دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 دی 1401 - 13:34
کارشناس حقوق بشر در گفتگو با آنا:

ایران در «شورای حقوق بشر» علیه کانادا گزارش ارائه کند

ایران در «شورای حقوق بشر» علیه کانادا گزارش ارائه کند
کارشناس مسائل حقوق بشر گفت: ایران عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل است و می‌تواند در مورد کانادا در گزارش‌های دوره‌ای آن شورا، گزارش نقض حقوق بشر ارائه کند.
کد خبر : 823261

حمیدرضا غلامزاده، کارشناس مسائل حقوق بشر در گفتگو با خبرنگار گروه جهان خبرگزاری آنا، در خصوص عدم واکنش نهاد‌های حقوق بشری به اقدامات گسترده ناقض حقوق بشری از سوی دولت کانادا،گفت: معمولا سازمان‌های بین‌المللی به طور مستقیم به این موضوع ورود نمی‌کنند، شروع هر اقدامی باید از طرف کشوری باشد که ذی‌نفع است تا بتواند این کار را آغاز کند.

وی افزود: حالا اینکه کانادا این اقدام را علیه ما در حوزه حقوق بشر انجام می‌دهد، به خاطر تقسیم کاری است که بین دیگر کشور‌ها صورت گرفت؛ از سال‌های گذشته کانادا مسئولیت هجمه‌های حقوق بشری علیه ایران را برعهده گرفته و در حقیقت، همیشه آن‌ها هستند که این ماجرا را علیه ما شروع می‌کنند. 

کارشناس مسائل حقوق بشر بیان کرد: در گذشته، ساز و کار حقوق بشری در سازمان بین‌الملل این بود که کشور‌ها در مورد وضعیت حقوق بشر گزارشی می‌دادند، اما تقریباً از سال ۲۰۰۹ شورای حقوق بشر کار جدیدی را  تحت عنوان UPR (گزارش‌های دوره‌ای عملکرد حقوق بشر کشورها) شروع کرد. 

غلامزاده اضافه کرد: UPR علاوه بر دولت‌ها که در مورد وضعیت حقوق بشرشان گزارش می‌دهند، نهاد‌های غیردولتی و چهره‌های شاخص هم این امکان را دارند که در مورد وضعیت حقوق بشر هر کشوری گزارش ارائه کنند.

وی افزود: این موضوع فقط مربوط به کشور خودشان نیست و در مورد کشور‌های دیگر هم می‌توانند چنین اقدامی داشته باشند.

کارشناس مسائل حقوق بشر تصریح کرد: نکته این است که کشور کانادا در مورد خودش گزارش مستقیم می‌دهد و هیچ کشور، نهاد و فرد غیر رسمی دیگری علیه کانادا چه در UPR و چه در سطح رسمی اقدام خاصی انجام نداده است.

غلامزاده تصریح کرد: ناکارآمدی عمومی که در سازمان‌های بین‌المللی وجود دارد به جای خود، این که در مورد کانادا اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد به خاطر این است که کسی چنین درخواستی را علیه کانادا مطرح نکرده است و هیچ کشوری دنبال سیاسی‌کاری علیه کانادا نبوده است.

وی با تاکید بر اینکه در مورد ایران یک تقسیم کاری انجام شد و علیه ایران هجمه کردند، بیان کرد: اما نه ایران از این مسئله به درستی استفاده کرده و نه دیگرانی وجود دارند که بخواهند علیه کانادا اقدام کنند و این مسئله نه فقط به کانادا، بلکه به کشور‌های دیگر هم اختصاص دارد.

کارشناس مسائل حقوق بشر در مورد اقدامات پیشنهادی دیپلماتیک ایران علیه کانادا، اظهار کرد:، چون ایران عضو شورای حقوق بشر است، می‌تواند در این خصوص طرح موضوع کند.

غلامزاده اقدام بعدی را بحث UPR دانست و گفت: ایران می‌تواند از نهاد‌های غیر دولتی که گزارش‌هایی در مورد نقض حقوق بشر در کانادا یا رژیم صهیونیستی ارائه می‌دهند، حمایت کند.

وی در مورد اقدام پیشنهادی دیگر برای ایران، گفت: می‌توان از بازوی غیر دولتی استفاده کرد و گزارش‌هایی در مورد نقض حقوق بشر و در قالب UPR به شورا ارائه دهیم، وقتی این گزارش‌ها در شورا مطرح شود یک مبدأ تصمیم گیری علیه آن کشور‌ها به حساب می‌آید.

کارشناس مسائل حقوق بشر تصریح کرد: اخیرا برخی رسانه‌های خارجی فراخوان دادند که در مورد اتفاقات اخیر، موارد نقض حقوق بشر ایران را به ما بدهید، همین گزارش‌ها که صحت سنجی هم نمی‌شود، مبدا گزارشی به اسم UPR می‌شود و به تعداد بالا علیه ما منتشر و به عنوان ابزاری علیه ایران استفاده می‌شود.

غلامزاده افزود: یکبار آن‌ها برای ما در شورای حقوق بشر گزارشگر ویژه تعریف کردند، اما علاوه بر این، در دوره‎ های بعدی به گزارش‌ها و ادله ارائه شده در این UPR‌ها استناد خواهند کرد.

وی بیان کرد: ابزاری که ایران دارد، ولی در تمام این سال‌ها استفاده نمی‌کند این است که چه دولت ایران چه افراد شاخص و تشکل‌ها، در مورد کانادا در گزارش‌های دوره‌ای، گزارش نقض حقوق بشر ارائه کنند و این آمار‌ها در حقوق بشر مطرح شود.

کارشناس مسائل حقوق بشر گفت: اگر از این ابزار استفاده کنیم، می‌شود به نوعی مقابله به مثل کرد و هجمه‌ای علیه آن‌ها ایجاد کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب