از جذب ۵۳ درصدی تسهیلات تا راهحل دریافت مجوز مشاغل خانگی
جمشید امیدی در حاشیه بازدید از نمایشگاه عصر امید (دستاوردهای پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی) با ارزیابی خود از نمایشگاه به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: در بازدیدی که از غرفهها داشتیم و توانمندی شرکتها را از نزدیک دیدیم این ارتباط مهیا شد، شرکتها را برای بهرهمندی از تسهیلات تکلیفی که به استان مرکزی اختصاص یافته، معرفی کنیم تا واحدها از این امتیاز استفاده و طرحهای خود را توسعه و اقتصادی کنند، از سویی در راستای اشتغالزایی از شرکتها کمک خواهیم گرفت تا در نهایت موجب رونق تولید و اشتغال شود.
وی اضافه کرد: امسال تسهیلات چشمگیری به استان مرکزی اختصاص یافته که این تسهیلات در قالب چهار عنوان مطرح میشود. در حوزه تسهیلات مشاغل خانگی رقمی که به استان اختصاص یافته ۶۹۶ میلیارد ریال بوده که تا امروز ۵۳ درصد آن جذب شده و مابقی در شرف پیگیری و بررسی توسط بانکهای عامل است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی عنوان کرد: ۴۶۰ میلیارد تومان سهم کمیته امداد امام خمینی (ره) بوده که این رقم تا به امروز معادل ۴۶ درصد جذب، طرحها بررسی و مابقی در شرف اقدام است، اعتبار بهزیستی تقریباً ۲۲۵ میلیارد تومان بوده که رقم جذب شده تا به امروز معادل ۴۸ درصد و مابقی در شرف معرفی و بررسی است.
امیدی تبیین کرد: رویکرد تعاون، کار و رفاه اجتماعی سازماندهی افراد است، افرادی که زیرپوشش بهزیستی هستند از طریق سازمان مربوطه، افراد زیرپوشش کمیته امداد هم از طریق ادارهکل کمیته امداد و کسانی که تحت حمایت دستگاهی نیستند میتوانند در قالب مشاغلخانگی، دستگاه اجرایی و اداره کل تعاون، کارورفاه اجتماعی استان پیگیری کنند.
وی بیان کرد: اعتبارات جدیدی که به استان مرکزی ابلاغ شده، جزء ۲ بند ب تبصره ۱۶ بوده و سهم استان مرکزی یکهزار و ۴۳۳ میلیارد تومان و بسیار قابل توجه است. نرخ سود ۴ درصد، انفرادی به ازای هر شخصی که بخواهد در قالب خوداشتغالی کار خود را پیگیری کند تا سقف ۱۵۰ میلیون با نرخ سود ۴ درصد درخواست خواهد کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی تشریح کرد: البته سقف ۱۵۰ میلیون تومان تعریف شده است؛ اما رقمی که به طرح مورد نظر اختصاص یابد متناسب با نیازی که دارد مانند خرید ماشین آلات و دستگاه، سرمایه در گردش و... متغیر خواهد بود. همچنین متقاضیان در قالب کارفرمایی تا سقف ۲ میلیارد تومان میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
امیدی در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه ارزیابی شما در ارتباط بین تعاون، کارورفاه اجتماعی و دانشگاه چیست؟ گفت: به نظر میرسد برای این ارتباط باید جلسات مشترک بین دو سازمان برگزار شود. برپایی نمایشگاه عصر امید به همت دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی برای شخص بنده بهعنوان یک مسئول در استان بسیار جذاب بود و براساس بازدیدی که از نمایشگاه صورت گرفت رودررو صحبتهایی با مدیران شرکتهای خلّاق، فناور، ایدهپرداز و دانشبنیان داشتیم.
وی بیان کرد: شرکتهای دانشبنیان موفق شدند بین غرفهداران تبلیغات کنند تا واحدها ترغیب به بهرهمندی از امتیاز این ادارهکل شوند، همچنین سامانهای با عنوان مشاغل خانگی mkh.mcls.gov.ir راهاندازی شده و افرادی که تمایل به استفاده از تسهیلات دارند برای بهرهمندی از آن میتوانند به سامانه مشاغل خانگی مراجعه کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی مطرح کرد: در این سامانه ۶۲۲ رشته تعریف شده و بسیاری از افرادی که در نمایشگاه عصر امید و سایر نمایشگاهها حتی خارج از نمایشگاه فعالیت دارند، میتوانند با مراجعه به سامانه و براساس تجربه و نوع کار خود یکی از گزینهها را انتخاب و اطلاعات تکمیلی را وارد کنند و به صورت آنلاین متحمل هزینه شوند، در اینصورت مجوز را دریافت و براساس آن مجوز درخواست تسهیلات میدهند.
امیدی گفت: در استان مرکزی بر مبنای ۱۴۳۳ میلیارد تومان، سازوکاری تعریف کردیم تا متقاضیان از کانال برخی نهادها مانند سازمان بسیج سازندگی، بنیاد علوی، بنیاد برکت و ... معرفی شوند و به اینصورت تقسیم کار صورت گرفت و براساس مجوزهای دریافتی متقاضیان از تسهیلات فوق بهرهمند میشوند.
وی، نقش دانشگاه را اینگونه مطرح کرد: دانشگاه میتواند اقدامات و آموزشهای انجام شده را بالفعل تبدیل کند و آنها را هدایت کند تا از طریق این تسهیلات در سامانه مشاغل خانگی ۶۲۲ شغل تعریف شده و مجوزها آنلاین صادر شود.
انتهای پیام/