مقامات تلآویو تصور این حجم از نفرت مردم عرب منطقه را نداشتند
رضا میرابیان، کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار آنا، در مورد هدف از تلاشهای ناکام رژیم صهیونیستی در حاشیه جامجهانی برای عادیسازی روابط خود با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس،گفت: رژیم صهیونیستی فکر میکرد که اگر از طرف برخی رهبران عرب مورد استقبال قرار بگیرد و با آنها رابطه دوستی برقرار کند ملتها هم با آنها چنین رابطهای را خواهند داشت و شاید انتظار نداشتند که در افکار عمومی مردم جهان اسلام و عرب تا این حد نفرت نسبت به اسرائیل وجود داشته باشد.
وی افزود: یکی از روزنامههای صهیونیستی اعلام کرد که ما نمیدانستیم و فکر نمیکردیم آنقدر مردم جهان عرب و جهان اسلام از ما نفرت داشته باشند و این نشاندهنده این است که خود مقامات اسرائیل هم چنین تصوری نمیکردند و این اتفاق بسیار مبارکی بود که در حاشیه مسابقات جام جهانی قطر رخداد.
این کارشناس مسائل منطقه تاکید کرد: در کشور مصر، مردم، خبرنگاران، و ورزشکارانش بعد از چهل و خوردهای سال هنوز هم که آنها را میبینند نفرت اسرائیلیها را در دل دارند و شاید این نفرت به مراتب بیشتر از سایر کشورهای عربی بیشتر باشد، چون از نزدیک خیانتها و ظلمهای اسرائیل را لمس کردند.
میرابیان تصریح کرد: بنابراین من این موضوع را به فال نیک میگیرم که اولین بار است به این روشنی و آشکاری بازخورد وجدان عمومی جهان عرب و جهان اسلام را نسبت به اسرائیلیها شاهد هستیم و تا حالا این گونه روشن و و اضح جایی دیده نشده بود.
وی گفت: مقامات تل آویو فکر میکردند فقط مردم فلسطین از آنها نفرت دارند، اما اینکه در جهان عرب و اسلام این همه نفرت وجود داشته باشد را فکر نمیکردند.
این کارشناس مسائل منطقه در مورد حمایت افکار عمومی در جام جهانی از ملت فلسطین، گفت: این مسئله مختص قطر نیست و در ورزشگاههای آمریکای لاتین و اروپا شاهد برافراشته شدن پرچم فلسطین هستیم؛ یعنی «فلسطین نماد مظلومیت جهان» و اعمال سیاستهای تبعیض و نژادپرستی توسط اسرائیل بر مردم فلسطین است.
میرابیان افزود: نماد فلسطین محصور به خاک فلسطین و جهان عرب و جهان اسلام نیست، بلکه یک نماد جهانی شده است که در ورزشگاههای آمریکا، اروپا، آمریکای لاتین، شرق آسیا و در سایر مناطق شاهدیم و اضافه بر این موضوع هم میبینیم که چفیهی فلسطینی به صورت نماد به عنوان بازوبند بر بازوهای حاضرین در قطر بسته شده است.
وی در مورد پیام رفتار و افکار عمومی در ایام جام جهانی به رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: یک خبرنگار اسرائیلی گزارش میداد که وقتی سوار تاکسی شده بود زمانیکه راننده تاکسی در وسط راه متوجه شد که او اسرائیلی است، او را پیاده کرده یا زمانی که اسرائیلیها وارد رستورانی در قطر شدند تا غذا بخورند افرادی که در رستوران بودند و متوجه شدند که آنها اسرائیلی هستند میز غذاخوری را ترک کردند یا در عین حرف زدن وقتی فهمیدند که طرف مقابل آنها اسرائیلی است صحبت را قطع کردند و آنها را ترک کردند.
این کارشناس مسائل منطقه این موضوع را یک تحول بسیار بزرگ در حاشیه بازیهای جام جهانی دانست و گفت: حقیقت امر این است که کسی هم تصورش را نمیکرد به این شدت نسبت به اسرائیلیها نفرت وجود داشته باشد و تا این حد علنی شود.
میرابیان در پایان گفت: در گذشته این نفرت و خشم وجود داشته، اما تا به حال توسط خبرنگاران اسرائیلی رسانهای نشده بود و این قابل توجه است.
انتهای پیام/