دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو هیئت علمی دانشگاه در گفت‌وگو با آنا:

پژوهشگران باید در طول سال زیر چتر حمایتی قرار بگیرند

پژوهشگران باید در طول سال زیر چتر حمایتی قرار بگیرند
پژوهشگر برتر استان چهارمحال و بختیاری تأکید کرد: پژوهشگران باید در طول سال و به صورت مداوم زیر چتر حمایتی قرار گیرند تا با فراغ بال به تحقیق و تولید علم بپردازند.
کد خبر : 820574

مریم پیمانی پژوهشگر برتر استان چهارمحال و بختیاری در سال ۱۴۰۱ در گفت‌‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا به مناسبت هفته پژوهش عنوان کرد که امور پژوهشی در فضای دانشگاه‌ها باید با انگیزه بالا و خارج از جبر و الزام انجام پذیرد، اکنون کمبود بودجه در حوزه پژوهشی، یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های محققان و پژوهشگران است.

عضو هیئت علمی گروه زیست‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد ادامه داد: برگزاری همایش‌ها و تجلیل‌ها و جایزه دادن به نفرات برتر، بسیار خوب است و می‌تواند انگیزه‌ای برای محققان و پژوهشگران باشد؛ اما بهتر این است که در طول سال، پژوهشگران زیر چتر حمایتی فرار گیرند و با فراغ بال به تحقیق و تولید علم بپردازند.

این پژوهشگر برتر استانی بیان کرد: افراد از زمان دانش آموزی باید با حوزه پژوهشی آشنا شوند؛ چراکه معرفی این حوزه برای افراد از سنین کودکی و نوجوانی بسیار لازم و ضروری است.

مدیر پژوهشی دانشگاه آزاد شهرکرد افزود: در محیط‌هایی مانند دانشگاه‌ها پژوهش صرفاً کاری است که برای رفع تکلیف استادان در نظر گرفته می‌شود؛ بنابراین باید به فعالیت علمی و پژوهشی که توسط دانشجویان تحصیلات تکمیلی انجام می‌شود، توجه بیشتری شود.

پیمانی با بیان اینکه ارتباط صنعت با دانشگاه‌ها می‌تواند کمبود مالی در حوزه پژوهش را تا حدی جبران کند، گفت: ارتقای پژوهش با برنامه ریزی مالی در حوزه دانشگاه‌ها و مراکز می‌تواند کمبود بودجه را تا حدی جبران و این مسئله که می‌تواند تهدیدی در حوزه پژوهش باشد را به فرصت تبدیل کند.

پژوهشگران باید در طول سال زیر چتر حمایتی قرار بگیرند

وی اضافه کرد: با درنظرگرفتن نیاز‌ها و اولویت‌های جامع، می‌توان سازمان‌ها و مراکزی که بودجه‌های هنگفتی دریافت می‌کنند را به سمت پژوهش در زمینه برطرف کردن این نیاز‌ها و اولویت‌ها هدایت کرد.

**امور پژوهشی در دانشگاه‌ باید با انگیزه بالا و خارج از جبر و الزام انجام پذیرد

این مقام مسئول بیان کرد: امور پژوهشی در فضای پویای دانشگاه‌ها باید با انگیزه بالا و خارج از جبر و الزام انجام پذیرد. در همه دانشگاه‌ها و محافل علمی معتبر دنیا به موضوع تحقیق و پژوهش، اهمیت بسیاری داده می‌شود و باید این رویکرد در دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشورمان مشهود و چشمگیر شود.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: به علاوه با هدایت حوزه پژوهش به سمت کارآفرینی و تأسیس هسته‌های فناوری و به دنبال آن شرکت‌های دانش‌بنیان، می‌توان زمینه اشتغال را بیش از پیش مهیا کرد.

پیمانی درباره کسب عنوان پژوهشگر برتر توضیح داد: معیار‌های مورد نظر برای انتخاب پژوهشگر برتر استان چهارمحال و بختیاری در سال ۱۴۰۱، مقالات، طرح‌ها، داوری‌ها، کتاب، شاخص ایندکس و افتخارات داوطلب در یک سال اخیر بود که از بین استادان دانشگاه‌های مختلف استان در حوزه‌های مختلف به طور تخصصی توسط افراد ذ‌ی‌نفع ارزیابی و مقایسه صورت گرفت و افراد برتر از نظر مجموع شاخص‌های بالا، یک نفر در هر حوزه در استان معرفی شد.

عضو هیئت علمی گروه زیست‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد بیان کرد: در یک سال اخیر موفق به چاپ ۲۵ مقاله wos و علمی پژوهشی در حوزه بیولوژی و ژنتیک و چاپ ۲ فصل کتاب (MIRNA from bench to beside) از انتشارات Elsevire شدم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب