روشن: بازیکنان انگلیس غیرتی که باید را در عرصه ملی ندارند/ نترسیم شیرازه آمریکا از هم میپاشد+ فیلم
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری آنا - حمیدرضا نقیبی؛ برای معرفی حسن روشن واژه آن قدر زیاد است که دقت زیادی میطلبد تا بتوان درباره این فوتبالیست مطرح تاریخ فوتبال ایران صحبت کرد. بازیکنی که از ۱۶ سالگی در تیمهای پایه تاج (استقلال) بازی را به صورت رسمی آغاز کرد و در این میان در دو مقطع برای الاهلی امارات بازی کرد.
روشن تنها ملیپوش ایرانی است که در جام جهانی، جام ملتهای آسیا، بازیهای المپیک و بازیهای آسیایی گلزنی کرده و علاوه بر اینها در رده باشگاهی نیز گلهای مهمی را برای آبیپوشان به ثمر رسانده است. او زننده دومین گل تاریخ فوتبال ایران در جام جهانی است و با مینیسک پاره برای تیم ملی بازی کرد. صراحت روشن باعث شد تا صحبتهای وی همواره مورد توجه عموم جامعه قرار بگیرد.
به همین دلایل خبرگزاری آنا میزبان ستاره فوتبال ایران در دهه ۵۰ و ۶۰ بود و وی صحبتهای مختلفی را پیش از آغاز بازیهای تیم ملی در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در مورد حضور ایران در ادوار مختلف بزرگترین تورنمنت فیفا و احتمال شکسته شدن طلسم صعود به مرحله حذفی مطرح کرد.
گزیدهای از گفتوگوی روشن با خبرنگار آنا:
به تاج گفتم کلاهش را بالاتر بگذارد
در جام جهانی به داوران خود باختیم
با مینیسک پاره به کره جنوبی گل زدم
انگلیسیها خیلی به تیم ملی اهمیت نمیدهند
برانکو استاد کارهای روحی روانی است
تکلیف ولز مشخص است
از مهاجرانی خواستم مرا خط بزند
کیروش به ملیپوشان آزادی عمل بدهد
مقابل پرو همسترینگ پای راستم پاره شد
قلیچ خانی میآمد بازویند کاپیتانی به پروین نمیرسید
آمریکا را راحت شکست می دهیم
دشمنی خاصی با کیروش ندارم
مشروح گفتوگوی پیشکسوت تیم ملی فوتبال را در ادامه بخوانید:
آنا: تیم ملی فوتبال ایران اولین حضورش را معتبرترین تورنمنت فیفا در یازدهمین دوره این تورنمنت و در جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین جشن گرفت. این صعود چگونه رقم خورد؟
شروع داستان صعود تیم ملی ایران به جام جهانی از یک دوره قبل و پس از ناکامی از صعود به جام جهانی ۱۹۷۴ آلمان بود. با همه شایستگی که داشتیم به خاطر آنکه یک گل کمتر به استرالیا زدیم از صعود به جام جهانی بازماندیم. پیش از اولین صعود به جام جهانی، راهیابی به المپیک ۱۹۷۶ مونترال و بازیهای خوبی که تیم ملی در کانادا انجام داد و به عنوان پنجم جهان دست یافت که بهترین نتیجه تاریخ فوتبال ایران در المپیک است گام بزرگی برای افزایش روحیه ملیپوشان برای صعود به مسابقات ۱۹۷۸ در آرژانتین بود.
در این موفقیت حشمت مهاجرانی نقش بزرگی داشت. او ابتدا مربی تیم جوانان ایران و سرمربی تیم ملی جورج اسکینر انگلیسی بود. مهاجرانی دستیار اول اسکینر شد. مرحوم محمود یاوری هم دستیار دوم شد. برای اولین بار صبح و بعدازظهر تمرین میکردیم و بعدها فهمیدیم چقدر در بالا رفتن میزان آمادگی بازیکنان تأثیرگذار است. بعد از اسکینر، برایان کِلاف انگلیسی آمد و چون مربی خود رایی بود و حاضر نشد خواستههای فدراسیون فوتبال را بپذیرد تا فرانک اوفارل ایرلندی سرمربی شود.او زحمات زیادی هم برای تیم ملی کشید، او برای ملیپوشان همانند پدر بود و بسیار خونگرم برخورد کرد. مهاجرانی بار دیگر دستیار اول شد و حسن حبیبی و بهمن صالحنیا دستیاران دوم و سوم شدند. یاوری هم گهگاه برای کمک به کادرفنی تیم ملی حضور پیدا میکرد.
آنا: پس از قهرمانی در بازیهای آسیایی ۱۹۷۴ تهران که با اوفارل رقم خورد به چه شکلی جواز صعود به جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین را کسب کردید؟
بعد که با اوفارل در بانکوک تایلند قهرمان آسیا شدیم تغییر نسلی رخ داد و علی جباری و مرحومان جعفر کاشانی و ابراهیم آشتیانی از تیم ملی خداحافظی کردند و مرحوم ایرج دانایی فر زننده اولین گل ایران در جام مقابل اسکاتلند آمد، همچنین حسن نظری و ابراهیم قاسمپور به تیم ملی اضافه شدند. در جام ملتهای آسیا ۱۹۷۶ هم میزبان مسابقات بودیم و با شکست کویت قهرمان آسیا شدیم. اوفارل زمانی که تیم ملی بازی نداشت به شهرستانها میرفت و بازیکنان مستعد را پیدا میکرد. به مربیان باشگاهی خیلی احترام می گذاشت و به آنها میگفت اگر از بازیکنی راضی نیستی او را به تیم ملی نمیبرم. این موضوع را زدراکو رایکوف سرمربی استقلال (تاج) به من گفت. با اوفارل به المپیک ۱۹۷۶ مونترال صعود کردیم اما با مهاجرانی در مسابقات شرکت کردیم چون قرارداد اوفارل تمام شده بود. چون تیم منسجمی داشتیم و بیش از اندازه اتحاد داشتیم خیلی راحت از مرحله اول صعود کردیم و بعد از آن هم در مرحله نهایی بازی آخر با کویت تشریفاتی شد چون صعودمان حتمی بود. دلیل قدرت بالای تیم ملی این بود که بچهها در تورنمنتهای مختلف تجربه بازی مقابل برزیل، آرژانتین، فرانسه و لهستان و شوروری (روسیه فعلی) را داشتیم. ما در بازی با کویت هم برنده شدیم تا با اختلاف امتیاز ۴ امتیازی نسبت به کره جنوبی که در رده دوم جای گرفت، صدرنشین و تیم اول آسیا باشیم.
آنا: ماجرای اینکه نمیخواستید با تیم ملی به جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین بروید، چه بود؟
جدا از اینکه بد آوردیم، در قرعهکشی با هلند که در نهایت فینالیست شد و زورش به آرژانتین میزبان نرسید، یا پرو که در آن زمان از بهترین تیمهای ملی جهان بود و سابقه ۶ حضور در جام جهانی را داشت همگروه شدیم. اسکاتلند از تیمهای خوب دنیا محسوب میشد. من هم با بدشانسی روبرو شدم چون مصدومیتم تازه به پایان رسیده بود و دردی نداشتم اما آمادگی حضور در میدانی چون جام جهانی را نداشتم که بخواهم برابر بهترین تیمهای دنیا بازی کنم. برای همین از مهاجرانی خواستم نام من را خط بزند چون قدرت لازم را نداشتم اما سرمربی تیم ملی گفت باید با تیم حضور پیدا کنی و نفرات دیگری را هم با تیم میبرم تا زمانی که شرایط بهتری داشتی و تیم نیاز داشت بازی کنی، همین هم شد و مقابل هلند و اسکاتلند به عنوان بازیکن تعویضی به جای حسین فرکی وارد زمین شدم.
آنا: در بازی با هلند در حالی بازنده شدیم که پیش از خوردن گل اول فرصت گلزنی را از دست دادیم. گلی که جریان بازی را عوض کرد و بعدها گفتید کاپیتان تیم ملی هلند به شما گفته تیمش از ایران ترسیده بوده، ماجرا چه بود؟
بازیکنان هلند یک جوری به ما نگاه میکردند که به نظر میرسید روی ما حساب باز کردهاند چون دو سه ماه قبل از بازیها برابر فرانسه بازی کرده بودیم و با نتیجه خوب ۲ بر یک بازنده شدیم در حالی که بازی خوبی انجام دادیم و اتفاقا تنها گل ایران را من به فرانسه زدم. ۱۴ سال بعد رفتم انگلیس تا بتوانم دیپلم مربیگری بگیرم. ۲۵ روز کلاس ما طول کشید و چون از روز اول در کنار «رودی کرول» روی یک میز نشسته بودیم کاپیتان تیم ملی هلند به من گفت در روز بازی با شما آن قدر ترسیده بودیم که «ارنست هاپل» سرمربی تیم نتوانست در هتل ترکیب تیم را بچیند و در رختکن ترکیب مشخص شد چون بازیکنان برای حضور در بین ۱۱ نفر اصلی شانه خالی میکردند. هاپل به ما گفت ۱۵ دقیقه احتیاط کنید و بعد روی دروازه ایران حمله داشته باشید. ما هم ۱۵ دقیقه صبر کردیم و وقتی دیدیم محتاط هستید حمله کردیم. اگر تا قبل از آن به گل میرسیدید در لاک دفاعی میماندیم. کرول راست میگفت اگر محمد فرکی به شوتی که محمد صادقی زد میرسید دروازه هلند باز میشد. کرول گفت وقتی دیدیم آن توپ گل نشد و تیمی که باید از آن بترسیم نیستید، بازی خود را انجام دادیم و با زدن ۳ گل برنده شدیم.
آنا: در دیدار با پرو به رغم ناآماده بودن بازی کردید و زننده تنها گل ایران شدید. مسابقهای که برتری در آن باعث صعود به مرحله حذفی میشد؟
قصد نداشتم بازی کنم چون قدرت تمرینی بالایی نداشتم اما مهاجرانی گفت حتی اگر مصدوم شوی باید بازی کنی و من هم در ترکیب قرار گرفتم. ما با سه مهاجم بازی کردیم تا هر طور شده برنده مسابقه با پرو شویم. سه گل خوردیم که دو تا پنالتی دادیم اما وقتی گل اول را زدم چون انگیزه زیادی داشتیم و امیدوار بودیم تا جبران کنیم خودم دویدم و توپ را از دروازه درآوردم به مرکز زمین بردم. جنب و جوش زیادی هم کردم تا باز هم گل بزنم یا کمک کنم یکی از بچهها گل بزند. عضله همسترینگ پای راست من هم پاره شد اما نتوانستیم برابر پرو برنده شویم. ما برای آنکه موفق باشیم با جان و دل بازی میکردیم. روز بازی با کره جنوبی را مثال میزنم که نتیجهای که در آن بازی گرفتیم خیالمان را برای صعود راحت کرد. من ۷ تا آمپول زده بودم تا بتوانم بازی کنم و اثر آمپولها از دقیقه ۶۰ به بعد میرفت. دقیقه ۶۰ که شد یک بر صفر عقب بودیم. زجر میکشیدم اما جرئت نداشتم بگویم من را تعویض کنید و با درد بازی میکردم. گل دوم را هم خوردیم اما خودمان را نباختیم. روی من خطا شد و گل اول از طریق ضربه ایستگاهی به دست آمد. من که پارگی مینیسک داشتم را داور از روی زمین بلند کرد. با همان دردی که داشتم به علی پروین گفتم توپ را روی تیر یک سانتر کند. اعتمادی که داشتیم به هم باعث شد تا گل دوم را هم بزنم و به کره نبازیم.
آنا: برخی علت غیبت پرویز قلیچخانی را در جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین گردن علی پروین انداختهاند چون مدعی هستند با حضور قلیچخانی بازوبند کاپیتانی به او نمیرسید. این موضوع حقیقت دارد؟
ما بازیکنی مثل قلیچخانی در میانه زمین نداشتیم و جنگندگی فراوانی داشت. بازی قدرتی او نمونه بود و مشحصات بسیار خوبی داشت. افتخار داشتم در المپیک ۱۹۷۶ مونترال با او بازی کردم و کاپیتان تیم ملی بود. بازی او را دوست داشتم و توانایی کمک به تیم ملی را داشت. حُسن قلیچخانی این بود که در چند پست میتوانست بازی کند. برای جام جهانی آرژانتین فقط پروین نبود که مخالفت خود را اعلام کرد. من و ناصر حجازی هم مخالف بودیم. این موضوع را به مهاجرانی گفته بودیم و سرمربی تیم ملی هم هیچ وقت همزمان با هر سه نفر ما صحبت نکرد که بنشیند با هم بحث کنیم. وقتی با من صحبت کرد به مهاجرانی گفتم اتفاقا آقای قلیچخانی خیلی هم به درد تیم ملی میخورد اما حداقل یک هفته در اردو حضور پیدا کند نه اینکه بازیکنی در اردوی آمادهسازی سختیهای زیادی را متحمل شود و جای خود را به قلیچ خانی بدهد. هر سه نفر این موضوع را به مهاجرانی گفتیم و اگر قلیچخانی میآمد بازوبند کاپیتانی به پروین نمیرسید. با این حال اگر در اردوی تیم ملی حتی برای یک هفته هم حاضر می شد قدمش روی چشم، با قلیچخانی میرفتیم. البته که نیامد و تیم ملی هم اگر چهار تا بازیکن مثل قلیچخانی داشت هم از گروهش صعود نمیکرد.
آنا: علت اصلی صعود نکردن ایران در جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین چه بود؟
ما در جام جهانی به داورانمان باختیم. در ایران اگر در محوطه جریمه میکشتنمان یا بازیکن حریف را میکشتیم داور پنالتی نمیگرفت. نصرالله عبداللهی، ناصر حجازی و آندرانیک اسکندریان که در جام جهانی پنالتی دادند خطاهای بدتر از آن را در رقابتهای داخلی فول و خطای پنالتی نمیگرفتند. اگر خطایی هم گرفته میشد آن زمان قانون خطای دو ضرب را داشتیم و این خطا را میگرفتند که چندین سال است این قانون حذف شده است. پنالتی جزء قوانین ۹ گانه بود. برای همین هم داوران در ایران پنالتی نمیگرفتند. تا اینکه داور یکی از دیدارهای ما با پرسپولیس که آلمانی بود خطای ایرج داناییفر روی دفاع راست پرسپولیس را پنالتی گرفت. هم در بازی با هلند و هم با پرو دو تا پنالتی دادیم و حریفان ما چهار ضربه پنالتی به دست آوردند. در بازی با اسکتلند هم حریف در شرایط همیشگی نبود و ابراهیم قاسمپور هم دو فرصت بسیار خوب را از دست دد که نتوانستیم در آن بازی برنده شویم.
آنا: تیم ملی ایران پس از ۲۰ سال در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه دومین صعود به جام جهانی را تجربه کرد و با وجود شکست آمریکا نتوانست صعود کند.در مورد آن مسابقات چه نظری دارید؟
آن تیم یکی از بهترین تیمهای ایران بود و فرقش با تیم ۱۹۷۸ این بود که همه میدانستند در اولین دوره صعود میکنیم و آن زمان از قارههای آسیا و اقیانوسیه یک تیم به جام جهانی میرفت اما در ۱۹۹۸ سه و نیم سهمیه از یک قاره بود. استارت تیم ۹۸ از جام ملتهای ۱۹۹۶ زده شد که اتفاقا برابر عراق در بازی نخست بازنده شدند و با بدنشانسی مقابل عربستان فینالیست نشده و با شکست کویت سوم شدند. سرمربی تیم هم محمد مایلیکهن بود که نتوانست مسیر صعود را کامل کند و والدیر ویرا در بازی صعود با استرالیا روی نیمکت نشست. بعد تومیسلاو ایویچ سرمربی شد که در آستانه سفر به فرانسه به خاطر شکست برابر رم ایتالیا جای خود را به جلال طالبی داد. تیم خوبی داشتیم و فوتبال بازی کردیم اما تجربه کافی را برابر یوگسلاوی نداشتیم و باختیم. آمریکا را بردیم اما توان اینکه از آلمان ببریم را نداشتیم و برای همین حذف شدیم.
آنا: تیم ملی ایران در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان نتایج خوبی نگرفت و تنها یک امتیاز گرفت. علت عملکرد ضعیف آن تیم چه بود؟
در آن دوره تیم بدی نداشتیم اما با هم نبودیم. سرمربی تیم ملی در آن دوره برانکو ایوانکوویچ بود اما برانکو مربی نیست! موفقیتهایی که به دست آورد به خاطر این بود که دکتر روانشناس است. به عنوان دستیار میروسلاو بلاژوویچ به تیم ملی ایران آمد تا از نظر روانی به تیم کمک کند. برانکو خیلی با شخصیت است و توانایی زیادی در مدیریت تیمش دارد. بعد از قدرت بدنی مسئله روحی روانی اهمیت دارد که برانکو در این مسئله استاد است. در ۲۰۰۶ نتوانست تیم را جمع کند چون مدیریت کلی تیم ملی مشکل داشت. بازیکنان بسیار خوبی داشتیم اما اردوهای تدارکاتی در غیاب چند لژیونر برگزار شد و عدم هماهنگی بین بازیکنان در دیدارها برای تیم ملی مشکلساز شد. کمی هم اختلافات پیش آمد و در نتیجه نمایش خوبی نداشتیم.
آنا: در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل بازیهای قابل قبولی انجام دادیم اما در روز بازی با بوسنی نمایش ضعیفی داشتیم تا حذف شویم. چه دلیلی داشت که همانند بازی با آرژانتین خوب بازی نکردیم؟
در بازی اول با نیجریه خیلی محتاط بازی کردیم و با تساوی صفر بر صفر به یک امتیاز رسیدیم. مقابل آرژانتین خوب بازی کردیم و شاید اگر داور با تیم ملی مهربان بود یک پنالتی هم برای ما میگرفت. به دقایق اخر که نزدیک شدیم من و دیگر دوستان که در ورزشگاه کنار هم بودیم میگفتیم کارلوس کیروش باید با یک تعویض جریان بازی را عوض کند اما این کار را نکردیم و جالب اینکه بازیکنان ما اجازه دادند لیونل مسی در وقت اضافه نفوذ کند و با یک ضربه حرفهای برای تیمش گل بزند در حالی که میشد زودتر روی او خطا کرد تا برای تیمش گل نزند. ما با یک گل به آرژانتین میباختیم یا چند گل هم بازنده میشدیم امتیازی نمیگرفتیم. در بازی با بوسنی هم باید هجومی بازی میکردیم اما باز هم با تک مهاجم وارد زمین شدیم و چون با استرس بازی کردیم و نیاز به گل داشتیم حریف به هدفش رسید تا ۳ بر یک بیازیم و حذف شویم.
آنا: در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه در یکقدمی صعود قرار گرفتیم اما طلسم شکسته نشد. چرا فرصت صعود برای تیم ملی از دست رفت؟
تدارک خوبی دشتیم و برتری مقابل مراکش در بازی اول اتفاق بسیار خوبی بود، البته با گل به خوبی بردیم ولی ارزش داشت. در بازی با اسپانیا خیلی تلاش کردیم ولی باز هم تجربه بیشتر حریف باعث شد تا نتوانیم با امتیاز بیرون بیاییم. یک گل هم زدیم که کمک داور ویدئویی (VAR) آن را زد کرد و اگر مردود نمیشد یک امتیاز ارزشمند میگرفتیم. در بازی با پرتغال هم بچهها خیلی زحمت کشیدند و گل تساوی هم از روی نقطه پنالتی زدیم. اگر مهدی طارمی در آخرین لحظات موقعیتی که داشت را با پای چپ میزد و به گل میرسیدیم حتما صعود میکردیم اما فوتبال با اما و اگر همراه است و در صورتی که بیشترتوپها گل شود با بسکتبال فرقی نمیکند. البته که تجربهای که در روسیه کسب کردیم خیلی به تیم فعلی ما کمک میکند چون بازیکنان زیادی از آن دوره در تیم ملی ماندهاند و خودباوری زیادی برای جام جهانی قطر دارند.
آنا: چه دیدگاهی درباره سه حریف تیم ملی دارید و به نظرتان میتوانیم در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر طلسم صعود را بشکنیم؟
استدلال کسانی که کیروش را آوردهاند این است که از آمریکا و انگلیس چهار تا گل نخوریم. به تاج گفتم کلاهش را بالاتر بگذارد. اگر بازیکنان را بدون نگرانی وارد زمین کنیم با روحیه و انگیزه خوبی بازی میکنیم و برنده میشویم. انگلیسیها به تیم ملی کشورشان خیلی اهمیت نمیدهند. برای همین یک بار قهرمان جام جهانی شدند. غیرتی که باید را در عرصه ملی ندارند و بیشتر در رده باشگاهی با غیرت بازی میکنند. برابر انگلیس دفاع کنیم بازنده خواهیم شد. فوتبال بازی کنیم و با توجه به اینکه مهدی طارمی ستاره پورتو شده او و دیگر بازیکنان تیم را عقب نگه نداریم. لژیونرهای ما برای خودشان بازی کنند و با جسارت ظاهر شوند، ضمن اینکه با یک مهاجم حاضر نشویم، با دو مهاجم بازی کنیم از سد انگلیس میگذریم. آمریکا فوتبال ندارد و ورزش اولش هم نیست ولی آنهایی که حضور دارند فوتبالدوست هستند. آمریکا کلاسیک بازی میکند و همه بازیکنانش از مدرسه فوتبال خود را به تیم ملی رساندهاند. اگر نترسیم و اجازه ندهیم فوتبالی که میخواهد را در زمین پیاده کند و در همان ۳۰ دقیقه اول دروازهاش را باز کنیم، شیرازهاش از هم میپاشد و به قرآن این تیم را راحت شکست میدهیم. ولز هم تکلیفش مشخص است، فوتبالی ندارد و تیمی عادی است. بیشتر بازیکنان آن در انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی بازی میکنند. سطح توقع را از تیم ملی کم کنیم مطمئن باشید از گروه صعود میکنیم. شک نکنید این اتفاق میافتد.
آنا: سومین تجربه تیم ملی با کارلوس کیروش در جام جهانی را پیش رو داریم و سرمربی پرتغالی با شناختی که از فوتبال ما دارد تا چه اندازه موفق خواهد بود؟
من دشمنی خاصی با کیروش ندارم. در فیفا باید ثبت شود که یک تیم سرمربیاش را به جام جهانی برده چون این دفعه کیروش در صعود نقشی نداشت. کریم باقری و وحید هاشمیان نقش اصلی را در صعود به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر داشتند که الان در کادر فنی تیم ملی نیستند. این بار که کیروش سرمربی تیم ملی شده رفتارش با مرتبه قبل که نزدیک ۸ سال در ایران بود تفاوت زیادی کرده است. او به بازیکنان جوان فرصت داد تا برای تکمیل اردوی تیمش در کنار سایر نفرات حضور داشته باشند و با تمرین کردن در اردو به آینده امیدوار شوند. با برخی مربیان هم تعامل داشته و آنها را به اردو دعوت کرده است. البته باید این کارها را انجام دهد چون او دستمزد میگیرد تا بتواند به رشد فوتبال ایران کمک کند. در جام جهانی قطر هم باید به بازیکنان آزادی عمل دهد تا بدون کوچکترین استرس و با حداکثر تمرکز بازی کنند. اگر بازیکنان ما خودشان باشند از گروه صعود میکنیم. من دوست دارم تیم ملی برنده باشد حتی کیروش هم سرمربی باشد موفقیت تیم ملی برایم اهمیت دارد. من میگویم کیروش از خودش چیزهای مفیدی به جای بگذارد که بعد از او هم تیم ملی بتواند موفق باشد. دانش کیروش باید در اختیار تمام فوتبال ما قرار بگیرد، کار که در گذشته رایکوف، اوفارل و اسکینر انجام دادند. با کیروش صعود کنیم چون تیم ملی کشورم صعود کرده خیلی خوشحال میشوم در مرحله حذفی هم بدرخشد بیشتر خوشحال میشوم.
آنا: کسب امتیاز از انگلیس به تیم ملی خیلی کمک میکند تا برابر ولز و آمریکا با روحیه بالاتری به زمین برویم و از آن طرف این دو حریف هم بازی سختتری با انگلیس دارند چون صعود انگلیس به خطر افتاده است. چقدر بخت داریم تا از بازی اول با امتیاز از زمین خارج شویم؟
اول اینکه به احتمال ۹۹درصد ۱۱ بازیکن ما در این بازی لژیونر هستند. بازیکنان تیم ملی به این موضوع اشاره کردند با آمدن کیروش از لحاظ روحی در وضعیت بهتری هستند و شکی در این زمینه وجود ندارد. فقط باید بازیکنان در زمین آزادانه و با خیال آسوده بازی کنند. توقع بیش از حد نداشته باشیم و به آنها اعتماد کنیم. این توانایی را داریم تا راحت از گروه خود صعود کنیم فقط بار روانی منفی روی تیم وجود نداشته باشد تا مقابل انگلیس نتیجه بگیریم و در بازیهای بعدی هم با اعتماد به نفس بیشتری بازی میکنیم که باعث صعودمان میشود.
آنا: در پایان این گفتوگو چه نظری در مورد بازگشت علی فتحاللهزاده به عنوان مدیرعامل استقلال دارید؟
بحث بدهیها در استقلال همیشه بوده و تا به امروز هر فردی مدیرعامل شده با خودش چیزی نیاورده است. حضور فتحاللهزاده این بار به مراتب بهتر از چهار حضور قبلیاش در باشگاه استقلال است. اسناد بدهیها مشخص است و میتوان متعلق به زمان هر مدیری بوده آن را مطرح کرد. از طرفی دیگر وقتی استقلال این همه بدهی دارد دلیل قبول مدیرعاملی آن چیست؟ مهمتر از همه که این موضوع را به فتحاللهزاده هم گفتم برای وزیر ورزش شرط بگذارید که تا چه زمانی مدیرعامل میمانید؟ مدیرعامل باید مدت زمان حضورش را بداند. درست کردن استقلال مثل آب خوردن است. چون عقبه دارد اما این کار را در هر باشگاهی نمیتوان انجام داد. آکادمی باشگاه معدن بازیکنانی است که میتوانند آینده تیم را بسازند. به پیشکسوتان هم بها دهند که در باشگاه و تیم اثرگذار باشند و مطمئن باشید پیشکسوتان اجازه تغییر مدیرعامل را نمیدهند. ضمن اینکه شنیده بودم ریکاردو ساپینتو از تغییر مدیرعامل شوکه شده، به او ربطی ندارد طبق قرارداد مدیرعامل بعدی با او برخورد میکند.
انتهای پیام/