۴ اصل ازدواج موفق و ضربالمثل «برادر را ببین و دختر را بگیر»
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از میناب، حجتالاسلام حسین دهنوی در کارگاه آموزشی، علمی و بصیرتی با موضوع «جمعیت و خانواده» که با حضور استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب برگزار شد با اشاره به اصول و محورهای ازدواج گفت: حدودی که در دین مقدس اسلام برای امر مهم و حساس ازدواج به تفصیل بیان شده، راهی به سوی استحکام آن و چارچوبی برای رسیدن به فرجامی نیک و سعادت است.
وی با بیان اینکه یکی از محورهای ازدواج، اصل همتایی است، چهار اصل در مسئله ازدواج را مورد بررسی قرار داد و عنوان کرد: اصل اول «همتایی اعتقادی» است؛ یعنی دو نفر از لحاظ اعتقادی همتای هم بوده، اعتقادات مشترک داشته باشند.
این کارشناس مسائل تربیتی خانواده عنوان کرد: اینکه میگویند خانم یا آقایی به ارزشهای مذهبی پایبند نیست، اما قلباً به حجاب علاقهمند است و آن را دوست دارد و درصدد ازدواج با فرد مذهبی بوده تا او دستش را بگیرد و ارتقاء بدهد، چنین ازدواجی غلط است.
دهنوی بیان کرد: بعضی از مادرهای مذهبی به دنبال همسری مذهبی برای پسر خود هستند که آن پسر با توجه به اینکه مادرش مذهبی است، اعتقاد مذهبی ندارد، به اینکه مادر آن فرد مذهبی است، اکتفا نکنند، شما باید خود مطمئن شوید که آن پسر یا دختر مذهبی است یا خیر؟
وی با اشاره به «همتایی مذهبی» به عنوان اصل دوم تبیین کرد: اصل سوم «همتایی خانوادگی» است، به اینصورت که دو جوان دو اصل قبلی را دارند، اما خانوادهها همتای هم نیستند.
این کارشناس مسائل تربیتی خانواده متذکر شد: وقتی دو جوان باهم ازدواج میکنند، خانوادههایشان هم با یکدیگر ازدواج میکنند، در حقیقت روابط گسترده فامیلی برقرار است و فرزندی که از این زوجین به دنیا میآید از پدریزرگ و مادربزرگ خود الگو میگیرد؛ بنابراین نمیتوان بهدلیل غیرهمتایی خانوادهها رابطه را قطع کرد، این خلاف اسلام است، به طوری که «مادر را ببین دختر را بگیر»، حرف رایجی بین ایرانیهاست.
دهنوی اضافه کرد: از لحاظ دینی ما این مثال را داریم که «برادر را ببین و دختر را بگیر»، چراکه از لحاظ ژنتیکی دایی با پدر و مادر تفاوتی ندارد و این از لحاظ علمی و اسلامی ثابت شده است که «حلالزاده به دایی خود میرود.»
**زنی که سفرهای خارج از کشور داشته به سفر شمال راضی نمیشود
وی عنوان کرد: در ذیل اصل سوم «همتایی طبقاتی» قرار دارد که خانم و آقا از لحاظ مالی با همهمتا باشند. بر مرد واجب و قانونی است که در حد شأنیت زن که در منزل پدر خود بوده، او را تأمین کند، درغیراینصورت مرتکب حرام و جرم شده است.
این کارشناس مسائل تربیتی خانواده خاطرنشان کرد: خانمی که در خانه پدر خود سفرهای خارج از کشور داشته و در رفاه آنچنانی بوده، وقتی شوهر در نهایت میتواند او را به شمال ببرد احساس لذتی نمیکند، اما اگر آقا از لحاظ مالی نمره ۱۴ و خانم ۱۰ باشد، وقتی خانم وارد زندگی آقا میشود، خانم احساس لذت میکند و به آینده امیدوار میشود.
دهنوی متذکر شد: اصل چهارم «همتایی فرهنگی» است؛ اغراق نیست، اما ۹۵ درصد از افرادی که از دو کشور متفاوت یا از دو شهر با فرهنگهای مختلف بودند، زندگی مناسبی نداشتند و گاه اختلاف فرهنگی، خُرده فرهنگ است.
وی تبیین کرد: متأسفانه برخی جوانان در جامعه، دانشگاهها و مجامع علمی با توجه به اینکه میدانند باید با همتای خود ازدواج کنند و علم آن را دارند اما متأسفانه به علم خود عمل نمیکنند.
این کارشناس مسائل تربیتی خانواده تشریح کرد: گاه دیده میشود دانشجویان دختر و پسر در زمان دانشجویی به اصل همتایی بیاعتنایی کرده و تن به روابط عاطفی، عشقهای کر و کورکننده و عشقهای آتشین میدهند.
دهنوی مطرح کرد: دختران و پسران در دانشگاه عاشق و شیدای هم و مبتلا به عشقهای کر و کورکننده میشوند که این عشقها براساس آگاهی از یکدیگر نیست، بلکه براساس ظواهر است.
وی افزود: روسها یک ضربالمثل دارند که میگویند «عشق و نابینایی خواهران دوقلو هستند»، یعنی آدم عاشق کور میشود. همچنین آلمانیها ضربالمثلی دارند که میگویند «آدم عاشق گل رز را بدون خار میبیند» یعنی خارهایش را نمیبیند. گاه مراجعانی داشتم که خارها را غنچه میدیدند در واقع اینقدری عنصر عشق قوی است و چنان آدم را کر و کور میکند که نهتنها بدیهای طرف را نمیبیند، بلکه بدیهایش را خوبی میانگارد.
کارشناس مسائل تربیتی خانواده با بیان اینکه عشقهای آتشین جوانان براساس اطلاعات نیست، گفت: به این اصل مهم توجه نمیکنند و تنها به روابط عاطفی توجه دارند که بعد از مدتی در زندگی خود با مشکل مواجه میشوند.
دهنوی عنوان کرد: جوانانی که عنوان میکنند اگر عشق در زندگی باشد هیچ مشکل وجود ندارد، تفکر بسیار اشتباه دارند، به دلیل اینکه زمانی دختر و پسر دست از اصول برمیدارند و آن موقع بدیهای یکدیگر را به خوبی میبینند. بسیاری از مشکلات زندگیهای کنونی زنان و مردان متأهل ناشی از ازدواج غلط است.
وی بیان کرد: در جوامع خانمها حس تملک نسبت به همسر خود دارند و تنها خط قرمز آنها فرق میکند، حتی در جوامع غربی خانمها در مورد خیانت همسر خود حساس هستند و در پایان گفتن «زندگی موفق در پناه ازدواجی موفق» و «ازدواج موفق در گرو عمل به دستورات روشنگرانه دین مبین اسلام» است.
انتهای پیام/