در واکنش به تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر؛
کارشناس حقوق بشر: مقابله به مثل میکنیم/ زیر بار تشکیل کمیته حقیقت یاب نمیرویم
کارشناس مسائل حقوق بشر در واکنش به تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حقوق بشر، گفت: کمیته حقیقت یاب اساساً خلاف استقلال کشورها است و طبیعتاً ایران هیچ وقت زیر بار این مسئله نمیرود.
حمیدرضا غلامزاده، کارشناس مسائل حقوق بشر در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری آنا، در مورد هدف تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حقوق بشر در ادامه فشارهای غرب به تهران، گفت: طبیعتا هدف از تصویب این قطعنامه در شورای حقوق بشر، فشار سیاسی و مشروعیت زدایی از ساختار حاکمیت ایران و حمایت از اعتراضات و تلاش برای استمرار ناآرامیها است.
وی افزود: طرف اروپایی به فکر مردم نیست که اگر اینگونه بود تحریمها را بر میداشت. مدل مطلوبی که غربیها می پسندند، تداوم آشوب و ناآرامی است؛ به همین جهت این ژست را میگیرند که هم فشار سیاسی به ایران بیاورند و هم با حمایت از اعتراضات سعی کنند که ایران را ناامید کنند.
این کارشناس مسائل حقوق بشر افزود: یک طیفی مثل علینژاد و اسماعیلیون دارند سعی می کنند زمینه ساز حمله نظامی به ایران بشوند، تحریمها را افزایش دهند، یا قطع ارتباط دیپلماتیک را دنبال می کنند و همه آنها تلاش میکنند تا قطعات این پازل را کنار هم بچینند.
غلامزاده تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات، همین قطعنامه حقوق بشری است که کمیته حقیقت یاب تشکیل شود. کمیته حقیقت یاب اساساً خلاف استقلال کشورها است و طبیعتاً ایران هیچ وقت زیر بار این مسئله نمیرود.
وی با بیان اینکه مسیری که اروپاییها شروع کردند، برای خودشان خطرناک خواهد بود، افزود: زمانی که اتحادیه اروپا رابطه خود را با ما قطع میکند و مسئله قطعنامه را اینگونه دنبال میکند معنی آن جز قطع رابطه سیاسی نیست.
این کارشناس مسائل حقوق بشر با تاکید بر این که رابطه جدی با اروپا برای ایران تا به حال دستاوردی نداشته است، گفت: تسلیم شدن هم برای ما آوردهای نخواهد داشت و ایران اساسا گزینهای جز مقاومت در مقابل این فشارها را ندارد.
غلامزاده بیان کرد: لذا آنها هیچ امتیازی در کوتاه مدت و بلند مدت بدست نخواهند آورد.
وی در مورد تاثیر تصویب این قطعنامه بر روابط ایران و غرب، گفت: مادامی که این فشارها ادامه پیدا کند، بحث مذاکرات هم ضعیف میشود، طبیعتاً موضعی که ایران دارد این است که تسلیم این فشارها نشود و اگر قرار است فشاری به ایران وارد شود ایران هم اقدام متقابل انجام دهد.
کارشناس مسائل حقوق بشر یادآور شد: زمانی که بحث گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی مطرح شد، ایران غنی سازی اورانیوم را افزایش و فعالیتهایش را در بحث هستهای گسترش داد.
غلامزاده افزود: اروپاییها تجربه این فشار سیاسی را قبلاً هم داشتهاند؛ آنها گمان میکردند این فشارها ثمر میدهد و به این خاطر ایران را ترک کردند، اما بعد بدلیل اینکه ایران هیچ امتیازی به آنها نداد مجبور شدند دست از پا درازتر برگردند.
وی در پایان گفت: قطعا رویکردی که ایران خواهد داشت مقابله به مثل خواهد بود.
انتهای پیام/
پونه
جمعه ۰۴ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۹
۰
۰
پاسخ