دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 شهريور 1396 - 12:37
آنا گزارش می‌دهد

روایتی متفاوت از راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در شهر مرکبات

دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم فعالیت علمی فرهنگی خود را از نخستین روز تیر سال 67 در یک ساختمان اجاره‌ای با 2 اتاق و یک حال و پذیرایی کلید زد. ساختمانی که مالکش آقای موسویان بود و به منظور کمک به دانشگاه به مدت یک سال اجاره‌ای دریافت نکرد تا به دانشگاه کمک شود.
کد خبر : 209386

به گزارش خبرنگار آنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم در همان سال و در چنین روزی یعنی 14 شهریور به طور رسمی راه اندازی شد. آن موقع مرحوم دکتر علی شهبازی رئیس و و حاج خلیل صحرائیان معاون اداری مالی این دانشگاه بودند و 16 شهریور در جلسه باشکوهی که از طرف فرمانداری جهرم در دانشگاه علوم پزشکی این شهر برگزار شد و دکتر عبدالله جاسبی، دکتر محمدحسن شجاعی فرد، دکتر کریم زارع و همه روسای ادارات و نهادها و امام جمعه فقید جهرم آیت الله مرحوم سید حسین آیت اللهی هم حضور داشتند، شهبازی به عنوان نخستین رئیس واحد جهرم حکم خود را از آقای جاسبی دریافت کرد.



حاج جلیل کارگر که از نخستین کارمندان واحد جهرم است در این باره به خبرنگار آنا می‌گوید: «در این مدت سختی های زیادی کشیدم، ابتدا مسئول تدارکات بودم و بعد مسئول خرید و کارهای دیگر. وقتی وارد ساختمان آقای موسویان شدیم فقط یک میز و دو صندلی بود و اگر میهمانی می آمد، صندلی نداشتیم، یادم می آید که در یکی از روزها برای رئیس میهمان آمد و چون صندلی نبود به آنان گفتم که ابتدای فعالیت دانشگاه است و چون افراد خیری بودند، گفتم که به دانشگاه کمکی کنند که یکی از آنها فورا مرا به مغازه آقای ابتهاج برد و گفت که ایشان می آیند و هر تعداد صندلی خواستند به او بدهید و من 30 صندلی و 2 میز گرفتم و با یک ماشین آنها را آوردم. آقای دکتر شهبازی رئیس دانشگاه تعجب کردند و گفتند این وسایل را از کجا آوردی؟ من هم گفتم از برکت الهی و کمک خیران فراهم شده است.»


وی می‌افزاید: «روزی دیگر 2 نفر از خیران که در کویت و قطر ساکن بودند، گفتند ما می خواهیم به دانشگاه کمک کنیم. دکتر شهبازی به من گفتند چه چیزی کم است؟ من گفتم یک دستگاه فتوکپی و 2 دستگاه یخچال، ضبط و جارو برقی. بعد از چند ماه ماشینی پر از وسایل آمد و وسایلی را که خواسته بودیم تمام و کمال تحویل داده شد و بعد که دکتر شهبازی آمد من با خوشحالی به ایشان گفتم که خدا هرچه که می خواستیم رساند و این گونه بود که دانشگاه کم کم با کمک مسئولان و خیران در جهرم شکل گرفت.»


کارگر خاطرنشان می‌کند: «من خودم دفتری داشتم و در شهر می گشتم و دانشگاه را به مردم معرفی می کردم و کمک‌های خیران را جمع می کردم و در آن می نوشتم و در نماز جمعه مردم 100 هزار تومان کمک کردند که به حساب دانشگاه واریز شد و مورد تشویق قرار گرفتم.»



نخستین کارمند واحد جهرم می‌گوید: «پس از مدتی کلاس‌ها قرار بود که با 150 دانشجو در یک مدرسه راهنمایی تشکیل شود. من و مهدی کارگر که از کارکنان اولیه دانشگاه بود هر کدام‌مان یک دوچرخه داشتیم و دانشگاه 300 صندلی خریده بود و از آنجایی که مدرسه نزدیک مغازه ای بود که از آنجا صندلی خریداری شده بود ما به خاطر صرفه جویی در هزینه های دانشگاه و اینکه هزینه کرایه در آن شرایط بر دانشگاه تحمیل نشود در طول یک هفته تمام 300صندلی را با دوچرخه هایمان جابه‌جا کردیم تا اینکه ساختمان اصلی دانشگاه با سختی های فراوان در طول دو سال کم کم ساخته شد.»


وی ادامه می‌دهد: «در این 2 سال هروقت آجر و سیمان می آمد ما خودمان خالی می کردیم و حتی رئیس دانشگاه تا پاسی از شب دیوارهای سیمانی را آب می داد. کار اداری ما از 7 صبح تا 11 شب بود و کار هم جهادی پیش می رفت و کارکنان زیادی تلاش کردند از جمله خود مرحوم دکتر شهبازی و مهدی کارگر و حاج خلیل صحرائیان و دیگر عزیزان.»



حاج محمد زارع از دیگر کارمندان اولیه دانشگاه آزاد جهرم هم به آنــا می‌گوید: «ابتدای راه‌اندازی دانشگاه همه چیز ساده و صمیمی بود. رئیس دانشگاه خود شخصا در ساخت ساختمان نظارت می کرد و حتی بعضی مواقع خودش بیل دست می گرفت و کار می کرد. نه به علت نبود نیرو بلکه دانشگاه را مثل خانه خود می دانست و عشق می ورزید و ذوق می کرد و چنانکه هر کسی می دید تعجب می کرد که ایشان چه انگیزه ای دارد و علت آن چیست و اگر کسی وارد می شد، رئیس را نمی شناخت.»


زارع ادامه می‌دهد: «دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم با نخستین رشته های خود همچون کشاورزی، میکروبیولوژی، علوم اجتماعی و باغبانی با 100 دانشجو آغاز به کارکرد. با توجه به مذهبی بودن جهرم و علاقه وافر جوانان آن در ادامه تحصیلات عالیه، وجود دانشگاهی در تراز اهداف انقلاب اسلامی که یکی از آن اهداف توسعه علمی همراه با رعایت ارزش‌های انقلاب اسلامی و زیبنده نظام جمهوری اسلامی به شمار می آمد، همواره از دغدغه های بزرگان این شهر و دانشگاه بوده است.»


این کارمند دانشگاه می‌افزاید: «به همین علت از ابتدا بزرگان علمی و فرهنگی و مذهبی شهر با این دانشگاه ارتباط برقرار کرده و آن را یاری داده اند. خیلی از بزرگان کنونی این شهر و شهرهای اطراف از دانشجویان و فارغ التحصیلان این مجموعه دانشگاهی بوده اند و بهترین خاطرات خود را زمانی می دانند که در کلاس های درس این دانشگاه نشسته، دانش اندوخته اند و بعضا خود استادان فرهیخته ای شده اند که دارای کرسی و شاگرد و تجارب فراوان هستند.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم هم معتقد است که این دانشگاه زمینه توسعه این شهرستان را از دیرباز به وجود آورده است. با توجه به مسافت طولانی این شهر با مرکز کشور و دیگر شهرهای دانشگاهی و کادر علمی توانمند و دلسوز، بسیاری از خانواده ها ترجیح داده و می دهند که جوانانشان دور از هیاهو و معضلات شهرهای بزرگ در شهر خودشان بدون حاشیه های فرهنگی تا مقاطع عالیه تحصیل کنند.



دکتر سید کورش سرورزاده می‌گوید: «رشد مراکز دیگر آموزش عالی و دانشگاهای دولتی و غیر دولتی در سال های اخیر در جهرم از ارزش این دانشگاه نکاسته بلکه اهمیت و اعتبار مجموعه دانشگاه آزاداسلامی واحد جهرم را بیش از گذشته آشکار کرده است. امروزه واحد جهرم با در اختیارداشتن باغ مرکبات آموزشی و تجاری بیش از 25 درصد درآمد غیرشهریه ای به دست آورده است که پشتوانه اقتصادی و علمی عظیمی برای دانشگاه به حساب می آید.»


وی اظهار می‌کند: «وجود بیش از 70 عضو هیات علمی همراه با امکانات پیشرفته علمی و آزمایشگاه‌های مجهز در حوزه فنی مهندسی، پزشکی و...نهال نوپای دیروز را به درخت تنومند امروز مبدل کرده است. امروز زحمات مخلصانه و بی دریغ دیروز به بار نشسته است و فارغ التحصیلان ادوار مختلف دانشگاه خستگی را از تن زحمتکشان این بنای عظیم و قدرتمند علمی فرهنگی خارج می کنند.»


به گزارش آنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم اکنون با درجه بسیار بزرگ و امتیاز 1512 با بیش از 3 هزار دانشجو و 73 عضو هیأت علمی و 100 کارمند در 12 رشته دکتری تخصصی، 40 رشته کارشناسی ارشد ناپیوسته، 16 رشته کارشناسی و 12 رشته کاردانی به حیات علمی فرهنگی خود ادامه می دهد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب