دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 آذر 1401 - 08:00
در کمیته فنی نباید سلیقه‌ای تصمیم گرفت

ذوالقدر: ضعف داوری ارتباطی با نتیجه‌گیری تکواندوکاران در جهانی نداشت

ذوالقدر: ضعف داوری ارتباطی با نتیجه‌گیری تکواندوکاران در جهانی نداشت
کارشناس تکواندو کشورمان گفت: تکواندوکاران مشکلات تکنیکی و فنی هم داشته‌اند اما این تیم جوان نیاز به زمان و حمایت شدن دارد.
کد خبر : 816734

غلامحسن ذوالقدر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیم ملی تکواندوی ایران در مسابقات جهانی گفت: صرف‌نظر از نتیجه‌ای که تیم ملی تکواندو در مسابقات جهانی کسب کرد، من از نزدیک شاهد روند آماده‌سازی تیم ملی برای حضور در این مسابقات بودم، با توجه به گذشته‌های دور که تکواندوی ایران نتوانسته رهاورد مناسبی از میدان بزرگ جهانی داشته باشد به‌نظر من ریسک شجاعانه مقانلو می‌تواند آینده تکواندوی ایران را بیمه کند. تکواندوی ایران نیاز به بازسازی دارد، به جوان‌های جویای نام باید میدان داد و این نیاز اصلی تکواندوی ایران است که به صبر و حوصله فراوان هم احتیاج دارد.

**ضعف داوری ارتباطی با نتیجه‌گیری تیم نداشت

وی در مورد شرایط داوری و اعتراض‌هایی که منجر به محرومیت ساعی از سرپرستی شد، عنوان کرد: به‌نظر من کسب سه مدال برنز در مسابقات جهانی قابل‌پیش‌بینی بود، هرچند می‌توانست رنگ مدال‌ها تغییر کند. البته در این دوره از مسابقات ضعف داوری کاملا مشهود بود، اما به نتیجه‌گیری تیم ملی ارتباطی نداشت، قضاوت داورها برای همه کشور‌های دنیا چنین شرایطی بود. من در دنیای مجازی با مربیان سایر کشور‌ها ارتباط دارم و از نزدیک شاهد نقطه‌نظر‌ات مربیان و حتی از جزییات جلسه‌ مربیان با دکتر چو مطلع بودم و حتی نقطه‌نظر‌های من را هم از راه دور جویا شدند، چون من مسابقات را به‌صورت آنلاین رصد می‌کردم، تمامی مربیان حاضر در مسابقات جهانی از شرایط داوری و قضاوت‌ها معترض بودند، ولی این موضوع شامل حال همه بود، یعنی کسی که مدال طلای این مسابقات را گرفته با همین شرایط حاکم در این مسابقات توانست به مدال برسد.

**می‌دانستم حریفان با چه میزان آمادگی به جهانی آمدند

کارشناس تکواندو کشورمان خاطرنشان کرد: علی‌رغم پیش‌بینی‌هایی که برخی آقایان کرده بودند و حتی در هیئت‌رئیسه احتمال می‌دادند تکواندوکاران به مدال خوش‌رنگ می‌رسند اما من این عقیده را از ابتدا هم نداشتم، چون از روند آماده‌سازی تیم اطلاع داشتم و می‌دانستم حریفان ما برای حضور در مسابقات جهانی چطور مهیا شده‌اند و بها چه میزان آمادگی به میدان آمدند. به هر حال مسابقات جهانی بعد از المپیک بیشترین امتیاز را دارد، بنابراین همه تکواندوکاران با تمام توان حضور پیدا می‌کنند تا در رنکینگ کسب سهمیه المپیک امتیاز کسب کند همین موضوع اهمیت این رقابت‌ها را دو چندان کرده بود.

** تکواندوی ایران در دنیا دیگر اقتدار ندارد

عضو هیئت رئیسه فدراسیون تکواندو تصریح کرد: من شاهد حداکثری تلاش مقانلو و همراهانش در کادر فنی بودم. مگر ما چقدر باید از یک مربی انتظار داشته باشیم؟! او از همه خواسته‌های شخصی‌اش گذشت و در کنار تیم ملی بود. آن‌ها صادقانه حداکثر تلاش خود را بکار گرفته‌اند، اما باید بپذیریم به دلیل اتفاقاتی که در سال‌های گذشته در تکواندوی ایران رقم خورده، از دنیا عقب هستیم و دیگر آن اقتدار لازم را در سطح دنیا نداریم. در گذشته قهرمانان ما در هر مسابقه‌ای شرکت می‌کردند زبانزد خاص‌وعام بودند و همین موضوع باعث شده تا 50 درصد کار حریفان به‌خاطر رویارویی با تکواندوکاران ایرانی افت کند، اما الان شرایط به‌گونه‌ای شده‌ که دیگر حریفان هیچ واهمه‌ای از تکواندوکاران به‌خصوص تیم جوانی که میانگین سنی‌اش زیر ۲۲ سال است را ندارند. آن‌ها از همه قابلیت‌های خود برابر تیم ایران استفاده کرده‌اند و موفق هم شدند البته بچه‌های ما هم تمام تلاش خود را بکار گرفته‌اند، اما باید به آن‌ها فرصت داد.

**تکواندوکاران مشکلات تکنیکی و فنی داشتند

کارشناس تکواندوی ایران عنوان کرد: این تیم جوان نیاز به حمایت دارد تا تکواندوی ایران دوباره به روز‌های اوج خود برگردد. به‌نظر من باید از انتقاد‌های غیرکارشناسانه پرهیز کرد، از سلایق شخصی باید دست برداشت و همه دست‌به‌دست هم بدهیم تا دوباره به دوران اوج تکواندو برگردیم. هرچند فکرمی‌کنم تکواندوکاران مشکلات تکنیکی و فنی هم داشته‌اند. درست است چهره‌هایی که در این مسابقات حضور داشتند قهرمان نوجوانان آسیا و قهرمانان نوجوانان جهان بودند، اما برای رویارویی با بزرگسالان جهان نیاز به تجربه بیشتری دارند و من فکر می‌کنم در فرصت‌های آتی این اتفاق خواهد افتاد.

**آمادگی جسمانی تکواندوکار نوجوان با رده بزرگسالان قابل مقایسه نیست

ذوالقدر در پاسخ به این سوال که آیا تکواندوکاران به‌لحاظ بدن‌سازی دچار ضعف بودند، اظهار داشت: قطعا وجود داشته چرا که ریتم و آناتومی یک نوجوان نوزده‌ساله را نمی‌توانیم با آمادگی جسمی تکواندوکار رده بزرگسال که بالای بیست و پنج سال سن دارد مقایسه کنیم. این نوجوانان حتی اگر در اوج آمادگی هم باشند به‌لحاظ تناسب عضله و جسم در حد یک تکواندوکار بزرگسال نیستند. من فکر می‌کنم خواجوی مربی بدن‌ساز تیم ملی حداکثر تلاش خود را برای آمادگی تکواندوکاران انجام داده است، ولی همه دست‌اندرکاران می‌دانند که در درازمدت بچه‌ها به اوج آمادگی می‌رسند، هنوز این تکواندوکاران به اوج آمادگی جسمانی نرسیدند.

بماند//// ذوالقدر: ضعف داوری ارتباطی با نتیجه‌گیری تکواندوکاران در جهانی نداشت

** به آینده تکواندوی ایران بسیار امیدوار هستم

وی تأکید کرد: پیش‌بینی من از عملکرد تیم ملی تکواندوی ایران در مسابقات جهانی هم نتیجه بود، ولی من به آینده تکواندوی ایران بسیار امیدوار هستم. به نظرات همه منتقدین احترام می‌گذارم، آن‌ها صاحب تجربه هستند و در میدان‌های بزرگ حضور پیدا کردند، ولی هر کسی می‌تواند نقطه‌نظر خود را عنوان کند. وظیفه کمیته فنی این است که از انتقادات استفاده کند و آنالیز لارم را داشته باشد. به‌نظرم شخصی که به برد و باخت کاری نداشته باشد و روند فنی تکواندوی ایران را آنالیز کند می‌تواند نظرش را قاطعانه بیان کند البته که نظرات همه افراد محترم است، تمامی این نفرات دلسوز تکواندو هستند و دوست دارند تکواندو دوباره به اقتدار روز‌های گذشته خود برگردد. دیدگاه‌های همه این افراد قابل بررسی است، تا نقاط قوت و ضعف تیم ملی را بشناسند.

**در کمیته فنی نباید سلیقه‌ای تصمیم گرفت

ذوالقدر در واکنش به این‌که کمیته فنی باید درمورد تغییر در رأس کادر فنی تصمیم‌گیری کنند گفت: همیشه آرزوی هر مدیری رسیدن به یک نتیجه قابل‌قبول است، اعضای کادر فنی و مدیریت فدراسیون حداکثر تلاش خود را به‌ کار می‌گیرند تا بهترین تصمیمات گرفته شود. قطعاً کمیته فنی برگزار خواهد شد تا نقاط ضعف تکواندوی ایران را مورد بررسی قرار دهند، در نهایت یک تصمیم درست و عاقلانه گرفته خواهد شد، اما این موضوع نباید سلیقه‌ای بررسی شود و افراد باید کاملاً فنی  اظهارنظرکنند.

**بانوان تکواندوکار به لحاظ فنی و تاکتیکی پیشرفت نداشتند

وی در مورد عملکرد فنی بانوان در مسابقات جهانی اظهارداشت: من در روند آماده‌سازی بانوان دخالتی نداشتم و حتی نظارتی هم نکرده‌ام، ولی بر طبق عملکردشان در ادوار گذشته مثل قهرمانی آسیا و حتی رقابت‌های قهرمانی جهان روند بهبود و پیشرفت در بخش بانوان کاملاً مشهود بود من از نزدیک رقابت بچه‌ها را در مسابقات جهانی تماشا کردم، ولی متأسفانه باید بگویم هیچ پیشرفتی از لحاظ فنی و تاکتیکی در آن‌ها وجود نداشت به خصوص تکواندوکارانی که تجربه بیشتری داشتند این انتظار وجود داشت. من فکر می‌کنم آن‌ها به‌هیچ‌ عنوان رشد مناسب و آمادگی لازم برای حضور در رقابت‌های جهان را نداشتند.

**کادر فنی بانوان باید پاسخگوی نتایج خود باشند

ذوالقدر تأکید کرد: تیم عربستان با یک شرکت‌کننده در مسابقات جهانی شرکت کرد و با همان یک شرکت‌کننده هم یک مدال برنز کسب کرد، اما ما شش تکواندوکار به این مسابقات اعزام کردیم، اما تعداد پیروزی‌ها هم‌اندازه‌ی تعداد پیروزی‌های گذشته نبوده است. من به‌هیچ‌عنوان به نتیجه توجهی نمی‌کنم، اما رویکرد تکواندوکاران در زمین به‌لحاظ فنی برای من اهمیت دارد، به‌همین خاطر پیشرفتی از آن‌ها ندیده‌ام و فکر می‌کنم بانوان تکواندوکار ما در باد کسب نتیجه قهرمانی آسیا خوابیده بودند و کادر فنی تلاش باید پاسخ‌گوی عملکردشان باشد.

**روند آماده‌سازی تیم بانوان نیاز به بازبینی دارد

وی گفت: به‌هرحال سرمایه‌گذاری خیلی زیادی برای اعزام این نفرات به مسابقات جهانی شد. من انتظار داشتم که نتیجه خیلی بهتر از بانوان تکواندوکار ببینم. به شخصه فکر می‌کنم روند آماده‌سازی تیم بانوان نیاز به بازبینی بیشتری دارد. بعد از سال‌های طولانی که بانوان ما در مسابقات جهانی شرکت کرده‌اند انتظار می‌رفت آن‌ها موفق به کسب تک مدال شوند؛ این انتظار خیلی بالایی نبود. بانوان ما می‌توانستند به یک تک مدال آن‌هم از هر رنگی برسند، چون این افراد در گذشته قابلیت‌های زیادی از خود نشان دادند. اما متأسفانه اصلاً در حد مسابقات قهرمانی جهان ظاهر نشدند. به‌نظرم عملکرد بانوان در مسابقات جهانی باید بدون هرگونه جانب‌داری بررسی شود. 

**ساعی مدیر جوان است باید حمایت شود

عضو هیئت‌رئیسه فدراسیون تکواندو خاطرنشان کرد: من قصد کمک به تکواندوی ایران را دارم، چون دیگر هیچ پست و مقام در فدراسیون تکواندو به درد من نمی‌خورد، همه را پشت سرم گذاشته‌ام و دیگر نیازی ندارم، اما دوست دارم کمک کنم. ساعی یک مدیر جوان در تکواندوی ایران است و باید مورد حمایت قرار بگیرد. او قهرمان ارزنده است بنابراین باید به او کمک کنیم تا بتواند تکواندو به سرمنزل مقصود برساند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب