو رفاقت نیست

واعظ آشتیانی: کمیته ملی المپیک درباره «خلیج فارس» صحنه گردانی کند

واعظ آشتیانی: کمیته ملی المپیک درباره «خلیج فارس» صحنه گردانی کند
قائم مقام سابق سازمان تربیت بدنی گفت: کمیته ملی المپیک ایران به موضوع جعلی خواندن «خلیج فارس» ورود کند و با صحنه گردانی اینفانتینو را در مقابل کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) ملزم به پاسخگویی کند.
کد خبر : 825278

امیر واعظ آشتیانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره اینکه واکنش فدراسیون فوتبال، وزارت امور خارجه و وزارت ورزش و جوانان را به استفاده از عنوان جعلی خلیج عربی به جای «خلیج فارس» در مسابقات جام ملت‌های خلیج فارس در عراق کافی می‌داند، اظهار داشت: کلیه اتفاقات مربوط به ورزش در سطح بین‌المللی به کمیته ملی المپیک برمی‌گردد. کمیته بین‌المللی المپیک مراودات خود را با کشورهای از طریق کمیته‌های ملی المپیک هر کشوری انجام می‌دهد. فدراسیون کشورها با فدراسیون‌های جهانی ارتباط دارند و به عنوان مثال فدراسیون فونتبال با فیفا در ارتباط است. فدراسیون بین‌المللی المپیک هم با فدراسیون‌های جهانی ارتباط برقرار می‌کند و با فدراسیون‌های ملی ارتباطی ندارد. از این رو بر اساس فرمول جهانی سوالی که پیش می‌آید سکوت کمیته ملی المپیک ایران به چنین اتفاقی است. علت وارد نشدن این کمیته چیست؟ 

**اینفانتینو را ملزم به پاسخگویی کنند

وی ادامه داد: دیپلماسی سیاسی و ورزشی یک ظرفیت است ولی دیپلماسی ورزشی را باید کمیته ملی المپیک هماهنگ کند. با ادبیات و موضوعات مشخصی اتفاقات را با کمیته بین‌المللی المپیک هماهنگ کند. فیفا هم فدراسیون‌های ملی را به رسمیت می‌شناسد و وزارت ورزش و جوانان نمی‌تواند با با فیفا و IOC مکاتبه کند. جای کمیته ملی المپیک به عنوان رابط با IOC خالی است. عکس‌العملی هم تا به امروز ندیدم. کمیته ملی المپیک ایران باید وارد شود و صحنه گردانی کند. از ظرفیت‌های دیپلماسی ورزشی و سیاسی با کمک وزارت امور خارجه استفاده کند و با کمیته بین‌المللی المپیک نامه‌نگاری کند که رئیس فیفا از عنوانی جعلی استفاده کرده است تا جیانی اینفانتینو در مقابل IOC ملزم به پاسخگویی شود.

**دم خروس بیرون زده شد

قائم مقام سابق سازمان تربیت بدنی افزود: مهم‌تر اینکه متأسفانه امروزه سیاست با ورزش آمیخته شده و این برخلاف اساسنامه کمیته بین‌المللی المپیک، فیفا و کمیته‌ها و فدراسیون‌های ملی تمامی کشورهاست. این دروغ بزرگی است که فیفا و شخص اینفانتینو آن را نشان دادند. در واقع دم خروس بیرون زده شد و این ها به دنبال مخلوط کردن سیاست با ورزش هستند. موضع‌گیری اینفانتینو که عنوان جعلی استفاده می‌کند حرکتی کاملاً سیاسی است. همین موضوع می‌تواند به عنوان یک ابزار علیه فیفا استفاده شود. از رئیس فیفا می‌توان در دادگاه بین‌المللی حکمیت ورزش CAS شکایت کرد و اینفانتیو را مورد انتقاد قرار داد. این موارد را باید به IOC انتقال داد.

**دادن قالیچه به اینفانتینو رفاقت نیست

وی یادآور شد: از طرف دیگر موضع‌گیری لطیف فدراسیون فوتبال واقعأ جای سؤال دارد. چنین اتفاقی را کشورهای عربی رقم زدند و با توجه به اینکه بار اولشان نیست، می‌خواهند هر از چندگاهی برای خود سرگرمی ایجاد کنند و حرف‌های بی‌ربطی می‌زنند، در حالی که در تمام دنیا می‌دانند خلیج فارس است و در کتب درسی آنها هم آمده است. با وجود چنین حقایقی فدراسیون فوتبال ما خیلی لطیف برخورد کرده است. مهدی تاج به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال ایران می‌گوید ما جدی برخورد می‌کنیم. جدی برخورد کردن نامه لطیف نوشتن است؟ چه رفاقتی میان تاج و اینفانتینو وجود دارد؟ اینکه قالیچه با عکس رئیس فیفا به او داده‌اید رفیق چنین شخصی شده‌اید؟ واقعیت امر مافیایی است که اینفانتینو در فیفا شکل داده و به کنفدراسیون‌های قاره‌ای هم سرایت کرده و به برخی فدراسیون‌های ملی منتقل است. حقیقت تلخی است که نمی‌توان انکار کرد. اطلاعیه‌ای که از سوی فدراسیون فوتبال صادر شده در شأن جمهوری اسلامی ایران نیست و فاقد قاطعیت است. برای جبران این اطلاعیه ضعیف کمیته ملی المپیک هماهنگ با وزارت امور خارجه از ظرفیت‌های دیپلماسی سیاسی و ورزشی بهره ببرد و متنی قوی را به کمیته بین‌المللی المپیک بدون وارد کردن وزارت خارجه ارائه کند. بهانه‌های لازم را بگیریم اما سیاست در ورزش وارد نکنیم تا بهانه نداده باشیم.

واعظ آشتیانی: کمیته ملی المپیک درباره «خلیج فارس» صحنه گردانی کند؛ دادن قالیچه به اینفانتینو رفاقت نیست

**شجاعت در مجموعه فوتبال کشور وجود ندارد

واعظ آشتیانی در مورد اینکه زمان در حال هدر رفتن است و مشخص نیست چه فردی سرمربی تیم ملی در جام ملت‌ها خواهد بود، عنوان کرد: آقای تاج عنوان کرد من احساس می‌کنم در جام جهانی نتایج خوبی نمی‌گیریم و سرمربی تیم ملی را عوض کرد تا کارلوس کی‌روش بازگردد با همان احساس سرمربی تیم ملی را انتخاب کند. او باید پاسخ دهد که احساس اولیه وی در جام جهانی چه نتیجه‌ای به همراه داشته و بر اساس همان احساس سرمربی انتخاب کند. متأسفم در فدراسیون فوتبال نظم و انضباط و نشانی از تحول وجود ندارد و پیش‌بینی می‌شد چنین اتفاقاتی رقم بخورد و این شجاعت و جسارت در مجموعه فوتبال کشور وجود ندارد تا حرکتی که مرحوم دهداری انجام داد و تحول اساسی در تیم ملی انجام داد تکرار شود. فقط می‌توانیم به تاریخ رجوع کنیم که بودند کسانی که برای عزت کشور و رشد و بالندگی اخلاق در فوتبال تصمیمات خوب گرفتند.

**فرهنگ عذرخواهی در مقابل ناکامی‌ها نداریم

وی افزود: کشورهای آسیایی زحمت می‌کشند و طبق برنامه اصولی که از قبل طراحی کردند در حال پیشروی هستند. نظم و انضباط را در کنار هزینه‌های درست دارند. لیگ‌هایی مدون و دارای نظم خاص دارند. از همه مهم‌تر از فرهنگ عذرخواهی و استعفا در مقابل ناکامی‌ها برخوردار هستند. آیا ما چنین مواردی را داریم؟ این موارد نشان دهنده چالش‌های ما در فوتبال و حوزه مدیریت ورزش کشور است. حالا خودمان قضاوت کنیم با انتخاب صرفا سرمربی مشکلات حل می‌شود. معمای اصلی نواقصی است که در فوتبال ایران موجود است و امیدوارم پاسخ درستی برای حل این معما که در این سال‌ها بدون جواب مانده پیدا شود.

**یک مسابقه بدون دردسر را در لیگ برتر نمی‌بینیم

قائم مقام سابق سازمان تربیت بدنی درباره اینکه تیم ملی فوتبال ایران پیرترین تیم جام جهانی شد و جایگزین‌های کافی برای نفراتی که پا به سن گذاشته‌اند دیده نمی‌شود، گفت: دلیل آن پویا نبودن لیگ برتر است. پایه‌های ما سست شده و بخش تولید ما ضعیف شده لیگ برتر هم ضعیف می‌شود، عوامل اجرایی ما عوامل تأثیرگذار، موفق و با انضباطی نیستند. یک مسابقه بدون دردسر را در لیگ برتر نمی‌بینیم و  دلیل آن فقدان عوامل اجرایی کارآمد است. کاری که در زمان دهداری صورت گرفت و ۱۴ ملی‌پوش که طوار استعفا از حضور در تیم ملی امضا کرده بودند به تیم ملی دعوت نشدند و به بازیکنان دیگری بازی داده شد تا آن بازیکنان متوجه شوند بدون آنها هم کار پیش می‌رود و سرافکنده ناچار به بازگشت شدند.

**ژاپنی‌ها تا ۴۰ سال بعد خود را برنامه‌ریزی کردند

واعظ آشتیانی خاطرنشان کرد: اگر به سمت بازسازی برویم حرکت جدیدی اتفاق می‌افتد ولی نیاز به زمان دارد. در سال ۲۰۱۰ هر ۴ نماینده ژاپن از لیگ قهرمانان آسیا حذف شدند و ژاپنی‌ها آسیب‌شناسی کردند. ما بارها در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا شاهد حذف نمایندگان کشورمان بودیم اما آسیب‌شناسی درستی نکردیم. فاقد برنامه کاربردی هستیم و برای همین جهشی رو به جلو نداریم. ژاپنی‌ها تا ۴۰ سال بعد خود را برنامه‌ریزی کردند و مطابق آن پیش می‌روند. ضمن اینکه اگر نواقصی هم وجود دارد آمادگی رفع نقص وجود دارد. بخشی از آنچه کاشته بودند در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر درو کردند. در جام ملت‌های آسیا هم در کسب عنوان قهرمانی صاحب رکورد هستند. کره جنوبی و استرالیا هم نتیجه پایبندی به برنامه کاربردی را دیدند. در ورزش ما افرادی مسئول هستند که با نگاه سنتی، پوسیده و ناکارآمد خود می‌خواهند تحول ایجاد کنند در حالی که آب در هاونگ می‌کوبند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب