انصارالله مقدمات راه حل سیاسی یمن را اعلام کرد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا به نقل از «المسیره»، «محمد عبدالسلام» سخنگو و رئیس هیئت مذاکره کننده انصارالله، گفت: هرگونه راهحل جنگ یمن باید مستلزم پرداخت حقوق کارکنان از درآمدهای نفتی و گاز براساس بودجه سال ۲۰۱۴، بازگشایی فرودگاهها و بنادر و جادهها و نیز آزادی تمام اسیران و حل کامل موضوع بشردوستانه باشد.
عبدالسلام همچنین گفت: انصارالله برای قدم گذاشتن به مرحله روشنی تلاش میکند و دیدگاه خود را به هیئت میانجی عمانی اعلام کردیم.
وی خواستههای انصارالله را قانونی و به حق دانست و گفت: آنچه ما درخواست میکنیم، الزامات بشردوستانه است که هیچ ارتباطی به موضوع نظامی و سیاسی ندارد.
عبدالسلام افزود: طرف دیگر [ائتلاف سعودی]به دنبال آن است که بدون حل موضوع بشردوستانه، آتش بس اعلام شود.
سخنگوی انصارالله، آتش بس اعلام شده با میانجیگری سازمان ملل متحد را یکی از برجستهترین دستآوردهای سال ۲۰۲۲ دانست و گفت که این مسأله به بحران فرآوردههای نفتی پایان داد که ملت یمن بشدت از آن رنج میبرد.
وی گفت: تلاشهایی از سوی کشورهای متجاوز برای تمدید آتش بس بدون اضافه شدن موارد جدیدی وجود داشته که ما آن را رد کرده و خواستار افزایش موارد آن شدیم.
عبدالسلام اضافه کرد: باید در هرگونه تمدید آتش بس، شروط و موارد بشردوستانه گسترش یابد.
اشاره عبدالسلام به شرط انصارالله مبنی بر پرداخت حقوق کارکنان از درآمدهای حاصل از فروش نفت و گاز است.
سخنگوی انصارالله با بیان این که «ائتلاف متجاوز آن زمان با آتش بس موافقت کرد که انصارالله دست به حملاتی زد»، افزود: همواره خواسته ما برقراری آتش بس بشردوستانه و تمایز قائل شدن میان موضوع انسانی بوده، اما آنها [ائتلاف]تنها پس از حملات دردناک به خواسته ما پاسخ دادند.
رئیس هیئت مذاکره کننده انصارالله یمن خواستار پایان بحران انسانی در یمن شد و گفت: باید راه حلی برای بعد انسانی بحران یمن به دور از بعد نظامی و سیاسی وجود داشته باشد.
عبدالسلام در پایان گفت: آنچه موجب شده که دیگر ائتلاف دست به حمله علیه یمن نزند یا بخواهد منابع یمن را به یغما ببرد، ترس از واکنش نیروهای مسلح یمنی است.
به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد و حسن نیت صنعا، ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ آتش بسی دو ماهه در یمن برقرار شد که پس از دو دوره تمدید دو ماهه، در ۱۰ مهرماه بدون دستیابی به توافقی جدید به پایان رسید.
از مهمترین مفاد آتش بس ورود ۱۸ کشتی حامل سوخت به بنادر الحدیده و اجازه دو پرواز رفت و برگشت هفتگی از فرودگاه صنعا بود، اما این آتش بس صدها بار توسط ائتلاف متجاوزان نقض شد.
دولت نجات ملی یمن، لغو محاصره، بازگشایی کامل فرودگاه صنعا و پرداخت حقوق کارمندان از درآمدهای نفتی استانهای تحت اشغال مزدوران عربستان و امارات را شرط تمدید جدید آتش بس اعلام کرده است.
انتهای پیام/