دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 آذر 1401 - 08:33
غرقی در گفتگو با آنا:

«شورای حقوق بشر» اهرم فشار غرب علیه کشور‌های دیگر شده است

«شورای حقوق بشر» اهرم فشار غرب علیه کشور‌های دیگر شده است
کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای حقوق بشر سازمان ملل اهرم دست دولت‌های غربی است تا بتوانند به وسیله آن، کشور‌ها را تحت کنترل درآورده و منافعشان را تامین کنند.
کد خبر : 817066

مرتضی غرقی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرگزاری آنا در خصوص هدف تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حقوق بشر سازمان ملل که در تداوم رویکرد فشار حداکثری غرب به ایران بوده، اظهار کرد: اگر شما به شرایط قطعنامه‌هایی که در شورای حقوق بشر، چند دهه گذشته صورت می‌گیرد توجه داشته باشید هیچگاه در شورای حقوق بشر جریاناتی که اسرائیلی‌ها، آمریکایی‌ها، انگلیسی‌ها یا حتی برخوردی که دولت فرانسه با تظاهرات کنندگان داشتند را، محکوم نکرده و نخواهند کرد.

وی گفت:، اما آنچه که مهم است اینکه که شورای حقوق بشر سازمان ملل یک نهاد کاملا سیاسی است که با اهداف و اغراض سیاسی بر کشور‌ها و موارد نقض حقوق بشر در آن‌ها قضاوت می‌کند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: به طور مثال در عربستان و بحرین آزادی بیان اعتراض وجود ندارد و فردی یا افرادی که نسبت به حکومت معترض باشند و به خیابان بیایند، حتما شدیدترین برخورد‌ها با آن‌ها می‌شود و احتمال زیاد نیاز او را اعدام می‌کنند، اما در ایران به نیروی انتظامی حمله می‌شود و برخورد جدی با این افراد صورت نمی‌گیرد.

وی عنوان کرد: حقوق بشر اهرمی دست آمریکایی‌ها و غربی‌ها است تا بتوانند کشور‌ها را تحت کنترل خودشان در بیاورند و مهار کنند، همان طور که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، شورای حقوق بشر، سازمان مبارزه با مواد مخدر، شورای امنیت و بند ۷ منشور ملل متحد هم اهرم‌هایی هستند که دولت‌های غربی بتوانند با فشار بر دیگر کشور‌ها منافع خود را تامین کنند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در مورد قطعنامه ضد ایرانی شورای حقوق بشر گفت: قطعنامه‌ای که آن‌ها علیه ایران تصویب کردند، قطعنامه اولشان نیست و دولت کانادا که سردامدار این قبلی موضوعات علیه ایران شده نیز هر سال به بهانه‌های مختلف یک قطعنامه علیه ایران دارد، هرچند که دیگر برای همه ثابت شده است که آن‌ها دلشان برای حقوق بشر و مردم ما نمی‌سوزد. 

غرقی تاکید کرد: آمریکایی‌ها و غربی‌ها صلاحیت بررسی وضعیت حقوق بشر در کشور‌های دیگر را ندارند، چون خودشان ناقضان اصلی حقوق بشر در جهان هستند و به این دلیل است که ما معتقدیم مقرراتی که در شورای امنیت سازمان ملل وجود دارد، تبعیض آمیز است. 

وی ادامه داد: زمانی‌که پنج عضو شورای امنیت حق وتو دارند و در جهان حکومت می‌کنند؛ یعنی اگر ۱۹۸ کشور برای موضوعی مشخص یک رای دهند ودر مقابل آنها، تنها یکی از پنج عضو شورای امنیت رأی مخالفی داشته باشد، به راحتی نظر تمام آن کشور‌ها نادیده گرفته میشود و به اصطلاح کأی مد نظر وتو می‌شود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: این روند در شورای حقوق بشر سازمان ملل هم وجود دارد؛ مخصوصا در مورد ایران، وقتی آمریکا یک طرحی می‌دهد تمام هم‌پیمانانش بدون توجه به اینکه محتوا چه چیزی است و نگاه آمریکا چه بوده، به قطعنامه آمریکا رای مثبت یا رای منفی می‌دهند.

غرقی با تاکید بر این موضوع که این اقدام به خاطر تحت فشار قرار دادن ایران است و ارزش حقوقی ندارد، عنوان کرد: آن‌ها نمی‌توانند اقدام اثرگذاری علیه جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط انجام دهند.

وی درباره تاثیر تصویب این قطعنامه در روابط ایران و غرب گفت: طبیعی است که وقتی شما با حُسن نیت با یک کشور برخورد می‌کنید باید انتظار رفتار حسن نیت هم داشته باشید، اما وقتی که یک کشور به شما رویکرد جنگ دارد و ابزار‌هایی را علیه کشور شما استفاده می‌کند و به نوعی با شما در تقابل است این طبیعی است که موضع ایران هم تقابلی خواهد بود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: آن‌ها حتی اگر به دنبال اهداف حقوق بشری خودشان هستند نه تنها با این کار‌ها نمی‌توانند حقوق بشر را ترمیم کنند بلکه در دنیا اعتبار خودشان را هم تخریب می‌کنند.

غرقی در پایان با تاکید بر اینکه اگر جمهوری اسلامی ایران روزنه‌ای داشته باشد تا بتواند سر بعضی از موضوعات حقوق بشری گفتگو کند، این روزنه هم با اقداماتی از این دست از سوی غرب کور میشود، خاطرنشان کرد: ما در بحث مذاکرات هسته‌ای با حُسن نیت با آن‌ها جلو رفتیم و هنوز هم حسن نیت داریم، اما آن‌ها سوء نیت دارند و به تعهداتشان پایبند نیستند و در بحث حقوق بشر هم همینطور است آن‌ها، چون حسن‌نیت ندارند این موضوع در ذهن مردم تاثیر می‌گذارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب