دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط دانش‌‌آموخته کارشناسی ارشد نرم‌افزار کامپیوتر صورت گرفت؛

ارائه سیستم رمز جدید برای تأمین محرمانگی متون فارسی بر اساس رمزنگاری DNA

ارائه سیستم رمز جدید برای تأمین محرمانگی متون فارسی بر اساس رمزنگاری DNA
دانش‌‌آموخته کارشناسی ارشد نرم‌افزار کامپیوتر سیستم رمز جدید به‌منظور تأمین محرمانگی متون فارسی بر اساس رمزنگاری DNA را در پایان‌نامه خود ارائه کرد.
کد خبر : 825116

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از شهرکرد، جلسه دفاع از پایان‌نامه با موضوع «ارائه یک طرح رمزنگاری مبتنی بر DNA به‌منظور تأمین محرمانگی متون ساده فارسی» با ارائه نرگس فرهادی هفشجانی، دانشجوی کارشناسی ارشد نرم‌افزار کامپیوتر و همسر شهید ترور محمد نصیری با حضور ابراهیم رحیمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد برگزار شد.

شقایق بختیاری استاد راهنما، فرشاد کیومرثی و مرضیه گرامی داوری این پایان‌نامه را بر عهده داشتند و در پایان با رأی داوران این پایان‌نامه امتیاز عالی را به خود اختصاص داد.

نرگس فرهادی‌هفشجانی دانش‌‌آموخته کارشناسی ارشد نرم‌افزار کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در گفت‌وگو با خبرنگار آنا در تشریح چکیده‌ای از پایان‌نامه خود با عنوان «ارائه یک طرح رمزنگاری مبتنی بر DNA به‌منظور تأمین محرمانگی متون ساده فارسی» اظهار کرد: با ظهور کامپیوتر‌های کوانتومی، روش‌های رمزنگاری سنتی شکسته می‌شود و کارایی خود را از دست خواهند داد.

تأمین محرمانگی متون فارسی بر اساس رمزنگاری DNA با ارائه سیستم رمز جدید

وی اضافه کرد: روش‌های رمزنگاری مبتنی بر DNA در برابر حمله‌های کوانتومی مقاومت بالایی دارند. با این حال، تاکنون از این روش‌ها برای حفظ امنیت متون فارسی استفاده نشده است. از سوی دیگر، روش‌های رمزنگاری بر مبنای DNA به‌منظور اشتراک‌گذاری کلید راز به کانال ارتباطی امن نیاز دارند. از این‌رو در این پایان‌نامه، سیستم رمز جدید به‌منظور تأمین محرمانگی متون فارسی بر اساس رمزنگاری DNA ارائه می‌شود.

 دانشجوی کارشناسی ارشد نرم‌افزار کامپیوتر عنوان کرد: در روش پیشنهادی از سیستم HECC برای تولید کلید راز اشتراکی در هر دو طرف ارتباط استفاده می‌شود تا دیگر نیازی به کانال امن نباشد. از تکنیک هیبریدسازی DNA به‌منظور انجام فرآیند رمزگذاری و رمزگشایی پیام استفاده شده تا پیچیدگی زمانی الگوریتم رمزنگاری به حداقل برسد. بر اساس نتایج حاصل از ارزیابی کارایی، طرح پیشنهادی نسبت به طرح‌های مشابه قبلی، سربار محاسباتی را کاهش می‌دهد و مصرف انرژی کم‌تری دارد.

به گزارش آنا، شهید محمد نصیری هفشجانی ۲۲ آذر ۱۳۹۲ توسط وهابیون تکفیری در دیاله عراق به شهادت رسید.

تأمین محرمانگی متون فارسی بر اساس رمزنگاری DNA با ارائه سیستم رمز جدید

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری با قدردانی از تلاش‌های این دانشجوی فعال علمی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب گفت: همسران شهدا بر گردن این انقلاب و این کشور و این ملت و تاریخ ما حق دارند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب