هزینه حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل را افزایش دهیم
حمیدرضا غلامزاده، کارشناس مسائل بینالملل در گفتگو با خبرنگار گروه جهان خبرگزاری آنا، در خصوص هدف آمریکا از طرح حذف ایران از کمیسیون مقام زن در سازمان ملل، گفت: در ابتدا باید این نکنه رو مطرح کنم که لفظ اخراج از کمیسیون مقام زن در سازمان ملل درست نیست در واقع حذف ایران از این کمیسیون درست است.
وی افزود: این موضوع به دلیل این است که ایران هنوز به طور کامل وارد این کمیسیون نشده و قرار بود یک ماه دیگر (سال ۲۰۲۳) عضو کمیسیون مقام زن شویم.
کارشناس مسائل بینالملل بیان کرد: نکته مهم در اینجا بحث موضوع زنان است، این بحث پاشنه آشیل غرب است. با توجه به نگاه متعالی اسلام به زن و این که در کارنامه ایران که نگاه اسلامی به زن دارد، یک کارنامه خیلی موفقی است به خصوص در مقایسه با غرب این خیلی بیشتر نمود پیدا میکند.
غلامزاده افزود: در موضوعات مختلفی مثل اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، اقتصادی، جایگاه زن در ایران به خصوص ایران اسلامی خیلی بهتر و مناسبتر از غرب و آمریکا است.
وی تصریح کرد: اگر ایران وارد کمیسیون مقام زن شود، این مجال و فرصت را دارد که بتواند اشکالات بحث زن و تبعیض جنسیتی که علیه زنان در آمریکا وجود دارد را به رخ غرب بکشد و حتی اقدامی مشابه آنچه که الان دارد برای ما انجام میدهد، برای آنها رقم بزند.
کارشناس مسائل بینالملل افزود: یعنی دنبال این باشد که حقوق زنان را در جهان غرب احقاق کند، این موضوع مختص آمریکا هم نیست و در فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی هم وجود دارد و زن توسط همسر یا شریکش کشته یا مورد خشونت خانگی و جنسی قرار میگیرید، اما در آمریکا این کشتارها زیاد است.
غلامزاده با تاکید بر این که پاشنه آشیل جهان غرب بحث زنان و خانواده است، اظهار کرد: آمریکا میخواهد فرصت روشنگری و فعال شدن در مورد زنان و خانواده را از میان ببرد.
وی گفت: مسئله دیگر همان بحث فشار سیاسی علیه ایران است که میخواهند القا کنند، ایران در انزوا قرار گرفته است و به تعبیری از مجامع بینالمللی در حال اخراج شدن است.
این کارشناس مسائل بینالملل در این رابطه افزود: آنها تلاش میکنند تصویر انزوای ایران به افکار عمومی مصادره شود.
غلامزاده در مورد اقدامات دستگاه دیپلماسی ایران برای جلوگیری از این اقدام غیرقانونی و سیاسی آمریکا در قبال موضوع فوق، اظهارکرد: دستگاه دیپلماسی ما، یعنی هم وزارت خارجه و هم نمایندگیهایمان در سازمان ملل در مرحله انتقاد، کم کاریهایی داشتند.
وی افزود: اما همچنان راهکارهایی وجود دارد مثل رایزنی با کشورهایی که باید به ما رای بدهند و بعضی کشورها سیستمشان مشخص است، نمیتوان از کانادا، فرانسه و آمریکا انتظار داشت که به ما رای بدهند، اما میشود با بعضی از ۵۴ عضو رایزنی کرد که همچنان به نفع ما رای دهند.
این کارشناس مسائل بینالملل تاکید کرد: از طرفی باید هزینه این اقدام برای غربیها بالا رود و هم در مورد اهداف و انگیزههای آمریکا و هم در مورد وضعیت زنان در جهان غربی که الان مدعی این اقدام هستند و به اسم دفاع از زنان دارند چنین کاری را انجام میدهند که در واقع ظلم به حقوق زنان در ایران هم است، روشنگری شود.
غلامزاده یکی دیگر از راهکارها را فعال کردن بخشهای غیر دولتی دانست و افزود: باید برای فعال شدن بخشهایی مثل سازمانهای مردم نهاد فعال مدنی، دانشگاهها، نخبگان و رسانهها زمینه سازی کنند تا آنها با هدایت و محوریت دستگاه دیپلماسی پای کار بیایند که در این روشنگری و همفکری برای همراه کردن جهان با خودمان اقدام کنند.
وی بیان کرد: خیلی از روشنفکران و اندیشمندان در دنیا هستند که میشود با آنها گفتگو کرد مثلا دانشگاهیان ما با دانشگاهیان آنها، رسانههای ما با رسانههای آنها، شهرهای آنها و شهرهای ما، در همین فرصت هم میشود حتی این گفتگوها را انجام داد و روشنگری کرد و هزینه این اقدام را برای آنهایی که میخواهند برای خروج از ایران رأی بدهند، بالا برد.
کارشناس مسائل بینالملل در مورد تبعات حذف ایران از کمیسیون مقام زن برای سازمانهای بینالمللی، گفت: حذف ایران از کمیسیون مقام زن برای ما تبعاتی جز تبعات تصویری ندارد، آنها فقط میخواهند روایت کنند که ایران منزوی شده است و این موضوع در جایگاه بینالمللی برای ما تاثیر خاصی نخواهد داشت فقط در بحث رسانهای میتواند تصویر ما را مخدوش کند که این هم چندان ضربه جدی نیست.
غلامزاده در پایان خاطرنشان کرد: به دلیل این که این اقدام مسبوق به سابقه نبوده و هنوز در مورد مبانی حقوقی آن، طبق قواعد سازمان ملل تردید وجود دارد، خیلیها از این اتفاق ابراز نگرانی کردند و ممکن است یک رویه ایجاد کند که در میان مدت و بلند مدت باعث ایجاد تسویه حسابها و انتقام گیریهای سیاسی شود.
انتهای پیام/