دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 آبان 1401 - 14:47
سروری‌مجد تشریح کرد؛

جزئیاتی از طرح اقدامات پنج‌گانه دانشگاه آزاد

جزئیاتی از طرح اقدامات پنج‌گانه دانشگاه آزاد
رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی و هماهنگی استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اجرای طرح اقدامات پنج‌گانه دانشگاه، حافظ اقتدار علمی و فرهنگی دانشگاه است.
کد خبر : 815405

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از مشهد، علی سروری‌مجد مشاور رئیس و رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی و هماهنگی استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی در نشست سراسری مدیران ستاد شاهد و ایثارگر مراکز استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد برگزار شد از تصویب طرح اقدامات پنج‌گانه دانشگاه آزاد اسلامی در شورای این دانشگاه خبر داد و اظهر کرد: این طرح برشی از بیانیه ارزشمند تعلیم‌ و تربیت اجتماعی بوده که ابتدای سال جاری توسط دانشگاه آزاد اسلامی تدوین و ابلاغ شده و یکی از اهداف مهم طرح اقدامات پنج‌گانه این است که اقتدار علمی و فرهنگی باید با این اجرای این طرح‌ها حفظ بشود.

وی به تشریح مراحل این طرح پرداخت و اضافه کرد: نخستین مرحله طرح تبیین عالمانه و حکیمانه پیش‌بینی‌شده که در همین راستا مدیران شاهد و ایثارگر می‌توانند نقش فعالی در این زمینه داشته باشند. دومین مرحله طرح مشارکت هم‌افزا نام دارد که براین اساس نهاد مقام معظم رهبری و معاونت فرهنگی و مدیریت شاهد و ایثارگر می‌توانند با مشارکت هم‌افزا به کمک دانشجویان و استادان در بسیاری از امور فرهنگی نقش‌آفرینی کنند. سومین مرحله طرح رصد مستمر و دقیق بوده که با کمک دستگاه‌های نظارتی دانشگاه انجام می‌شود.

مشاور رئیس و رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی و هماهنگی استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: طرح مراقبت والدانه که چهارمین مرحله طرح است، وظیفه سنگینی بر دوش استادان و دانشگاهیان در هدایت دانشجویان است. مطابق فرمایش رهبری جوانان و دانشجویان همانند فرزندان ما هستند و امروز اگر هجمه‌ای شده به دلیل فاصله‌ای بود که در دوران کرونا به وجود آمد و کوتاهی‌هایی در فضای مجازی صورت گرفت و فرصتی شد که دشمن به‌صورت جدی در فضای مجازی فعالیت کند. اهمیت جهاد تبیین به خوبی نمایان بوده و باید نقشی جدی در این امور ایفا کنیم. آخرین مرحله طرح برخورد قاطع است که مرتبط به دستگاه‌های نظارتی و کمیته‌های انضباطی می‌شود.

طرح اقدامات پنج‌گانه دانشگاه آزاد، حافظ اقتدار علمی و فرهنگی است

سروری‌مجد با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس، روایتگری و اردو‌های راهیان نور را یکی از اقدامات ارزشمند فرهنگی ‍‍پس از دفاع مقدس برشمرد وعنوان کرد: شهید حاج عبدالله ضابط بعد از جنگ و دفاع مقدس برنامه راهیان نور و روایتگری دفاع مقدس را به‌صورت جدی پیگیری و راه‌اندازی و مدرسه‌ای در قم تأسیس کرد تا روایتگری را به نحو شایسته آموزش دهد. پس از شهادت او، استاد ماندگاری راه این عزیز را ادامه داد. پیکر آن شهید در حرم امام رضا (ع) مدفون است.

وی  با اشاره به فرمایش رهبری درباره زنده نگه‌داشتن یاد شهدا اضافه کرد: گاهی به ما نقد می‌شود که در کار فرهنگی کم‌کاری کرده‌ایم که از نظر ما اگر همین حدود هم کار نمی‌کردیم شرایط به نحو دیگری بود و برای نمونه امروز بسیاری از جوانانی که در اردو‌های راهیان نور و پیاده‌روی اربعین حسینی و یا در نقش خادمان حرم امام رضا (ع) می‌بینیم قطعاً حاصل تلاشی است که جهادگران فرهنگی و خادم الشهدا در طول سالیان گذشته انجام داده‌اند؛ گرچه هنوز باید خیلی بیش‌ازپیش کار فرهنگی انجام بدهیم. 

مشاور رئیس و رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی و هماهنگی استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: کار‌های فرهنگی زیادی داریم که بر زمین‌مانده و باید با مشارکت و همدلی دانشگاهیان در به ثمر رساندن این امور کمک کنیم. در این مسیر نباید نگاه صرفاً مادی وجود داشته باشد؛زیرا اساساً کار معلمی کار عشق و دل است نباید با کار‌های اقتصادی و مالی مقایسه شود. در روز‌های اخیر مدافعان امنیت کشور نیز همین‌گونه عمل می‌کنند. مظلومانه کار کرده و برخی در این راه به شهادت می‌رسند این با معیار‌های مادی قابل قیاس نیست و بدون شک هرکس در این عرصه وارد می‌شود دلداده اهل‌بیت و خادم مردم است.

سروری‌مجد با تأکید بر اینکه حل مسائل خانواده شاهد و ایثارگر و مسائل فرهنگی نیز بخشی از وظایف دانشگاه است، توضیح داد: در این مسیر از هیچ تلاش و کوششی که منجر به بهبود و رفع مسائل شود فروگذار نخواهیم کرد. دانشگاه آزاد اسلامی در نظام آموزش عالی کشور پیشرو است. با آغاز کرونا این دانشگاه در ۱۲ اسفند سال ۹۸ نخستین دانشگاهی بود که آموزش مجازی را آغاز کرد و امسال نیز در ۱۴ فروردین نخستین دانشگاهی بودیم که کلاس‌ها را به‌صورت حضوری برگزار کردیم و اعتقاد داریم که پس از کرونا با حضور حداکثری دانشجو و استاد باید نشاط علمی به دانشگاه‌ها بازگردد.

وی به واکاوی اهداف شوم و بلندمدت دشمن در بخشی از بیانات رهبری نیز اشاره کرده و ادامه داد: ایران رهبری علم جهان را در قرون گذشته داشته و به دنبال بازسازی رهبری تمدن نوین اسلامی و علمی در جهان کنونی هستیم. دشمن به دنبال ضربه زدن به این فعالیت‌هاست این موفقیت‌ها به دست نمی‌آید مگر با نشاط علمی و فرهنگی و حضور دانشجویان و استادان در کلاس‌های درس.

مشاور رئیس و رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی به طرح‌های یادمان شهدا اشاره کرد و افزود: در تلاش هستیم و طرح‌هایی را ارائه دادیم که یادمان شهدای دانشگاه‌ها به قطب‌های فرهنگی مذهبی آن منطقه و یا شهر تبدیل بشود. ظرفیت‌های بسیار خوبی در استان‌ها وجود دارد و به‌عنوان نمونه خیرین و مراکز نیکوکاری در برخی استان‌ها بسیار فعال هستند که امیدواریم مدیران دانشگاه آزاد اسلامی با مشارکت این نهاد‌ها از این ظرفیت‌ها در راستای رشد و تعالی دانشگاه و دانشجویان به نحو مطلوب استفاده کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب