دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 آذر 1401 - 08:00
آنا از دریافت زیرمیزی برخی پزشکان گزارش می‌دهد؛

دکتر! چند تا سکه می‌گیری جراحی کنی؟

دکتر! چند تا سکه می‌گیری جراحی کنی؟
تعدادی از پزشکان برای فرار مالیاتی به هزار و یک راه چنگ می‌زنند. بعضی از پزشکان جراح هم برای جلوگیری از فاش شدن گردش مالی، هزینه‌های جراحی خود را با سکه، طلا و دلار محاسبه می‌کنند.
کد خبر : 818351

گروه جامعه خبرگزاری آنا، زهرا اردشیری: این روز‌ها دیگر خیلی عادی شده که منشی از شما بخواهد وجه نقد همراه داشته باشید وهیچ وجهی به وسیله کارتخوان به حساب پزشک واریز نمی‌شود.

حالا اگر بیمار بخت برگشته یادش برود و پول نقد به همراه نداشته باشد دیگر خودش می‌داند! برود با پول نقد برگردد.

هر چند بار‌ها سازمان امور مالیاتی نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و اعلام کرده است که «کلیه مشاغل پزشکی مکلف به استفاده از پایانه فروشگاهی هستند.» و حتی این سازمان پا را فراتر گذاشته و گفته است: «شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف اعم از دریافت وجه نقد، درخواست کارت به کارت و ... نسبت به معرفی فرد متخلف و اعلام شماره حساب‌هایی که وجوه به آن‌ها واریز شده، اقدام کنند.»، اما همچنان در به روی همان پاشنه می‌چرخد و بیشتر پزشکان فقط در صورت دریافت پول نقد ویزیت انجام می‌دهند. 

جالب است تعدادی از این پزشکان که قشر فرهیخته و نخبه جامعه محسوب می‌شوند دست به ترفند جدیدی برای فرار مالیاتی زده‌اند. دریافت سکه و دلار به جای پول! هر چند این ترفند تا چند سال پیش بیشتر در بین جراحان زیبایی دیده می‌شد اما حالا به یکی از روش‌های دریافت دستمزد توسط اغلب جراحان تبدیل شده است. 

**دو سکه تمام و یک ربع، هزینه عمل زانو

خیلی آراسته و عصا قورت داده پشت میز مطبش نشسته است! تشخیص این است که بیمار باید جراحی زانو شود. بیمار از همه جا بی خبر می‌گوید: «گفتند شما منصف هستید ان‌شاءالله که هوای ما را برای پرداخت هزینه جراحی دارید!» 

بادی به غبغب می‌اندازد و می‌گوید: «آن‌هایی که از انصاف ما گفتند این را هم گفته‌اند که پرداخت هزینه‌ها به چه نحوی است؟»

بیمار هم می‌گوید: «نه والا، شما بفرمایید!»

دکتر حالا دیگر عصا قورت داده نیست، شبیه یکی از دلال‌های دلار می‌شود. ماشین حساب را کشوی میز بیرون می‌آورد و تند تند حساب و کتاب می‌کند. می‌گوید عمل جراحی‌ات حدودا ۴۰ میلیون است. با حساب سکه روز، ۲ سکه تمام بهار و یک ربع سکه باید پرداخت کنید. من برای عمل جراحی نه وجد نقد می‌گیرم نه کارت به کارت را قبول می‌کنم. 

بیمار کمی چک و چانه می‌زند. اما در آخر راضی می‌شود. 

بیمار که برایش فرقی نمی‌کند سکه بدهد یا پول نقد! می‌خواهد هر چه زودتر جراحی شود و قبول می‌کند. اینطور هم بیمار کارش راه می‌افتد و هم دکتر هیچ مالیاتی نمی‌پردازد.

**بی قانونی شامل همه پزشکان نمی‌شود

 تعداد زیادی از جراحان از این قاعده دریافت زیرمیزی مستثنی هستند. مثلا یکی از پزشکان جراح که نمی‌خواهد نامی از او برده شود در گفتگو با آنا به این نکته اشاره می‌کند که اگر در یک صنف تخلفی صورت بگیرد نمی‌توان تمام آن صنف را متهم بی قانونی کرد. 

این پزشک جراح با تایید اینکه تعدادی از پزشکان با دریافت سکه و دلار به عنوان حق الزحمه خود از پرداخت مالیات فرار می‌کنند، می‌گوید: «البته این موضوع فراگیر نیست و بیشتر در بین عمل‌های زیبایی و سرپایی مشاهده می‌شود.» 

او با بیان اینکه در بین پزشکان مشهور هم تعدادی دیده شده اند که به همین روش کار می‌کنند ادامه می‌دهد: «درست نیست این موضوع را به تمام جامه پزشکی تعمیم داد.» 

این جراح تاکید می‌کند همانطور که سخنگوی سازمان نظام پزشکی اعلام کرده است، بیماران با مشاهده این موضوع باید به سازمان نظام پزشکی شکایت کنند.

 

دکتر جان! چند تا سکه می‌گیری جراحی کنی؟

**۲ درصد پزشکان امکان دریافت زیرمیزی دارند!

شواهد نشان می‌دهد که عمدتاً تا ۷۰ درصد گزارش‌های مندرج در سامانه سوت زنی معرفی فرار مالیاتی که قرار است از سوی مردم معرفی شوند، به پزشکانی اختصاص دارد که از نصب کارتخوان طفره می‌روند و از بیماران خود تقاضای وجه نقد می‌کنند.

ماه گذشته در جلسه مشترک کمیسیون با سازمان امور مالیاتی مقرر شد فرار مالیاتی پزشکان از طریق سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت پیگیری شود.

همچنین داوود منظور رئیس سازمان امور مالیاتی در یک برنامه تلویزیونی بر شناسایی حساب‌های شخصی برخی پزشکان که گردش مالی زیادی دارد با کمک بانک مرکزی خبر داد و از مردم خواست تا آن دسته از پزشکانی که در مطب کارتخوان نصب نکرده و از مردم می‌خواهند هزینه‌های درمانی یا سایر خدمات پزشکی را به صورت نقدی یا کارت به کارت چه به نام خود آن پزشک یا هر فرد دیگری است را به سازمان امور مالیاتی اطلاع دهند.

سال گذشته بود که سخنگوی سازمان نظام پزشکی گفت که حدود یک سوم پزشکان کشور درآمد زیر هشت میلیون تومان در ماه دارند و عملا زیر خط فقر یعنی ماهیانه ۱۲ میلیون تومان حقوق می‌گیرند.

به گفته وی تنها ۲ درصد جامعه پزشکی امکان دریافت زیرمیزی از بیماران را دارند و از این میان، عمده افرادی که زیرمیزی می‌گیرند خدمات زیبایی ارائه می‌کنند. اما گویی حالا دریافت زیرمیزی توسط تعداد بیشتری از پزشکان انجام می‌شود.

این روزها همه از زمانی یاد می‌کنند که به دیوار مطب بسیاری از پزشکان با خط درشت نوشته شده بود، در صورت نداشتن هزینه ویزیت رایگان است و پزشکان پول دارو را هم در جیب بیمار نیازمندشان می‌گذاشتند. حالا نه تنها خبری از این پزشکان نیست، تعدادی کنار مهر و خودکار و نسخه خود یک ماشین حساب هم گذاشته‌اند. 

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب