وحدت حوزه و دانشگاه به همافزایی و نقشه درست نیاز دارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از قم، آیتالله علیرضا اعرافی در همایش تخصصی وحدت حوزه و دانشگاه که به همت ستاد و دبیرخانه همکاریهای مشترک حوزه علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی در قم برگزار شد، اظهار کرد: ویژگی صاحبان خرد این است که به عهد خداوند پایبند هستند و میثاقهای فطرت را نمیشکنند لذا ارتباطات و تعاملات خداوند را که به آنها فرمان داده است پاس میدارند.
وی گفت: انسانهای صاحب خرد دارای ویژگیهایی هستند؛ بنابراین صاحبان خرد پیوند شایسته و بایسته را پاس میدارند.
اعرافی با بیان اینکه جامعه بشری به پیوندهایی گره خورده است، اضافه کرد: نوعی پیوند اجتماعی بر پایه خرد استوار و آفات آن بر رشد بشر متوجه است که باید پاس داشته شود.
به گفته مدیر حوزههای علمیه کشور، پیوند عالمان، نخبگان، فرهیختگان و جریانات فکری یکی از پیوندهای مبارک است؛ بنابراین ارتباط حوزه و دانشگاه در مسیر آرمانهای خود باید هم افزایی لازم را داشته باشد.
وی بیان کرد: از مهمترین و راهبردیترین پیوندهای اجتماعی وحدت حوزه و دانشگاه است؛ بنابراین این همان پیوندی است که در هم گره خورده و با هدف رفع مشکلات جامعه علمی شکل گرفته و نگاه داشتن این دو نهاد وظیفهای الزامی، حق الناس و حق الله است.
وی با تأکید بر اینکه جامعه بر صاحبان فکر و اندیشه و خرد حق دارند، گفت: وحدت حوزه و دانشگاه به عنوان امانت الهی و امانت حاکمیت دینی بر دوش ماست، امانت وحدت حوزه و دانشگاه به هم افزایی و نقشه درست نیاز دارد.
اعرافی گفت: باید مقوله وحدت حوزه و دانشگاه در تمدن الهی دیده شود؛ چراکه راهبردی کلان و مسئله مهمی است و رسیدن به تمدن بدون داشتن نقشه راه میسر نخواهد بود.
به گفته مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور، وحدت دارای سطح تمدنی، معنوی و الهی بوده و هم دارای سطح و جایگاه ملی است.
اعرافی تأکید کرد که در سطوح مختلف باید به آرمانهای ملت دست پیدا کنیم و این مهم بدون پیوند نخبگان میسر نخواهد بود و بدون تردید همه دانشگاهیان باید این وحدت را معتنم بشمارند.
وی یادآور شد: این تعامل یک سطح پایه بنیادین دارد تا بتواند به اندیشههای فلسفی مشترک در تعامل علم و دین برسد و در وحدت حوزه و دانشگاه امیدواریم به سطوح بنیادی توجه شود
اعرافی بیان کرد: اتفاقاتی باید در علوم اسلامی رخ دهد تا بنیادهای وحدت و ارتباط ظهور و بروز پیدا کند. مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور عنوان کرد که حوزه فقه بسیار حایز اهمیت بوده، زیرا فقه بسیار غنی و ریشهدار است که علمای زیادی در این زمینه سوخته اند تا ساختمان فقه اسلامی و اهلبیت را بنا کرده اند؛ بنابراین فقه باید در مسیر اجتهادی پیشرفت داشته باشد.
انتهای پیام/