رفتار آژانس با ایران سیاسی و تبعیضآمیز است
رامین مهمانپرست سفیر پیشین ایران در لهستان در گفتگو با خبرگزاری آنا؛ درباره تصویب قطعنامه اخیر شورای حکام علیه ایران و آینده روابط میان ایران و غرب متعاقب این اقدام سیاسی آنها، اظهارداشت: ایران معاهده «انپیتی» را امضا کرده و در قبال تعهداتی که به آژانس داده، یکی از اعضای آژانش بینالمللی انرژی اتمی به حساب می آید و برای پیشرفت دانش هستهای در جهت اهداف صلحآمیز، باید از امتیازاتی که در اختیار اعضا قرار میدهد بهرهمند شود.
وی با بیان اینکه پرونده هستهای ایران سیاسی شده است و به همین دلیل با ایران تبعیضآمیز برخورد میکنند، افزود: به همین دلیل ایران از حقوق طبیعی خود محروم میشود یا سایر اعضا انتظار دارند جمهوری اسلامی با محدودیتهای بسیار زیادی از دانش هستهای در جهت پیشرفت ایران استفاده کند.
مهمانپرست ادامه داد: اگر قرار باشد عضویت ایران در آژانس و امضای معاهده «انپیتی» برای ایران دستاوردی نداشته باشد و دائم با اتهامهای کذبی بخواهند فعالیتهای هستهای کشور را محدود کنند، به نظر میرسد که بهتر باشد ایران برنامههای خود را دنبال کند و از این فناوریهای پیچیده در بخشهای مربوط به پزشکی، کشاورزی و صنعت بهره خود را ببرد.
سفیر پیشین ایران در قزاقستان با بیان اینکه احتمالا قطعنامه به خودی خود در این مقطع زمانی آثار و تبعات مستقیمی نداشته باشد، تصریح کرد: با این حال به نظر میآید آمریکاییها و تروئیکای اروپایی میخواهند از این قطعنامهها برای فشارهای سیاسی و زمینهسازی برای افکار عمومی استفاده کنند تا در آینده محدودیتهای بیشتری برای ایران به وجود آورند.
وی ادامه داد: ایالات متحده و کشورهای اروپایی باید تکلیف خودشان را با اعضایی که متعهد به چارچوبهای آژانس هستند، مشخص کنند. وقتی یک رژیم نامشروع مانند اسرائیل عضو آژانس نشده و معاهده را امضا نمیکند، اما به هیچ عنوان تحت فشار قرار نمیگیرد، این رفتار در مقابل یک عضو متعهد، تبعیضآمیز بوده و به نظر میرسد عضویت در چنین معاهدهای که نتوانیم از مواهب آن استفادهای کنیم، زیر سؤال است.
مهمانپرست درباره سرانجام مذاکرات وین و احیای برجام نیز، گفت: مذاکره و به نتیجه رسیدن برجام موضوعی است که میتواند هم برای کشورهای غربی منافعی داشته باشد و هم برای ایران موجب رفع برخی از محدودیتها شود، اما در این میان زیادهخواهی طرف مقابل که به دنبال گرفتن امتیازات بیشتر از ایران است، مانع به ثمر نشستن توافق محسوب می شود.
سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه با بیان اینکه غربیها میخواهند از برخی از مشکلاتی که در داخل کشور وجود دارد مانند مسائل اقتصادی و ناآرامیهای فعلی برای فشار بیشتر استفاده کنند، ادامه داد: اگر مسئولان بتوانند با تدابیر درستی وضعیت اقتصادی را سروسامان دهند و رضایت بیشتری در مردم به وجود آورند و از حمایت بیشتر مردم در مواضع سیاسی خود برخوردار شوند، برجام میتواند به نتیجه درستی برسد و ایران از موضع برابر وارد مذاکرات شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در غیر این صورت اگر همچنان در مدیریت مسائل اقتصادی کشور کار مؤثری انجام نشود، کشورهای غربی با این تفکر که افزایش فشار اقتصادی و تحریمها میتواند باعث گرفتن امتیازات بیشتر از ایران شود، سعی میکنند بهانهجویی کرده و توافق را به تأخیر بیاندازند.
انتهای پیام/