حذف کرواسی غولکش شرط بقای رویای مسی
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تیمهای ملی فوتبال آرژانتین و کرواسی ساعت ۲۲:۳۰ فردا شب در ورزشگاه لوسیل دوحه برگزار کننده اولین دیدار مرحله نیمهنهایی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر خواهند بود.
کرواسی با فرستادن یکی از غولهای آمریکای جنوبی به خانه حریف آرژانتین شده و به دنبال آن است تا با عبور از دومین غول آمریکای لاتین برای دومین بار به فینال معتبرترین تورنمنت فیفا صعود کند. در مقابل آلبی سلسته در مصاف با لالههای نارنجی در آخرین دقیقه وقت تلف شده دچار شوک شد و بازی به ۳۰ دقیقه اضافی کشید تا در نهایت ضربات پنالتی حکم به صعود لیونل مسی و یارانش دهد.
قدرت هر دو تیم در ضربات پنالتی باعث شد تا یتواند از مرحله یک چهارم نهایی بگذرند. مردان زلاتکو دالیچ که ژاپن را با درخشش دومینیک لیواکوویچ حذف کرده بودند برابر برزیل هم با درخشش سنگربان خود برنده شدند و البته نباید از دقت بازیکنان این تیم در نواختن ضربات پنالتی به سادگی گذشت. آنها یک پنالتی را هم هدر ندادند. آرژانتین هم در مصاف با هلند به لطف عملکرد فوقالعاده امیلیانو مارتینز در ضیافت پنالتیها برنده شد تا مهره قابل اعتمادی درون دروازه این تیم باشد. با این حساب باید منتظر ماند تا اگر در جریان مسابقه و پس از پایان ۱۲۰ دقیقه هیچیک از دو تیم برنده نشدند رقابت دروازهبانهای دو تیم را در ضربات پنالتی دید. جای شکی نیست این بازی ماهیت پر هرج و مرج، پر هیاهو و غیرقابل پیشبینی جام جهانی ۲۰۲۲ را توصیف خواهد کرد و نگارش فیلمنامه آن بر عهده یکایک نفرات داخل و خارج زمین است.
**آرژانتین
آلبی سلسته که از لیونل مسی الهام گرفته با نمایش عالی ووت وگورست در دقیقه ۱۰۰ پیروزی را از خود دور دید. دیدار با هلند که با پیروزی مردان سرزمین نقره خاتمه یافت سرنوشت جدیدی را برای آرژانتین رقم زد. در پی نزاعهای دسته جمعی ۱۷ کارت زرد خیره کننده از جیب متئو لاهوز خارج شد، آرژانتین پس از گل آرامشش را حفظ کرد و بر اعصاب خود مسلط ماند تا با کسب برتری صعود به جمع چهار تیم پایانی را رقم بزند.
خدایان فوتبال مطمئناً یک نیمه نهایی آمریکای جنوبی بین برزیل و آرژانتین را تصور میکردند و انتظار داشتند این اتفاق برای شاگردان لیونل اسکالونی رقم نخورد اما داستان به شکل دیگری رقم خورد و شاگردان تیته غزل خداحافظی با جام را خواندند. آرژانتین هرگز در چهار مرحله نیمهنهایی جام جهانی حذف نشده و هر بار که تا این حد پیش رفته به فینال صعود کرده است. آخرین بار آنها در جام جهانی ۲۰۱۴ بزیل فینالیست شدند و شکست دلخراش مقابل آلمان رخ داد، جایی که ازکویل لاوتزی و گونزالو هیگواین فرصتهایی طلایی را برابر دروازه مانشافتها هدر دادند تا جام به دست ژرمنها برسد.
گلزنان شجاع اسکالونی در حالی وارد نیمه نهایی میشوند که در هر یک از چهار بازی اخیر خود در این مرحله دو بار به رقبای اخیرشان گل زدهاند اما رویارویی با سازمان دفاعی سرسخت کرواسی چالشی است که مسی و همکارانش دارند. باید با حداکثر دقت لازم برای فتح دروازه حریف اروپایی آماده شوند. جایی که نابغه آرژانتینی میخواهد رویای خود را برای فتح جام زنده نگه دارد و همانند مارادونا جاودانه شود.
**کرواسی
پس از بازگشت دومینیک لیواکوویچ به میهن، اولین سوالی که ممکن است از دروازهبان کرواسی پرسیده شود، مطمئناً در مورد مکان مجسمه او خواهد بود، زیرا بازیکن شماره یک دیناموزاگرب قبل از اینکه میل شطرنجیها به پنالتی به پایان برسد بارها ژاپن و برزیل را ناکام گذاشت و پیشرو در پیروزی تیمش نام گرفت.
در حالی که برزیل در تلاش برای یافتن راهی برای عبور از خط دفاع بدنام کرواسی بود، نیمار در دقیقه ۱۰۶ با یک گل فوقالعاده از بن بست خارج شد اما نبوغ برونو پتکوویچ در دقیقه ۱۱۷ پیروزی را از سلسائو دور کرد و لیواکوویچ در پنالتیها نسخه حذف قناریهای را به دستشان داد. لیواکوویچ ۱۱ بار برزیل را از بازی خارج کرد و سپس در ضربات پنالتی رودریگو را ناکام کرد و رویای سلسائو زمانی که ضربه مارکینیوش به تیر دروازه برخورد کرد، از بین رفت و باعث شد تا خرافات بر قرمز و سفیدپوشها حاکم شود، زیرا آنها دومین نیمه متوالی جام جهانی را جشن گرفتند. هر چند این خرافهها را فقط کسانی میگویند که اسیر هذیان هستند.
شاگردان دالیچ به طور قابل توجهی بدون پیروزی در هیچ یک از بازیهای حذفی خود در زمان عادی و وقتهای اضافه به فینال جام جهانی ۲۰۱۸ رسیدند و تاریخ در آستانه تکرار برای شطرنجیها است که اکنون در ۱۱ بازی پیش از رویارویی خود با آرژانتین شکست نخوردهاند. کرواسی در صورتی که بتواند به مسابقات نمایشی صعود کند در جمع نخبگان خواهد بود، (فقط ایتالیا، هلند و آلمان تا به حال به فینالهای پیاپی رسیدهاند) و تیم دالیچ میتواند به این واقعیت اطمینان داشته باشد که هرگز کمتر از دیگر تیمهای بزرگ تاریخ فوتبال نیست.
**آمارها و غایبان دو تیم
آرژانتین و کرواسی پیش از این دو بار در مرحله گروهی جام جهانی به مصاف هم رفتند که در سال ۱۹۹۸ آلبی سلسته ۱-۰ پیروز شد، اما چهار سال پیش شطرنجیها در روسیه یک پیروزی به یاد ماندنی ۳-۰ مقابل آرژانتین به دست آوردند و چند نفر از اعضای آن تیم در ترکیب کرواسی هستند. هنوز در اطراف است تا سعی کند دو بار در لوسیل صاعقه بزند. متئو لاهوز، داوری که از کارت خوشحال است، به این زودیها با اردوهای آرژانتین و هلند دوست نخواهد شد، به خصوص با توجه به اینکه دو کارت از ۱۷ کارت زرد او به مدافعان کناری آلبی سلسته، گونزالو مونتیل و مارکوس آکونیا، که اکنون برای نیمه نهایی محروم هستند، تعلق دارد.
بعید بود که مونتیل برای پست دفاع راست مولینا را به چالش بکشد و آکونیا مسئولیت دفاع چپ را به نیکلاس تاگلیافیکو واگذار خواهد کرد، زیرا او جای خود را در پله شیطانی (سکوی ورزشگاه) میگیرد اما اسکالونی خوشبختانه در نبرد ۱۲۰ دقیقهای شاهد مصدومیت هیچ بازیکنی نبود.
آلخاندرو گومز در حالی که بهبودی خود را از رگ به رگ شدن مچ پا افزایش میدهد، تلاش میکند تا در دسترس باشد، در حالی که رودریگو دی پائول و آنخل دی ماریا که هر دو مشکلات پرستاری داشتند، انتظار دارند که برای شروع نیمه نهایی آماده باشند. اسکالونی تصمیم گرفت تا ترکیب تیمش را برابر هلند با یک خط دفاعی ۵ نفره هماهنگ کند، (لیساندرو مارتینز را از سرما به بازی بازگرداند) اما تغییر به دفاع ۴ نفره میتواند باعث شود که بازیکن منچستریونایتد اکنون جای خود را به دی ماریا خوش استیل بدهد.
در مورد کرواسی، دالیچ برای پیروزی در مرحله یک چهارم نهایی مقابل برزیل دارای یک تیم کاملا آماده بود و باید با تمام نیروهای خود برای فردا شب پس از بهبودی بورنا سوسا و میسلاو اورسیچ از بیماریهای مربوطه کار کند. دالیچ در میان مبارزات کاملاً مستند تیمش برای گلزنی، ماریو پاسالیچ را از اولین سوت مقابل برزیل به میدان آورد و ستاره آتالانتا میتواند از حفظ موقعیت خود در جناح راست مطمئن باشد. آندری کراماریچ ممکن است پس از گل تساوی دراماتیک پتکوویچ در یک چهارم نهایی از جایگاه خود در نوک حمله بیم داشته باشد، اما بازیکن هوفنهایم تاکنون همه بازیهای خود را در قطر آغاز کرده است و احتمالاً جایگاه خود را از زمین خارج خواهد کرد.
**ترکیب احتمالی دو تیم
آرژانتین: امیلیانو مارتینز؛ ناهوئل مولینا، کریستیان رومرو، نیکلاس اوتامندی، نیکلاس تاگلیافیکو؛ انزو فرناندز، رودریگو دی پائول، الکسیس مک آلیستر؛ آنخل دی ماریا، لیونل مسی، خولیان آلوارز.
کرواسی: دومینیک لیواکوویچ؛ ژوسیپ ژورانوویچ، ژوسکو گواردیول، دژان لوورن، بورنا سوسا؛ لوکا مودریچ، مارسلو بروزوویچ، متئو کواچیچ؛ ماریو پاسالیچ، آندری کراماریچ، ایوان پریشیچ.
انتهای پیام/