ریشه اصلی تروریسم و افراطیگری در تفکر و نگاه آمریکا است
مرتضی غرقی کارشناس مسائل بینالملل در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری آنا با تاکید برحمایتهای مالی و ایدئولوژیک آمریکا و متحدانش از گروههای افراطی در منطقه و جهان، گفت: پدیده داعش و دیگر گروههای افراطی بر گرفته ازنگاه و تفکر نئومحافظه کاران و مسیحیان صهیونیسم در جهان است که تلاش دارند جهان را تحت سیطره خود درآورند.
وی افزود: بنابراین «پدیده تروریسم» و بکارگیری این ابزار شوم علیه کشورهای مستقل جهان یک شیوه سلطه گری جدیدی است که در پشت پرده آن سازمانهای اطلاعاتی غرب و موساد قرار دارند.
کارشناس مسائل بینالملل تاکید کرد: کشورهای غربی و متحدان عرب آنها در منطقه طی چند دهه گذشته با حمایتهای مالی و ایدئولوژیک، «پدران معنوی تروریسم بین الملل» لقب گرفته اند و تا زمانی که این کشورها نگاه سود جویانه خود را نسبت به تروریسم تغییر ندهند تروریسم از بین نخواهد رفت.
غرقی افزود: حمایتهای مالی و لجستیک سازمانهای اطلاعاتی غرب و موساد از تروریسم، نگاهها و رفتارهای نژاد پرستانه صهیو نیستها در فلسطین اشغالی، نئومحافظه کاران درامریکا (مسیحیان صهیو نیسم)، وهابیون در عربستان و امارات همگی در «ایجاد گروههای افراطی و گسترش تروریسم» تاثیر گذار بوده است.
وی در مورد سازوکارهای مقابله با تروریسم در جهان؛ گفت: تا مادامی که آمریکا و دیگر کشورهای غربی تروریسم را به دو مقوله «تروریسم خوب و بد» تعریف میکنند و از طرف دیگر اقدامات میهن پرستانه فلسطینیان را تروریسم مینامند وازهمه تاسف بارتر اینکه «تروریسم دولتی رژیم صهیو نیستی» را دفاع مشروع تفسیر میکنند، مبارزه با تروریسم به جایی نخواهد رسید.
کارشناس مسائل بینالملل تاکید کرد: آنچه که در افغانستان، سوریه و لیبی اتفاق افتاد بر اساس طرح و برنامه آمریکا و رژیم صهیو نیستی بود که تروریستها را سالیان درازی در مدارس وهابیون پاکستان، قطر، عربستان و امارات تربیت کرده و در افغانستان و لیبی آموزش نظامی دادند و فاجعه سوریه را رقم زدند.
غرقی تصریح کرد: وقتی افراطیگری در میان باشد فرقی نمیکند نگاه ملیگرایی است یا مذهبی، چون احساسات، عواطف و اعتقادات خشک و بی منطق بر عقل برتری میابد و فرد نمیتواند بین حق و باطل مسیر واقعی را تشخیص دهد.
وی افزود: «افراطی گری ملی و مذهبی» سوء استفاده صاحبان قدرت از احساسات افراد ساده لوح است که به ابزار سوء استفاده سلطه طلبان در میآیند. در این خصوص میتوان با بالا بردن آگاهی ملتها مسیر سوء استفاده از احساسات آنها بسته شود.
کارشناس مسائل بینالملل در مورد مواضع نامزدهای آمریکایی در قبال تروریسم در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، گفت: ترامپ و خانم کلینتون بارها اعلام کردند که دولتهای گذشته آمریکا، «داعش و النصره» را آموزش داده و حمایت مالی کردند، بنابراین «ریشههای اصلی تروریسم» و افراطی گری در تفکر و نگاه آمریکایی هاست واین نگاه نه تنها برای منطقه بلکه برای جهان بشریت خطرناک است.
غرقی افزود: زمانی که آمریکا، تروریستها را تربیت و مورد حمایت قرار داد و آنها توانستند ماموریت مورد نظر آمریکا را بخوبی انجام دهند، آنها آزادیخواه لقب گرفتند، اما بعد از آن مانع از حضور تررویست ها در آمریکا شدند، چرا که آنها دیگر مهره سوخته بودند واز این پس منافع آمریکا را تامین نمیکردند و تروریسم بد لقب گرفتند.
وی افزود: این تصویر دوگانهای است که آمریکا از تروریسم در جهت تامین منافع خودش در جهان ساخته است.
کارشناس مسائل بینالملل تاکید کرد: نکته دیگری که باید ارزیابی کنیم اتهاماتی است که به میهن پرستان وارد می کنند، در فلسطین، لیبی یا در جاهای مختلفی که وطن پرستان از مواضع ملی خودشان دفاع میکنند، اقدامات آنها از نظر آمریکاییها و استعمارگران، تروریستی است در حالی که آنها نگاه استقلال طلبانه دارند و «نگاه وطن پرستانه» آنها باعث شده اقداماتی را علیه استعمارگران انجام دهند تا بتوانند حقوق خودشان را باز پس گیرند.
غرقی گفت: با این ساز و کار بین المللی جهان نباید انتظار مقابله جدی با تروریسم داشته باشد، چون مقابله با تروریسم یک «همکاری جمعی» را میطلبد وتا زمانی که غربیها با استانداردهای دوگانه با مقوله تروریسم برخورد میکنند مقابله با تروریسم راه به جایی نخواهد برد.
وی در مورد اقدامات اروپا نسبت به مقابله با تروریسم، تصریح کرد: عمدتا افراط گرایان از کشورهای اروپایی هستند و با تربیتی که اروپاییها نسبت به آنها داشتند به سوریه رفتند.
کارشناس مسائل بینالملل با تاکید بر اینکه مهار تروریسم یک پدیده و مقولهای است که همکاری جمعی جامعه جهانی را میطلبد، بیان کرد: هرجا افراطی گرایی وارد شود جهل گسترش پیدا کند و هر جا جهل گسترش پیدا کند تروریسم میتواند جایی برای رشد و توسعه عمومی داشته باشد.
غرقی افزود: زمانی که در جامعه آگاهی وجود داشته باشد، تروریسم جایی نخواهد داشت و افراطیگری هم وجود نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: ما میتوانیم برای آگاهی بخشی جوامع، حرکتهای افراطی ملی گرایانی مثل نئونازیها در آلمان و گروههای نژادپرستانه که در سوئیس و کشورهای مختلف اروپایی هستند را با یکدیگر مقایسه کنیم.
کارشناس مسائل بینالملل گفت: هر وقت این کار را کردیم میتوانیم تفاوت عقل گرایی با افراط گرایی که دارد منجر به افراط گرایی شود را تبیین کرده و جلوی آن را بگیریم.
انتهای پیام/