۳ برش از حوزه دانشجویان بینالملل و نقش مسئولان کنسولی
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از مشهد، محمدجواد سلمانپور در چهارمین نشست توجیهی آموزشی مسئولان امور کنسولی ادارات بینالملل دانشگاههای کشور، مهمترین عامل نیازمندسازی را نیازمندکردن کشورها به علم و دانش تولیدی در کشور مبدأ برشمرد و با اشاره به اینکه جذب دانشجویان خارجی برای کشورها، فوق راهبردی است، اظهار کرد: آنچه امروز آمریکا را ساقط میکند، این است که کشورها در بعد علمی و تکنولوژی، دیگر احساس نیاز به آمریکا نکنند و این یعنی پایان حیات آمریکا.
وی با بیان اینکه رقابت در عرصه بینالمللی امری پایانناپذیر است و با جام جهانی رقابت مواجهیم، رقابت در عرصه جذب دانشجویان بینالملل را یادآور شد و افزود: جذب دانشجویان بینالملل فقط رقابتی است که انواع رقابتهای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، فناوری و علمی در آن نهفته بوده و در این عرصه رقبای قدیمی از سالهای بسیار دور به فرمول رسیدند و آن فرمول این بود که کشورهای دیگر را به خودشان نیازمند کنند تا سبک زندگی، تکنولوژی، اقتصاد و علم و فناوری آن کشورها را تحت تأثیر خودشان قرار دهند.
معاون بورس و امور دانشجویان بینالملل سازمان امور دانشجویان کشور به نگاه تمدنی اسلام در جذب دانشجویان بینالملل تأکید کرد و ادامه داد: نگاهی که هم امام راحل و هم مقام معظم رهبری بر آن تأکید دارند، نگاه تمدن اسلامی بوده و در مدل تمدن اسلامی جمع بین امروز و فرداست. هنر اسلام هنرش جمع اضداد بوده و این یعنی زیبایی. تمدن نوین اسلامی جمع بین نسل امروز و نسل آینده است. در جذب دانشجویان بینالملل، دانشگاهها به گونهای برنامهریزی کنند که هم امروز و هم فردا در ابعاد مختلف اقتصادی سیاسی فرهنگی علمی در عرصه جهانی اثرگذار باشند.
سلمانپور بیان کرد: در حوزه دانشجویان بینالملل سه برش داریم: قبل از ورود به ایران، در حین تحصیل در ایران و پس از خروج از ایران و در هر سه برش باید برنامهریزی دقیق داشته باشیم و نقش مسئولان کنسولی در هر سه برش بهویژه در برش میانی نقشی بسیار تأثیرگذار است.
وی با تأکید بر داشتن برنامه در مرحله تحصیل دانشجویان در ایران، مطرح کرد: در برش میانی دنبال چند نکته هستیم: تحول در زیرساختها و فرایندها و تأثیرگذاری- که باید دانشجویان از نظر علمی قوی و توانمند شوند و همه فرآیندها الکترونیکی شوند- دومین نکته در این مرحله خاطرهسازی و تعلق مثبت است که باید جدی گرفته شود. مرجعیت علمی و تنوع ملیتی از سیاستهای پیش رو در این حوزه بوده و تنوع رشتهها یکی دیگر از سیاستهای ماست. باید رشتههای زیادی ازجمله رشتههای راهبردی در این حوزه داشته باشیم.
معاون بورس و امور دانشجویان بینالملل سازمان امور دانشجویان کشور با تأکید بر توازن توزیع دانشجویان بینالملل در دانشگاههای دولتی، غیردولتی و آزاد اسلامی تبیین کرد: توازن فعلی که کمترین درصد دانشجویان در دانشگاههای دولتی و بیشترین درصد دانشجویان در دانشگاههای آزاد اسلامی تحصیل میکنند باید اصلاح شود و توازن منطقی داشته باشیم. جذب دانشجوی خارجی یکی از سیاستهای مهم نظام بهویژه در برنامه ششم توسعه بوده و این یکی از برنامههایی است که محقق شده و در کنار این موفقیت باید مراقبتهای جدی هم داشته باشیم.
**تجدیدنظر در خدمات فرهنگی دانشگاه آزاد مشهد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و مشهد نیز با ارائه گزارشی آماری از وضعیت این دانشگاه گفت: در حوزه بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی مشهد بنا داریم با کیفیتبخشی به خدمات آموزشی در حوزه خدمات فرهنگی تجدیدنظرهای جدی داشته باشیم. مهم این است که دانشجویی که در این فضا آموزش میبیند و تحصیل میکند متأثر از فضای فرهنگی دانشگاه و شهر شود و این مجموعه بزرگ دانشگاهی فارغالتحصیلانی در حوزه بینالملل داشته که هرکدام اثرگذاری جدی در شهر و کشور خودشان داشته باشند.
محسن مرادی ابراز امیدواری کرد که برنامههای دو روزه این نشست بتواند باعث ارتقای کیفیت و تقویت بنیه علمی حوزه بینالملل و سهولت در فرآیندهای جذب، اقامت و فارغالتحصیلی دانشجویان بینالملل کشور شود.
به گزارش آنا، چهارمین نشست توجیهی آموزشی مسئولان امور کنسولی ادارات بینالملل دانشگاههای کشور در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد.
انتهای پیام/