افزایش ذخایر غلات جهان در سایه نگرانی القایی از جنگ اوکراین
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در گزارش چشمانداز غذایی جهان پیشبینی کرده است تولید گندم جهان در سال ۲۰۲۳ به ۷۸۳٫۸ میلیون تن برسد. فائو انتظار دارد تولید گندم جهان در این سال ۰٫۶ درصد افزایش یابد. در سال گذشته تولید گندم در جهان به ۷۷۹٫۳ میلیون تن رسیده بود.
با وجود رشد ۰٫۶ درصدی تولید گندم جهان پیشبینی شده است تجارت جهانی گندم در این سال یک درصد کاهش یابد و به ۱۹۳٫۷ میلیون تن برسد. اختلال در مسیرهای تجاری به دلیل جنگ اوکراین، کاهش تقاضای برخی کشورها به دلیل افزایش تولید داخل و اعمال محدودیتهای صادراتی از سوی کشورهایی مثل هند از جمله عوامل افت تجارت گندم جهان در سال ۲۰۲۳ خواهد بود.
ذخایر گندم جهان نیز که در سال قبل از آن ۲۹۳٫۷ میلیون تن اعلام شده بود در سال ۲۰۲۳ با رشد ۲ درصدی مواجه خواهد شد و به ۲۹۹٫۶ میلیون تن خواهد رسید.
با وجود رشد تولید گندم، تولید برنج دنیا در سال ۲۰۲۳ با کاهش ۲٫۴ درصدی مواجه میشود و از ۵۲۵٫۱ میلیون تن در سال قبل از آن به ۵۱۲٫۶ میلیون تن در این سال خواهد رسید. خشکسالی و افزایش هزینههای تولید از جمله دلایلی هستند که تولید برنج را طی این سال و برای نخستین بار طی سه سال گذشته کاهش میدهند.
با کاهش تولید، برنج کمتری نیز در بازار جهانی عرضه خواهد شد و تجارت این محصول با افت ۱.۶ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ به ۵۲.۹ میلیون تن خواهد رسید. قیمت جهانی برنج طی یک سال گذشته ۱۲.۱ درصد رشد داشته است.
کل ذخایر برنج دنیا در سال ۲۰۲۲ برابر با ۱۹۶.۹ میلیون تن بوده و انتظار میرود این رقم با افت ۱.۸ درصدی در سال ۲۰۲۳ به ۱۹۳.۴ میلیون تن برسد.
بر اساس پیش بینی فائو تولید سایر غلات در سال ۲۰۲۳ با افت ۲.۸ درصدی مواجه خواهد شد و از ۱۵۰۹ میلیون تن در سال قبل از آن به ۱۴۶۷ میلیون تن در این سال خواهد رسید. تجارت جهانی سایر غلات نیز ۳.۴ درصد کاهش مییابد و به ۲۲۲.۳ میلیون تن میرسد.
دانههای روغنی وضعیت بهتری در سال ۲۰۲۳ خواهند داشت و پیش بینی شده است تولید این محصولات در سال ۲۰۲۳ با رشد ۷ درصدی نسبت به سال قبل مواجه شود و به ۲۵۵.۴ میلیون تن برسد که بالاترین رقم تولید سالانه این محصولات طی سالهای گذشته خواهد بود.
تجارت دانههای روغنی طی سال ۲۰۲۳ نیز ۸.۵ درصد افزایش خواهد یافت و به ۱۳۶.۳ میلیون تن خواهد رسید.
فائو همچنین پیش بینی کرده است تولید شکر در دنیا طی سال ۲۰۲۳ با رشد ۲.۶ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ مواجه شود و به ۱۷۹.۶ میلیون تن برسد. تولید شکر دنیا در سال قبل از آن به ۱۷۵.۱ میلیون تن رسیده بود.
تجارت جهانی این محصول نیز ۱.۸ درصد افزایش خواهد یافت و به ۶۱.۲ میلیون تن میرسد. بر همین اساس ذخایر جهانی شکر با رشد ۴.۶ درصدی مواجه خواهد شد و به ۱۰۸.۵ میلیون تن خواهد رسید.
انتهای پیام/