دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم مطرح کرد؛

جزئیات کمک ۵ میلیارد ریالی به دانش‌بنیان‌ها همزمان با هفته پژوهش

جزئیات کمک ۵ میلیارد ریالی به دانش‌بنیان‌ها همزمان با هفته پژوهش
خیرالدین گفت: در هفته پژوهش و در راستای حمایت از تجاری سازی جریان دانشی به هر یک از دانش‌بنیان هایی که قرارداد امضا می‌کنند مبلغ ۵ میلیارد ریال اعطا می‌شود.
کد خبر : 815788

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، علی خیرالدین در نشست خبری تشریح اقدامات معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم که ظهر امروز دوشنبه در سالن جهاد علمی این وزارتخانه برگزار شد، خاطرنشان کرد: به کسانی که فناوری را تجاری سازی کنند کمک کنیم. در این راستا و در هفته پژوهش ۵۰۰ میلیون تومان به شرکت‌هایی که قرارداد امضا می‌کنند، پرداخت می‌شود.

وی افزود: وزارت فرهنگ و آموزش عالی در سال ۱۳۸۳ به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تغییر نام داد. مشخص است که به فناوری در این مدت کمتر توجه شد و پس از تغییر نام وزارت عتف مسئول انسجام بخشیدن به امور اجرایی، سیاستگذاری نظام دانشی، پژوهشی و فناوری ایران شد. در شروع به کار دولت سیزدهم با ایجاد معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف پس از بیست سال این هدف محقق شد. ۶ آذرماه ۱۴۰۰ در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برنامه ارزشمندی با رونمایی از محصولات دانش بنیانی، اجرا کردیم.

خیرالدین اظهار کرد: در این راستا ۵ راهبرد اصلی از سوی این معاونت در دستورکار قرار گرفت. برای مثال با توجه به اینکه از ابتدا تعامل بین دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری مغفول مانده بود بر فناوری دانشگاه‌ها و ارتباط این دو با هم تاثیر زیست بوم فناوری فعالیت‌های خوبی صورت گرفت. آیین نامه نواوری به تمامی ۵۱ پارک علم و فناوری و دانشگاه‌‍‌ها ابلاغ شد.

وی افزود:۲۶۰ مرکز رشد ذیل وزارت هستند این مراکز، ارزیابی و رصد می‌شوند علاوه بر این بستر و موقعیت را برای تاسیس مراکز رشد جدید ایجاد می‌کنیم. تمامی شهرستان‌ها مراکز رشد دارند. در حالی که مراکز رشد پارک‌های کل کشور ۸ هزار و ۷۰۰ هستند. ۲۱۳۰ شرکت در پارک‌های علم و فناوری که وزارت علوم متولی ان است، مستقرند.

خیرالدین افزود:۱۱ هزار و ۹۰۰ واحد فناوری و هسته‌های فناوری با ایجاد اشتغال ۱۱۱ هزار در پارک‌ها هستند. پردیس اگر خروجی نداشته باشد و اشتغال، تولید محصول نداشته باشد، فعالیتی ندارد.

**دانش بنیان‌های نوع ۳ از مالیات معاف می‌شوند

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در ادامه با اشاره به اینکه ۳۵ هزار شغل دانش بنیان در سال گذشته ایجاد کردیم، گفت: دانش بنیان‌ها دو نوع هستند. نوع یک و دو که همواره ارزیابی می‌شوند. راهبرد اول ما در حال حاضر در رابطه با نوع دیگری از دانش بنیان‌ها است. ۹۰۰ دانش بنیان نوع ۳ داریم که به عنوان هسته‌های فناور در بستر دانش بنیانی فعالیت می‌کنند. مصوب شد از امتیازات دانش بنیانی برخوردار شوند. در صورت استقرار در پارک‌ها نیز از معافیت مالیاتی بهره مند می‌شوند.

وی اظهار کرد: راهبرد بعدی آموزش و کارآفرینی و ترویج فرهنگ کارافرینی است در این راستا طرح ملی ترویج کارآفرینی را پیشنهاد دادیم. یک میلیون تومان اعتبار به دانشجو اعطا می‌شود. تا زمانی که طرح به نتیجه نرسد برای طرح بعدی اعتباری نمی‌دهیم. زیرا بسیاری از طرح ها خاتمه نیافته و نیمه کاره بر زمین مانده است. اعتبار طرح بعدی ۱۰۰ میلیون تومان است.

خیرالدین ادامه داد: راهبرد سوم تجاری سازی و طرح دستیار فناوری است که به مرحله اجرا رسیده است. طبق آمار۲۱۸۰ دانشجو در فاز اول با همت وزارت علوم و نیز مشارکت معاونت فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری جذب پارک‌ها شده اند. هر فاز ۳۶۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد. بیشترین تقاضا در مقطع کارشناسی ارشد است. ۲۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که تاکنون بالغ بر ۱۳ میلیارد ریال آن تامین شده است. دانشجویان ۶ ماه همزمان با تحصیل حقوق می‌گیرند.هم دانشجویان کار یاد می‌گیرند هم واحد‌های فناور ما که نیرو ندارند و نیازمند نیروی متخصص هستند نیرویشان تامین می‌شود. 

وی افزود: راهبرد بعدی بحث شبکه سازی و حل مسائل عمده کشور است. انجام تحقیقات کاربردی، پایه‌های تشویقی تا۶۰ پایه دارد که پیش از این تصویب شد. ۲۵ پایه تشویقی که یکی از آن‌ها نان است در حوزه فناوری اطلاعات اعمال شد. این نشاندهنده آن است که در حال حاضر زیر ساخت‌ها تغییر کرده است. و هر عضو هیئت علمی اگرشغل ایجاد کند چند پایه تشویقی می‌گیرد.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم گفت: نظام ایده ها و نیازها(سامانه نان) نیز با تاکید بر اینکه ایده ها باید مبتنی بر نیاز جامعه باشند، راه اندازی شد. به دیگر سخن، ایده باید بر نیاز سوار شود و بر اساس نیاز طرح شود و اینکه اعضای هیئت‌علمی تا چه میزان نیاز جامعه را برطرف کرده اند، مهم است. 

**ستاد ملی اقتصاد دانش بنیان در وزارت کشور شکل گرفته است 

وی اظهار کرد: در بحث استا‌ن‌ها، ستاد اقتصاد دانش بنیان از سوی معاونت مطرح شد و به تمامی استانداران نامه زده شد. تاکنون در استان‌ها ۱۳۰ جلسه برگزار شده است. در این جلسات، مسائل مربوط به دانش بنیان ها را مطرح می کنند. مصوبات بسیار خوبی است. برای نمونه در یزد ۲۶ جلسه برگزار شد. همچنین ستاد ملی اقتصاد دانش بنیان در وزارت کشور شکل گرفته است که متشکل از معاونان وزارت خانه ها است. 

**رویداد توسعه و ارتقای زیست بوم نوآوری تاکنون ۴۵۰ نیاز را برای سامانه نان تعریف کرده است

خیرالدین گفت: نخستین رویداد توسعه و ارتقای زیست بوم نوآوری(تانا) بر طبق ماده ۱۲ قانون دانش بنیان برگزار شد. در این خصوص ۱۳ رویداد تاکنون برگزار شده است. پارک‌های علم و فناوری با دستگاهای اجرایی در رابطه با یک موضوع تخصصی برنامه برگزار می‌کنند. بر اساس نیازها ایده می دهند وسرمایه داران ورود می کنند در این راستا تاکنون ۴۵۰ نیاز توسط تانا برای سامانه نان تعریف شده است. 

وی در تشریح فعالیت‌های این معاونت در حوزه بین الملل، گفت: میز همکاری های بین بین الملل در کشور قطر راه اندازی کردیم. در سایر کشورها نیز پیگیر راه اندازی میز هستیم.

**برگزاری ۲۷۰ تور فناوری برای دانشگاهیان

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در رابطه با بحث «تور فناوری» گفت: تور ملی در حوزه فناوری تعریف کردیم تا دانشجویان و دانشگاهیان بازدید علمی از پارک های علم و فناوری داشته باشند. تاکنون ۲۷۰ تور فناوری برگزار کردیم. برای روسای پارک‌ها نیز تور فناوری برگزار کردیم زیرا پیشرفت های بسیاری داشته ایم و باید دیده و تبیین شود. رئیس جمهور اخیرا بحثی را مطرح کرد با عنوان «راهیان پیشرفت» در این راستا دانش آموزان باید از  پارک‌های علم و فناوری بازدید کنند و ما باید جاذبه فناوری و نوآوری مناسب ایجاد کنیم. ۲۳ تفاهم نامه تا به حال امضا کرده و ۱۹ مورد را از جمله با اوقاف، گلرنگ، سایپا و بنیاد ملی نخبگان، اجرایی کرده ایم.

وی گفت: یارانه تجاری سازی به کسانی که فناوری را تجاری سازی کنند، می‌دهیم. در هفته پژوهش ۵۰۰ میلیون تومان به شرکت هایی که قرارداد امضا می کنند، کمک می‌کنیم. تدوین آیین نامه حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین، بیمه پژوهش و فناوری، ایده فناوری پارک یا برون سپاری نیز در دستور کار قرار دارد و هر پارک باید مسئولیت اجرای یک برنامه را داشته باشد. ایجاد رقابت بسیار خوب مهم است. البته تعامل بهتر از تقابل است.

خیرالدین در پایان خاطرنشان کرد: روز یکشنبه ۶ آذرماه همایشی در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار می‌شود. هدف از برگزاری این همایش بررسی عملکرد معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. در این رویداد از فعالان حوزه فناوری برتر در حوزه‌های فروش و اشتغال آفرینی و همچنین پیشکسوتان این حوزه قدردانی شود. در ان مراسم پارک‌ها و مراکز رشد هم معرفی خواهند شد. علاوه بر این در این همایش از محصولات فناورانه رونمایی می‌شود.

انتهای پیام/۴۱۶۷/




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب