تربیت نسل نوین مدیران و متخصصان تحولآفرین
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ سرزمین قزوین از دیرباز همیشه بهعنوان یکی از مراکز معتبر اشاعه علم و فرهنگ بر تارک تاریخ تمدن ایران اسلامی درخشیده است.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی به تبع تحولات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور، منطقهٔ قزوین نیز وارد دوران تازهای از حیات تاریخی خود شد. لزوم پرداختن به توسعه اقتصادی و تأمین پیشنیازها و ضرورتهای سختافزاری و نرمافزاری آن که بهطور مبرم در صنعتی شدن منطقه و ارتقا و تصحیح علمی چرخهٔ تولید تعریف شده بود، مدت کوتاهی چهره شهر را بهطور کامل تغییر داد.
از سوی دیگر با توجه به مهاجرت گسترده نیروی انسانی جویای کار و عوارض ناترازمند این فرآیند یعنی افزایش جمعیت، نیازهای به شدت ملموس و تازهای در منطقه به وجود آمد. فعالیت بیش از یک هزار واحد تولیدیِ صنعتی مهمترین ویژگی این دوره به شمار میرود و در عین حال مولفه حساس و چالشبرانگیز تأمین نیروی انسانی متخصص و کارآمد عمدهترین خلأ این فراگرد به حساب میآید.
دانشگاه آزاد اسلامی قزوین خود را ملزم میداند، نیازهای تازه و نوظهور آموزشی و پژوهشی جامعه را از طریق طراحی و توسعه دورههای آموزشی و خدمات متنوع با بهرهمندی از فناوری نوین و سیستمهای پیشرفته آموزشی تأمین کند.
سال ۱۳۷۰ در سیزدهمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، فقدان نیروی انسانی متخصص، بهطور مشخص در ارتباط با صنعت و فناوریهای نوین علمی و عدم پاسخگویی مراکز محدود و معدود دانشگاهی شهر به این نیاز مبرم، ضرورت حیاتیِ راهاندازی دانشگاه فنی مهندسی مستقل را بیشازپیش مطرح ساخت. در چنین شرایطی که نزدیک به ۹ سال از راهاندازی و ایجاد هستههای اولیه دانشگاه آزاد اسلامی سپری شده بود، اندیشه شکلگیری دانشگاه آزاد اسلامی در قزوین بر محور فعالیت و فعلیت یافتن رشتههای نوظهور ازجمله کامپیوتر بیش از هر زمان دیگری به حقیقت اجتنابناپذیر و ضرورت علمی ناگزیر نزدیک شد.
سال ۱۳۷۱ دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین ابتدا با ۳۶۰ دانشجو آغاز به کار کرد؛ اما اکنون در این مجتمع عظیم آموزشی، بیش از ۱۵ هزار دانشجو در ۲۰۶ رشته، ۶ مقطع تحصیلی (کاردانی پیوسته، کاردانی ناپیوسته، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکترای تخصصی) و ۶ دانشکده (فنی مهندسی یک، فنی مهندسی دو، علوم پزشکی، معماری و هنر، مدیریت و حسابداری، علوم انسانی) سرگرم آموزش علوم و تکنولوژیهای نوین هستند و تاکنون این دانشگاه زمینه ادامه تحصیل بیش از ۱۰۰ هزار نفر در رشتههای مختلف را از سراسر کشور فراهم کرده به نحوی که ۸۰ درصد از دانشجویان رشتههای فنی و مهندسی استان، دانشآموخته این دانشگاه هستند.
**دستاوردهای شاخص در عرصههای ملی و بینالمللی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین با استادان برجسته، دانشجویان خلاق، نخبه و کارکنان توانسته در عرصههای علمی، پژوهشی، تحقیقاتی، فرهنگی و ورزشی در استان، کشور، منطقه و دنیا عناوین بسیاری را کسب کند که از مهمترین آنها میتوان کسب عناوین قهرمانی در چند دوره مسابقات جهانی روبوکاپ، مسابقات بینالمللی روبوکاپ آزاد ایران، کسب عنوان برتر مسابقات خودروهای خورشیدی در جهان، عنوان قهرمانی در مسابقات کشوری خودروهای برقی و هیبریدی، کسب مجوز پلاک تردد نخستین موتور الکتریکی در کشور، حضور دو عضو هیئت علمی این دانشگاه بهعنوان دانشمندان برتر دنیا (دو درصد) در چند سال پیاپی، چاپ مجلات علمی با درجه علمی ISI، حضور در نمایشگاههای بینالمللی اختراعات، کسب عنوان برگزیده دستگاه برتر در جشنواره شهید رجایی در سال ۱۴۰۱، کسب عنوان برتر مرکز رشد واحدهای فناور در کشور و اجرای دومین همایش ملی حکمت اسلامی؛ اقتصاد و مدیریت در سال ۱۴۰۱ و دستاوردهای بسیار دیگری را ذکر کرد.
**چشمانداز و مأموریتها
پیشتازی در آموزش عالی ملی، منطقهای تأثیرگذار بر جامعه از طریق تربیت نسل نوین مدیران و متخصصان تحولآفرین بهعنوان چشمانداز دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در نظرگرفته شده و دانشگاه اکنون در این راستا گام برمیدارد.
دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، دانشگاهی با رویکرد صنعتی است که آموزش، پژوهش و پرورش از ارکان اصلی آن محسوب میشوند. این دانشگاه با هدف حرکت در مسیر توسعه و تولید دانش در جامعه گام برداشته و آرمان آن تربیت دانشآموختگان و متخصصانی است که به فضائل انسانی، اخلاقی و اسلامی آراسته باشند و در ۶ مقطع به ارائه مهارتها، دانشها و بینشهای مورد نیاز دانشجویان میپردازد.
** تأمین نیازهای تازه و نوظهور آموزشی و پژوهشی
دانشگاه آزاد اسلامی قزوین خود را ملزم میداند با توجه به روند دگرگونیهای شگرف در عرصههای اقتصادی، فرهنگی، فناوری و اجتماعی، نیازهای تازه و نوظهور آموزشی و پژوهشی جامعه را از طریق طراحی و توسعه دورههای آموزشی و خدمات متنوع با بهرهمندی از فناوری نوین و سیستمهای پیشرفته آموزشی و همکاری با دانشگاههای مطرح جهان تأمین کند.
واحد دانشگاهی قزوین به لحاظ مسئولیت ملی و اجتماعی، خود را متعهد به ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی و عمومی در بالاترین سطح استانداردهای کیفی میداند و بر این باور است این مهم فقط با جذب و حفظ استادان نخبه و فرهیخته و افزایش توانمندیهای مدیران و کارکنان به نتیجه مطلوب خواهد رسید.
در این راستا اکنون ۳۷ شرکت فناور و خلاق، ۱۷ مرکز تحقیقاتی، گروه و هسته پژوهشی، ۴۵ ایده و استارت آپ، ۱۲ شرکت دانشبنیان در زمینههای مختلفِ ازجمله الکترونیک، مکانیک، هوش مصنوعی، حوزه نرمافزار، بازیسازی، توزیع خلاقیت و منابع انسانی در این دانشگاه فعالیت دارند و با توجه به حمایتهای صورت گرفته بسیاری از این محصولات علمی به مرحله تجاریسازی رسیده و یا در حال رایزنی با صنایع برای تولید انبوه است.
انتهای پیام/