«رویداد جام جهانی» نشان داد که تفکر حمایت از فلسطین در کشورهای عربی زنده است
کامران کرمی، کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با آنا در مورد هدف از تلاش های ناکام رژیم صهیونیستی در حاشیه جامجهانی برای عادیسازی روابط خود با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، اظهار کرد: ما اگر مسیر عادی شدن روابط برخی از دولتهای عربی با اسرائیل را مد نظر داشته باشیم میبینیم که ابتدا این مسیر عادیسازی در واقع از بحثهای غیر سیاسی یعنی از فعالیتهای ورزشی، فرهنگی و تجاری شروع شده است.
وی در ادامه گفت: از این بابت اسرائیلیها خیلی به دنبال این بوده و هستند که در خصوص فعالیتهای ورزشی، فرهنگی، تجاری، علمی و آموزشی برای بحث و از سرگیری روابط اقدام کنند؛ یعنی این موضوعات را زمینه قابل توجهی برای این که بتوانند مسیر سیاسی و دیپلماتیک روابط را فراهم کنند، میبینند.
این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: بنابراین جام جهانی یک فرصت بسیار مغتنمی است که بتوانند افکار عمومی عربی و اسرائیلی را در یک رویداد، کنار هم قرار دهند و فکر میکنند، میتوانند به نزدیک شدن به افکار عمومی زمینه را برای فشار دولتهای عربی و تصمیم گیرندگان این کشورهای ورود به بحث عادیسازی روابط فراهم آورند.
کرمی یادآور شد: در واقع این مسیر، مسیری است که بسیاری از بازیگرانی که امروز با اسرائیل در حال رابطه هستند از فعالیتهای ورزشی، علمی، تجاری و آموزشی شروع کردند و بعد بحث روابط سیاسی و دیپلماتیک رسیدند.
وی در مورد حمایت افکار عمومی در جام جهانی از ملت فلسطین گفت: تصمیم گیرندگان سیاسی به دلایل منافع سیاسی، نظامی و امنیتی که در واقع احساس میکردند شاید بهتر باشد با اسرائیل رابطه داشته باشند که این موضوع به نوعی حرکتی جلوتر از افکار عمومی برای بحث عادیسازی بود، اما افکار عمومی این کشور بر خلاف این رویه هستند.
این کارشناس مسائل منطقه عنوان کرد: قطر در شرایط کنونی روابط دیپلماتیکی با رژیم صهیونیستی ندارد و جزو کشورهایی است که به نظر نمیرسد در این مسیر گام بردارد، چون در افکار عمومی آنجا بحث حقوق فلسطینیها و به رسمیت شناختن شدن آنها خیلی پررنگ و مد نظر قرار دارد.
کرمی متذکر شد: بنابراین در شرایط پیش رو قطر، در سالهای آینده اگر بخواهد در مسیر عادی سازی قرار بگیرد عملاً با مخالفت افکار عمومی مواجه است که در روزهای گذشته در فضای مجازی این مهم خیلی پررنگتر شده بود.
وی با تاکید بر این که مسئله افکار عمومی و نقش آن، در تصمیم گیریهای سیاسی کشورهای عربی چندان پررنگ نیست، اظهار کرد: در نهایت اگر خود تصمیمگیرندگان کشورهای عربی خلیج فارس تصمیم بگیرند که با ملاحظات سیاسی، امنیتی و فشاری که از سوی آمریکا احساس میکنند، در این مسیر گام بردارند و متاسفانه افکار عمومی نمیتواند از این روند جلوگیری کند.
این کارشناس مسائل منطقه در مورد پیام رفتار و افکار عمومی در ایام جام جهانی به رژیم صهیونیستی گفت: این نشان دهنده این است که همچنان بحث فلسطین در محور افکار عمومی کشورهای عربی قرار دارد.
کرمی در رابطه با این موضوع ادامه داد: بر عکس آن تصور که بسیاری از دولتمردان این کشورها در تلاش هستند تا نشان دهند خیابانهای جهان عرب خالی از بحث فلسطین و حمایت از فلسطین است، اما همچنان و در بحث افکار عمومی شاهد این حساسیت نسبت به مسائل فلسطین و حقوق فلسطینیها هستیم.
وی افزود: رویداد جام جهانی نشان داد که این تفکر و این واقعیت هنوز زنده است و علی رغم تغییراتی که در مناسبت این کشورها با اسرائیل به وجود آمده است، اما همچنان افکار عمومی یک مانع و یک حساسیت قابل توجهی را در بحث حقوق فلسطینیها پیش روی تصمیم گیرندگان این کشورها قرار داده است.
کارشناس مسائل بینالملل در پایان خاطر نشان کرد: تا قبل رویداد جام جهانی چندان به نظر نمیرسید که در واقع این افکار عمومی بخواهد اینگونه متجلی شود و بروز و ظهور خودش را نشان دهد، که این انعکاسی از آن افکار عمومی نسبت به حقوق فلسطینیان است.
انتهای پیام/