درد بسکتبال ایران بزرگتر از باخت به چین است/ صعود به جام جهانی به عنوان تیم هفتم آسیا افتخاری ندارد
رضا محمدی منش در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در مورد شکست تیم ملی بسکتبال ایران مقابل چین در پنجره پنجم انتخابی جام جهانی اظهار داشت: هفت الی هشت تیم از آسیا به جام جهانی و المپیک میروند و صعود به چنین رقابتهایی افتخاری بزرگ نیست که بخواهیم آن را بزرگ کنیم اما مسئله این است که اگر نتوانیم به چنین تورتمنتهایی صعود کنیم بسیار ناراحت کننده است. اگر با این تعداد تیم هم نتوانیم مجوز صعود بگیرم و رسیدن به سطح بالاتر با اما و اگر است اصلا بسکتبال را جمع کنند چون صعود زمانی لذت زیادی داشت که دو تیم از آسیا جهانی میشدند نه اینکه تعداد تیمهای صعود کننده چهار برابر شده اما ما برای صعود در شرایط مناسبی نیستیم.
**هر بازیکن جوانی را به تیم ملی نیاوریم
وی ادامه داد: همه منتظر بودند با آمدن جواد داوری به عنوان رئیس فدراسیون بسکتبال مسیر این رشته ورزشی پس از رامین طباطبایی به سوی پیشرفت گام بردارد و به نظر میرسید از کارشناسان خبره در تمامی زمینهها استفاده شود اما شاهد چنین اتفاقاتی نیستیم. حرف با عمل در این یک سالی که از عمر فدراسیون جدید میگذرد همخوانی ندارد و در مصاف با چین شاهد هستیم که تک ستارههای ملی هم مانند حامد حدادی، بهنام یخچالی و محمد جمشیدی همانند گذشته بازی نمیکنند. از طرفی دیگر بازی گرفتن از بازیکنان جوان هنر میخواهد. چنین بازیکنانی از منظر فنی و دیدگاه روحی روانی باید به طور کامل آماده بازی شوند تا بتوانند تواناییهای خود را در اختیار تیم قرار دهند. اینکه بخواهیم به خاطر جوانگرایی هر بازیکنی را به تیم ملی بیاوریم هم اشتباه است. نباید به هر قیمتی از بازیکنان جوان استفاده کرد و به کسانی فرصت داد که در حد و اندازه تیم ملی بازی نمیکنند.
**صعود به عنوان تیم هفتم فاجعه است
سرمربی پیشن تیم ملی نوجوانان خاطرنشان کرد: فدراسیون بسکتبال باید توضیح دهد برای انتخاب کادرفنی تیم ملی و بازیکنان چه مواردی کنار هم گذاشته و لحاظ شده است. چه اولویتهایی در انتخابها مدنظر قرار داده شده است. با اسمها و فضای مجازی بازی میشود. نامهایی که در فضای مجازی بازدید بیشتری دارند به تیم ملی میرسند در حالی که از بعد فنی باید فرصتها داده شود. در جوانگرایی چه آیتمهایی را مورد توجه قرار دادهاند؟ اگر هفت هشت تیم از آسیا به جام جهانی میروند صعود به عنوان تیم هفتم اصلا افتخار نیست. باید مواردی لحاظ میشد که به عنوان تیم اول یا دوم صعود کنیم. در این شرایط صعود افتخار دارد. بررسی فنی شکست مقابل چین معنایی ندارد وقتی در پروسه بازیکن سازی دچار ایراد هستیم. صعود به عنوان تیم هفتم فاجعه است. بسکتبال ایران پیش از دوران داوری اسیر سرطان شده بود و با آمدن رئیس فدراسیون جدید انتظار بهبودی اوضاع بود. الان هم از تیم می حمایت میکنیم ولی با داوری هم شاهد تغییر خاصی نیستیم هر چند امیدوار هستیم.
**سرمربی تیم ملی دلایل فنی ناکامی را بگوید
وی با تأکید بر اینکه تیم ملی هر رشتهای ویترین افتخارات فدراسیون خود است، گفت: شکست مقابل چین قطعا ایرادهایی داشته است. این شکست حاصل انتخاب بازیکنان بوده یا نحوه استفاده از آنها در جریان بازی که در نهایت نتیجه را واگذار کردیم. قرار دادن بازیکنان در نقاطی از زمین که پست اصلی آنها نیست یا تاکتیک نامناسب در دفاع و حمله از مواردی است که به آنها باید اشاره کرد ولی چه خوب که سرمربی تیم ملی دلایل فنی ناکامی را بگوید. نه میخواهم به کسی نان قرض دهم نه هدفم کوبیدن شخصی است. در بازی دیروز بچیرویچ به چه دلیل تیم را «کوچ» (هدایت) میکند. وقتی تیم سرمربی دارد دلیلی ندارد نفر دومی بخواهد مسائل فنی را به بازیکنان انتقال دهد.
**چینیها در ایران میزبان بودند
محمدی منش افزود: در مصاف با چین جایگاهها در کادرفنی هم به درستی مشخص نبود و این موضوع تنها در ترکیب تیم نبود. نباید به دنبال مقصر باخت به چین باشیم چون درد بسکتبال ایران خیلی بزرگتر از این حرفهاست. ما وقتی در پروسه بازیکن سازی دچار ایراد هستیم و پشتوانه لازم را ایجاد نکردیم نباید یک یا دو فرد را مقصر بدانیم. وقتی میزبان بازی هستیم اما تماشاگران چینی به مراتب بیشتر هستند و گویا آنها میزبان بازی بودند. بدون شایسته سالاری بسکتبال ایران به هیچ جایی نمیرسد. گرگان مهد بسکتبال ماست و پنج دهه تیمداری کرده ولی در یک دهه اخر ملیپوش نداشته و بعد از آیدین کبیر بازیکنانی به ویترین بسکتبال کشورمان نداده است. چون سلسله مراتب را برای پیشرفت لحاظ نکردیم اما انتظار رشد داشته باشیم.
انتهای پیام/