دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 ارديبهشت 1395 - 19:39

از «تیغ‌خوری» ایرانی تا خودسوزی سومالیایی؛ اعتراضی به قیمت جان به وضعیت بغرنج پناهجویی در نائورو

خودسوزی یک زن پناهجوی سومالیایی در نائورو و اعتراض پناهجویان ایرانی به رسیدگی نکردن به وضعیت بغرنج آنها از سوی دولت استرالیا، وضعیت اسفباری برای این پناهجویان ایجاد کرده است.
کد خبر : 82045

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، شاهدان عینی گفته‌اند که پیش و پس از این خودسوزی، شماری از پناهجویان ایرانی نیز خودزنی کرده‌اند.


وب‌سایت اسکای نیوز، ساعاتی پیش خبر داد که یک زن پناهجوی 21 ساله سومالیایی در اعتراض به وضعیت خود در جزیره نائورو، خودسوزی کرده است. دوستان این پناهجو گفته‌اند که وی در وضعیت وخیمی به سر می‌برد.


اداره پناهجویان استرالیا ضمن تایید این خبر گفته است که این پناهجو به مرکزی درمانی منتقل شده است.


در همین حال، دولت نائورو با انتشار بیانیه‌ای مدعی شد: «وضعیت پناهجویان حاضر در نائورو مانند شهروندان این کشور است و پناهجویان از آزادی‌های مشابه با شهروندان برخوردارند. با این حال، پناهجویان مکان‌های بهتری برای زندگی دارند.»


در این بیانیه آمده است که «خودسوزی‌های اخیر پناهجویان به قصد اثرگذاری بر سیاست‌های دولت استرالیا درباره پناهجویان انجام می‌شود.»


هفته گذشته نیز یک جوان ایرانی 23 ساله به نام امید معصوم‌علی، در اعتراض به وضعیت خود در نائورو دست به خودسوزی زده بود. او در اثر شدت جراحات وارده درگذشت.


شاهدان عینی به آنا گفته‌اند که شماری از پناهجویان که در میان آن‌ها یک پناهجوی ایرانی وجود دارد، پیش و پس از این ماجرا به جهت اعتراض به وضعیت بغرنج پناهجویان در نائورو، با خوردن تیغ، خودزنی کرده‌اند. به گفته شاهدان، این اقدام از روز جمعه، شدت گرفته است.


دولت استرالیا، افرادی را که متقاضی پناهجویی هستند، به جزایر اطراف از جمله جزیره نائورو اعزام می‌کند. پناهجویان حاضر در این جزیره، معتقدند که وضعیت زندگی در کمپ‌های پناهجویی در نائورو به شدت شکننده و وخیم است.


دولت استرالیا، اعتقاد دارد تا زمانی که نهادهای اداری و قضائی این کشور، به درخواست کسب وضعیت پناهجویی افراد نپرداخته‌اند، آن‌ها از برخوداری از حداقل حقوق پناهجویی محروم هستند. این در حالی است که اسناد بین‌المللی مربوط به حقوق پناهجویی، تفسیر دولت استرالیا را تایید نمی‌کند. بنا به این اسناد، «متقاضیان» پناهجویی تا زمان تایید یا رد درخواست‌شان، از حقوق مبنائی و اولیه از جمله شرایط انسانی زندگی برخوردارند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب