دادگاه جهانی موظف به اعمال نظر درباره اشغالگری رژیم صهیونیستی شد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه خواستار نظر مشورتی دیوان بین الملی دادگستری درباره تبعات حقوقی اشغالگری رژیم صهیونیستی شد.
سازمان ملل با تأکید بر اینکه حضور رژیم صهیونیستی در بیتالمقدس و مناطق یهودا و شومرون غیرقانونی است، از دادگاه مذکور خواست به مشخص کردن گامهایی بپردازد که سازمان ملل و کشورهای سراسر دنیا باید علیه اسرائیل و اقدامات اشغالگرانهاش بردارند.
دیوان بین المللی دادگستری یا دادگاه جهانی رکن قضایی اصلی سازمان ملل متحد است.
رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۶۷ اقدام به اشغال کرانه باختری، غزه و شرق بیت المقدس کرد حال آنکه در سال ۲۰۰۵ از غزه عقب نشینی کرد اگرچه همچنان مرزهای این منطقه را در محاصره خود دارد.
درخواست برای برخورداری از نظر مشورتی دیوان دادگستری، از رای موافق ۸۷ عضو مجمع عمومی سازمان ملل برخوردار شد. در این میان، آمریکا و ۲۴ عضو دیگر مجمع به این طرح رای منفی و ۵۳ عضو هم رای ممتنع دادند.
همانگونه که انتظار میرفت، این درخواست با مخالفت شدید نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل مواجه شد. «یائیر لاپید» نخست وزیر سابق این رژیم هم که روز گذشته، قدرت را تحویل «بنیامین نتانیاهو» رئیس حزب لیکود داد، از سران جهان خواسته بود با طرح سازمان ملل مخالفت کنند.
صدها هزار اسرائیلی در شهرکهایی یهودینشین که رژیم صهیونیستی بعد از جنگ ۱۹۶۷ و اشغال سرزمینهای فلسطینی در کرانه باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است، سکونت دارند.
از آنجا که کابینه جدید رژیم صهونیستی به شدت افراطی است، بیم آن میرود که روند الحاق این شهرکها به اراضی پیشتر اشغال شده با جدیت بیشتری از سوی تل آویو پیگیری شود.
انتهای پیام/