صنعت هستهای تمامایرانی از آموزش و اجرا تا تعمیرات
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بوشهر، دومین همایش ملی پژوهشهای نوین در نیروگاههای هستهای با معرفی مقالات و پژوهشگران برتر و با حضور پدر و مادر شهید مصطفی احمدیروشن در بوشهر به کار خود پایان داد.
رضا بنازاده رئیس نیروگاه اتمی بوشهر در آیین اختتامیه همایش ملی پژوهشهای نوین در نیروگاههای هستهای، میزبانی از جمع پژوهشگر در نیروگاه را فرصتی مغتنم برشمرد و گفت: از روز گذشته با آغاز به کار همایش، شور و نشاطی مثال زدنی در نیروگاه اتمی بوشهر ایجاد شده که این مهم بسیار ارزشمند است.
بنازاده با قدردانی از همکاری دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، داوران، اساتید کارگاه و پنلهای تخصصی همایش، عنوان کرد: پیوند میان دانشگاه و صنعت، پیوندی فرخنده و پیشرفتآفرین است که باید پایدار و مستمر باشد.
رئیس نیروگاه اتمی بوشهر با بیان اینکه کشورهایی که پیشرفت کردند و گامهای اساسی در راه توسعه برداشتند، در زمینه ارتباط میان دانشگاه و صنعت، بسیار خوب عمل کردند، متذکر شد: نباید هیچ مرزی میان پژوهش، تحقیق و صنعت وجود داشته باشد و برای این مهم نیازمند بلوغ حرفهای فنی هستیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه دانشگاه و صنعت باید همگرا در این مسیر حرکت کنند، مطرح کرد: نخستین موضوع در این مسیر، همدلی است که خوشبختانه حضور پویای کارکنان نیروگاه به عنوان بخش صنعتی و فرهیختگان دانشگاهی در این مکان نشاندهنده این همدلی است.
بنازاده با اشاره به ۱۴۲ مقاله ارسالی به دبیرخانه همایش، عنوان کرد: موضوعات و مطالب ارزشمندی در این مقالات بیان شد که جای تحسین و افتخار دارد و قطعاً برای بخش صنعت هستهای کشور راهگشا خواهد بود.
وی با تشکر از استقبال دانشجویان از دومین همایش ملی پژوهشهای نوین در نیروگاههای هستهای بیان کرد: در این همایش که با همکاری مشترک نیروگاه اتمی بوشهر و دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، مراکز علمی و دانشگاهی معتبر و نمایندگانی از دانشگاه شیراز، صنعتی شریف، خلیج فارس و... شرکت داشتند که حضورشان در این همایش باعث کیفیت مطلوب و قابل توجه این همایش شد.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نیروگاه اتمی بوشهر با بیان اینکه بیش از ۴۰۰ واحد تأسیسات هستهای در جهان وجود دارد و ۱۱ درصد از انرژی جهان از طریق این صنعت تأمین میشود، اظهار کرد: هر مؤسسه هستهای به دو صورت مستقل یا همتایی مورد ارزیابی قرار میگیرد. در ارزیابی همتایی، فعالیتهای نیروگاهها مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد و نتایج بهدست آمده را به منظور استفاده و بهرهبرداری به دیگر نیروگاهها ارسال میکنند.
این مسئول یادآور شد: نکتهای که باید به آن اشاره کنم این است که تعدادی از فعالیتها، ابتکارات و تجربههای موفق نیروگاه اتمی بوشهر به عنوان الگو برای استفاده به دیگر کشورها ارجاع شده است، آن هم کشورهایی که در این صنعت قدیمیتر و با تعداد بیشتر نیروگاه نسبت به ایران اسلامی در این حوزه فعالیت دارند که این برای ما بسیار فخرآفرین و غرورانگیز است.
وی برخورداری از نیروی انسانی متخصص را ویژگی مهم صنعت کشور برشمرد و بیان کرد: مفتخریم که اعلام کنیم نیروی انسانی کشور امروز تمام آموزشها و موارد اجرایی تا تعمیرات را از زمان بهرهبرداری در حوزه صنعت هستهای بر عهده دارد.
رئیس نیروگاه اتمی بوشهر در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: امیدوارم فعالیتهایی مانند این همایش که اکنون دومین دوره آن برگزار میشود، به صورت مستمر و پیگیر تداوم داشته باشد و دبیرخانه اینگونه همایشها در فواصل بین دورههای برگزاری، فعالیتهای موثر خود را متوقف نکنند.
بنازاده ابراز امیدواری کرد در آیندهای نزدیک با توجه به فعالیتهای جدید نیروگاه اتمی بوشهر، این نیروگاه در کنار تأمین انرژی، تربیت نیروی متخصص و ایجاد زیرساختهای توسعهای، بتواند نقش مهمی در تأمین آب شرب استان از طریق ساخت آبشیرینکنها ایفا کند.
به گزارش آنا، در دومین همایش ملی پژوهشهای نوین در نیروگاههای هستهای، ۴ مقاله به عنوان مقالات برتر معرفی شدند و ارائه دهندگان این آثار، لوح تقدیر، تندیس همایش و هدیه خود را از دست خانوادهی شهید مصطفی احمدیروشن و دیگر مسئولان حاضر در همایش دریافت کردند.
از بین پژوهشگران برتر ملی، پرفسور پرویز ملکزاده استادتمام دانشگاه خلیج فارس بوشهر هم حائز رتبه برتر و تندیس پژوهشگر برتر ملی، لوح تقدیر و هدیه به وی اهدا شد.
همایش ملی «پژوهشهای نوین در نیروگاههای هستهای» در ۱۰ محور اصلی با مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر و نیروگاه اتمی در سالن همایش نیروگاه اتمی بوشهر از روز گذشته آغاز به کار کرد.
انتهای پیام/