مربی تیم ملی شنا: کاری برای شناگران نمیکنیم که انتظار مدال داریم
گامر دیلانچیان در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در خصوص نمایش مهرشاد افقری در شانزدهمین دوره مسابقات شنای قهرمانی جهان (مسافت کوتاه) در استرالیا که در ماده ۱۰۰ متر پروانه با ثبت زمان ۵۲.۹۵ به کسب رتبه ۳۶ جهان اکتفا کرد و نتوانست رکورد قبلی خود را که ۵۱.۸۷ بود تکرار کند در حالی که امید به رکوردشکنی مجدد وی بود، اظهار داشت: شرایط به گونهای بود که میدانستیم افقری نمیتواند در استرالیا رکوردی را جابهجا کند ولی با توجه به اینکه او موفق شده بود و رکورد المپیک و مسابقات جهانی را به دست آورد و بهترین شناگر کشور محسوب میشد فرصت حضور در این رقابتهای معتبر از وی گرفته نشد بلکه میدانی را برای کسب تجربه بیشتر دید.
**در شنا نباید لحظهای را از دست داد
وی ادامه داد: پیش از اعزام افقری شرایط تمرینی همیشگی را نداشت و قبل از مسابقات قونیه مشکل سختافزاری در اصفهان که محل تمرین این شناگر است داریم و سه ماه است که مشکل سختافزاری برای پایگاه ملی شنا در استخر انقلاب هم ایجاد شده است. با مساعدت باشگاه اریس این ملیپوش تمرینات خود را دنبال میکرد ولی استانداردهای لازم برای یک شناگر که قهرمان ملی قلمداد میشود در مورد افقری لحاظ نشد. شنا ورزشی است که در جریان مسابقه اگر لحظهای از دست داده شود شناگر نمی تواند آن را جبران کند و از رقبای خود عقب میماند. این اتفاق تأثیر مستقیمی روی رکورد دارد و شناگر نمیتواند رکوردی که از وی انتظار میرود را ثبت کند.
**هدف اصلی حضور در بازیهای آسیایی هانگژو است
مربی تیم ملی شنا در مورد اینکه برای افقری و دیگر شناگران ایران برنامههای بعدی تا برگزاری بازیهای آسیایی هانگژو چیست، عنوان کرد: برنامهها را مدونتر کردیم و این برنامهها شروع شده است. مسابقات لیگ را تا پایان سال داریم و در اردیبهشت سال آینده مسابقات قهرمانی جهان را در ژاپن داریم. هدف اصلی هم حضور در بازیهای آسیایی هانگژو است که امیدوارم با آمادگی خوبی در این رقابتها شرکت کنیم. مسلماً با این تعداد مسابقه نمیتوانیم در بازیهای آسیایی امید چندانی به حضور در مرحله فینال یا کسب مدال داشته باشیم. یکی از مشکلات پیش از بازیهای کشورهای اسلامی که در قونیه برگزار شد کمبود مسابقات بود. تصمیم داشتیم مسابقات تدارکاتی قبل از مسابقات جهانی داشته باشیم بعد از آن هم اردوی برونمرزی برگزار کنیم اما نه مسابقات تدارکاتی و نه اردو برگزار شد و برای همین در بازیهای کشورهای اسلامی هم با حداقل زمان ممکن به مدالهای مدنظر نرسیدیم.
**با عرض تأسف کاری انجام نمیدهیم
وی افزود: هر شناگر باید در مسابقات زیادی شرکت کند تا بدون اضطراب با رقبا مصاف بدهد. فشار روحی که به ورزشکار در مسابقات داخل و خارجی وارد میشود با یکدیگر متفاوت است و شناگر با حضور پرتکرار در رقابتها میتواند با آرامش بیشتری به رقابت با همتایان خود بپردازد. شناگری که میدانهای زیادی دیده باشد اصلیترین مسابقات خود را شناسایی میکند و تجارب لازم را در دیگر میدانها کسب میکند که به پشتوانه میدانهای مختلفی که دیده در رقابت اصلی بهترین رکورد خود را ثبت میکند. با عرض تأسف ما کاری را انجام نمیدهیم که انتظار رشد محسوسی از شناگران داشته باشیم و ارتقای فنی آنها با سطحی که دوست داریم رخ دهد فاصله دارد. شناگران ما آماده هستند تا پیشرفت لازم را داشته باشند اما وقتی رسیدگی لازم به آنها نمیشود نباید هم منتظر باشیم تا آنها بتوانند عملکردی فراتر از انتظار داشته باشند.
**در ورزشهای رکوردی یک اشتباه منجر به حذف میشود
دیلانچیان یادآور شد: محسن سمیع زاده مدیر فنی تیمهای ملی شنا استعفا کردند و حواشی افزایش یافت چون مسئول مستقیم برای اجرای برنامهها نداشتیم. به همین خاطر برنامههای کادرفنی تیم ملی شنا پیگیری نشد. همه اینها باعث میشود تا اهداف مدنظر دورتر شوند و شانس قرعه خوب را هم نباید داشته باشیم چون نباید به شانس دل بست. در ورزشهای رکوردی مانند شنا و دوومیدانی هر کسی که یک اشتباه کند آن اشتباه میتواند منجر به حذف شود و فرصت حضور در مراحل نیمهنهایی و فینال از دست میرود. اگر اشتباه کنیم فرصت جبران نیست چون زمان نداریم و سال گذشته که انید زیادی ایجاد شد تا به مدال آسیایی برسیم هم مجال کافی را به دست نیاوردیم. در حال حاضر هم اگر وضعیت و شرایط بهبود پیدا کند به جای خوب میرسیم و حتی به مدال هم دست خواهیم یافت. اما اگر وضعیت تغییر نکند همانطور که من هم مانند آقای سمیع زاده استعفا دادم و از کادرفنی تیم ملی شنا کنارهگیری کردم ادامه وضعیت به موفقیت بزرگی ختم نمیشود.
انتهای پیام/