۷عکس خبری که در سال ۲۰۲۲ پربازدید شدند
به گزارش خبرنگارهنرهای تجسمی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، در واپسین روزهای سال ۲۰۲۲ سایت «گاردین» در ابتکاری جالب اقدام به بازنشر برخی از پربازدیدترین و جالبترین عکسهای خبری سال ۲۰۲۲ نموده است. در سالی که جنگ اوکراین، درماندگی پناهندگان، بحران آب و هوا را به نام خود ثبت کرد، عکاسها با عکسها خود کمک کردند تا هرگز این اتفاقات را از یاد نبریم، اینجا آنها خاطرات خود از عکسهایی که ثبت کرده اند را با ما درمیان میگذارند.
۱) یک مرزبان مشغول مداوای یک مهاجر در مرز بین امریکا و مکزیک، آریزونا
عکاس: ماریو تاما
۱۹ می: در آریزونای امریکا، مرز طولانی بین امریکا و مکزیک قرار دارد و پناهندهها تنها با عبور از یک رودخانه کم عمق میتوانند وارد خاک امریکا شوند. بعد از این که شنیدم انسانهای زیاد در حال عبور از این مرز هستند، به جنوب غربی این ایالت رفتم. قبلاً هم از مرزها خبر تهیه کرده بودم، اما هرگز به این نقطه نرفته بودم.
نزدیک گودالی جلوی حصار کمین کردم. سپیده دم، گروه زیادی از جاماییکاییها به سرعت از مرز عبور کردند. بیشترشان وقتی وارد خاک امریکا شدند روی زمین افتادند.
برخی دست به دعا بلند کردند، برخی به پشت دراز کشیدند و از فرط خستگی و دلخوشی از هوش رفتند. بعد از اندکی، بیشترشان با نیرویی دوباره از جا بلند شدند. اما چشمم به این مردی که در عکس میبینید افتاد. او همین طور به فنس تکیه زده بود؛ گیج و منگ بود و نمیتوانست تکان بخورد یا با دیگران ارتباط برقرار کند. مرزبانها به تیم پزشکی بیسیم زدند، پانزده دقیقه بعد، به او سرمی وصل کردند که یک سرش در دستان یک مرزبان بود. هر سال انسانهای زیادی برای رسیدن به امریکا جان خود را به خطر میاندازند، بسیاری از آنها در اثر بی آبی و سکته قلبی میمیرند. برای بسیاری از آنها این نبردی است برای بقای خودشان و خانواده هایشان.
۲) تظاهرات علیه قرنطینه ویروس کرونا، مریلند، آمریکا
عکاس: الکس کنت
۵ مارس: در طول پاندمی ویروس کرونا، شروع کردم به ثبت اعتراضات علیه قرنطینههای دولتها. اول به کانادا رفتم، جایی که کامیونها جادهها را بند آورده بودند، بعد به امریکا برگشتم. برای ماهایی که از نزدیک اعتراضات به قرنطینه را دیده ایم، حمله به ساختمان سنای امریکا در ۶ ژانویه هیچ بود. سرانجام خودم را به مریلن رساندم. این تحصن از یک مزرعه روستایی متروکه شروع شد، اما بعد به قدری به واشنگتن نزدیک شد، که شایعه شد ممکن است آنها جادههای منتهی به پایتخت را مسدود کنند.
۳) درختی پر از مرغ عشق، استرالیا
عکاس چارلز دیویس
۱۹ می: مرغ عشقهای استرالیایی متخصصان بیابان هستند، هر جا که بتوانند دنبال علف و دانه میگردند تا پیدا کنند و بخورند. در مرکز استرالیا، هنگام طلوع خورشید آنها نزدیک منابع آب جمع میشوند تا با هم آب بخورند. مرغ عشقها مدت زیادی در یک جا نمیمانند: باید قبل از این که عازم مقصد بعدی شان بشوند دست به کار شوید و سریع حرکت کنید.
۴) پناهندهها سوار بر یک قایق قاچاق در آبهای گریولاینز، فرانسه
عکاس: سمیر الدومی
۱۲ اکتبر: سالها است که من اخبار مهاجران در شمال فرانسه را پوشش میدهم و همواره سعی کرده ام که بخشهای مختلف این تجربه را بررسی کنم. مدتی را در اردوگاهها گذراندم و از زندگی روزانه این افراد مستند ساختم، سوار قایق شدم و به همراه امدادگران برای نجات مهاجران به دریا رفتم. امسال بیشتر وقتم را در سواحل منتظر ماندم، به امید این که بتوانم از عملیاتهای قاچاق عکس بگیرم.
در ماه اکتبر، در ساحل گریولاینز نزدیک دانکیرک بودم چند روزی گذشت و هیچ چیزی ندیدم. بعد، یک روز صبح، کلی آدم را دیدم که امیدوار بودند بتوانند از کانال رد شوند. آنها شبانه خود را با اتوبوس به آنجا رسانده بودند و ساعتها در تاریکی نزدیک ساحل منتظر مانده بودند تا نوبتشان شود. ساعت هشت صبح، این گروه قایقی را به دریا کشاندند. آنها از خطرات این سفر خبر داشتند و زندگی شان را برای رسیدن به خوشبختی به خطر انداختند.
۵) بعد از زلزله سیانجور پدری فرزندش را میبرد تا دفن کند، اندونزی
عکاس: آندیتیا آجی
۲۲ نوامبر: دو ساعت طول کشید تا با موتور از خانه ام خودم را به مرکز زلزله سیانجور در جاوای غربی برسانم. ساعت ۶ صبح رسیدم. چادرهای امداد را داشتند همه جا برپا میکردند تا اموات، زخمی و دهها هزار اوارهای که خانه هایشان را از دست داده بودند را در آنها جای دهند. وقتی رسیدم امار تلفات به صد تن رسیده بود، اما در پایان شمارشان به بیش از سه برابر رسید. سرانجام خودم را به روستایی که تمام خانه هایش نابود شده بود رساندم. چیزی که میدیدم هولناک بود. اجساد کودکان را به جایی که قبلاً یک خیابان بود میآوردند تا آنها را برای مناسک دفن اسلامی آماده کنند. همان وقت بود که پدری را دیدم که جسد فرزندش را میآورد تا دفن کند. وقتی او آرام به مدفن پسرش نزدیک میشد از پشت سر از او عکس گرفتم.
۶) امجد علی لاغری در مسجدی سیل زده، پاکستان
عکاس: گیدئون مندل
۲۳ سپتامبر: پنج هفته بعد از این که سیل پاکستان را درنوردید من به این کشور سفر کردم. نمیخواستم دراوج بحران به آنجا بروم و جلوی دست و پای امدادرسانها را بگیرم، برای همین کمی بعد رفتم تا وقایع بعد از سیل را ثبت کنم.
این عکس را در اولین روز حضورم در استان سند گرفتم. ما یک قایق گرفته بودیم تا ما را به روستاهای سیلزده برساند. در یک روستا، تمام خانهها تخلیه شده بود، اما ما دو مرد را یافتیم که روی سقف خانهای پناه گرفته بودند. یکی از آنها این مرد بود: امجد علی لاغری. آب در خانه اش به قدری عمیق بود که نمیشد آنجا ماند، برای همین با قایق با هم به مسجد روستا رفتیم. بعد از این که کتب مقدسی که باقی مانده بودند را جمع کرد، این عکس را از او گرفتم.
۷) هواپیمایی سعی میکند آتش را خاموش کند، کالیفرنیا، امریکا
عکاس: دیوید سوانسون
۷ سپتامبر: در اولین روز حضورم در حریق هِمِت، دو نفر کشته شده بودند. در روز دوم منابع بیشتری رسید. من روی تپهای که رو به یک محله در معرض حریق بود جا گرفتم و از آنجا از هواپیماها و هلی کوپترهایی که روی ساختمانها مواد ضدآتش میریختند را ثبت کردم.
انتهای پیام/