دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 آبان 1401 - 09:46
دلفی در گفتگو با آنا:

غرب می‌خواهد با فشار در «حقوق بشر» ما را به عقب نشینی از مواضعمان وادار کند

غرب می‌خواهد با فشار در «حقوق بشر» ما را به عقب نشینی از مواضعمان وادار کند
سفیر پیشین ایران در فرانسه گفت: غربی ها از اهرم حقوق بشر استفاده می‌کنند تا به ما فشار بیاورند و می‌خواهند ایران را به سمتی ببرند که در زمینه اوکراین و هسته‌ای مواضعمان تغییر کند.
کد خبر : 815314

ابولقاسم دلفی، سفیر پیشین ایران در فرانسه در گفتگو با آنا درخصوص هدف اقدامات و اظهارات مداخله جویانه کشور‌های اروپایی در زمینه حقوق بشری ایران و اعمال تحریم‌های گسترده در این راستا علیه تهران، اظهار کرد: با توجه به تحولات و ناآرامی‌های اخیر ایران، کشور‌های غربی فرصتی پیدا کردند تا به ایران فشار بیاورند.

وی گفت: وقتی روابط سیاسی کشوری دچار مشکل می‌شود غربی‌ها دنبال بهانه می‌گردند برای آن که این روابط سیاسی را تحت شعاعِ موضوع دیگری به چالش بکشند.

سفیر سابق ایران در بلژیک ادامه داد: غربی‌ها برای موضوع مذاکرات هسته‌ای و بحث فروش پهپاد‌ها به روسیه که دو موضوع مهم بین‌المللی است با ما دچار مشکل هستند و برای این‌که بخواهند جمهوری اسلامی از موضع خود کوتاه آید، با توجه به ناآرامی‌های اخیر مسائل را به سطح حقوق بشر می‌برند.

دلفی با اشاره به تحریم انرژی اروپا از سوی روسیه نیز، عنوان کرد: اروپایی‌ها انتظار داشتند ما به عنوان کشوری که از قدیم با اروپا روابط خوبی داشتیم، انرژی اروپا را تامین کنیم که ما به دلایل مختلفی این کار را نکردیم، اما اروپایی‌ها می‌توانند با سرمایه‌گذاری وضعیت گاز ما را بهتر کنند.

وی مورد آینده مذاکرات وین موسوم به احیای برجام، عنوان کرد: در دولت جدید، ما با آن‌ها به دلایل مختلف به توافق نرسیدیم و از آمریکایی‌ها مطالبات خودمان را داریم که این مطالبات از نظر آن‌ها قابل تحقق نیست، لذا این مذاکرات به سرانجام نرسیده است.

سفیر سابق ایران در صربستان در ادامه افزود: در همین ارتباط آن‌ها از اهرم حقوق بشر استفاده می‌کنند تا به ما فشار بیاورند و ما را به سمت و سویی ببرند که در زمینه اوکراین و هسته‌ای مواضعمان تغییر کند.

دلفی در مورد اقدامات موثر دیپلماسی ایران در کشور‌های اروپایی درمقابل اقدامات غربی‌ها اظهار کرد: در کشور‌های اروپایی ما باید روابطمان را در حد وزیر و معاون وزیر بیشتر کنیم تا بتوانیم در مورد مسائلی مثل اتهاماتی که به ما وارد می‌کنند یا وضعیت اخیر ایران، با رفت و آمد‌های سیاسی، مواضع خود را توضیح دهیم.

وی با تاکید بر اینکه سفارتخانه‌ها در کشور‌های اروپایی وظیفه مهمی دارند گفت: آن‌ها باید با رسانه‌ها، دستگاه‌ها، دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، و مراجع مردمی، ارتباط بگیرند و مواضع ما را توضیح دهند.

سفیر پیشین ایران در شیلی تصریح کرد: متاسفانه در دولت جدید، سفارتخانه‌های اصلی ما مثل لندن و پاریس سفیر ندارند، البته سفارتخانه‌ها باز هستند و کار انجام می‌شود، اما ارتباطات در حد سفیر، وضعیت بهتری را ایجاد می‌کند. 

دلفی در همین ارتباط توضیح داد: کانال و همه عناصر دیپلماتیک باید فعال باشند، البته همه این‌ها به کانال دیپلماتیک مربوط نمی‌شود و در سطح بالاتر مثل ریاست جمهوری و مقامات سیاسی، باید در مجموعه‌ای باهم فعالیت داشته باشند تا بتوانند وضعیت را رو به سوی آرامش ببرند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در جمهوری اسلامی، حقوق شهروندی و حقوق مردم در درجه بالایی قرار دارد و این موضوع مورد تصریح مراجع بالا قانون اساسی و حقوق مدنی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب