دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 آبان 1401 - 10:30
عضو هیئت‌رئیسه تکواندو در گفت‌وگو با آنا:

تکواندوی ایران فرصت و امتیازات زیادی از دست داد/ همیشه برای توجیه نتایج دنبال مقصر بودیم

تکواندوی ایران فرصت و امتیازات زیادی از دست داد  همیشه برای توجیه نتایج دنبال مقصر بودیم
عضو هیئت‌رئیسه فدراسیون تکواندو گفت: متأسفانه تکواندو ایران در سال‌های گذشته و به ویژه بعد از المپیک عقب ماند و در برخی مواقع فقط به دنبال مقصر می‌گشتیم.
کد خبر : 813779

غلامحسن ذوالقدری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره شرایط تیم ملی تکواندو و جوانگرایی در مسابقات جهانی گفت: روز‌های سختی تیم ملی تکواندو برای آماده‌سازی و حضور در کارناوال قهرمانی جهان پشت سر گذاشته است. مسابقات قهرمانی جهان از کمیت و کیفیت بسیار بالایی برخودار است. در این رقابت‌ها تکواندوکاران برای کسب امتیاز جهت قرار گرفتن در صدر رنکینگ سهمیه المپیک پاریش تلاش می‌کنند، بنابراین برای همه کشور‌های شرکت‌کننده این مسابقات از اهمیت بالایی برخودار است. قطعا تیم پوست‌انداخته تکواندوی ایران کار سختی در این رقابت‌ها دارد و مقانلو هم ریسک بزرگی کرد.

 **زمان جوانگرایی در تکواندوی ایران رسیده بود

وی تأکید کرد: البته زمان جوانگرایی در تکواندوی ایران رسیده بود تا برای آینده‌سازی تکواندو فرصت داشته باشیم. تکواندو نیاز به ترمیم و آینده‌سازی دارد، کادرفنی را در تلاش است تا آینده تکواندوی ایران را تأمین کند چه بسا با این شرایط و انگیزه که در اردو‌های آما‌ده‌سازی تیم شاهد آن بودیم مثل گذشته نتایج خوبی در مسابقات جهانی و المپیک به دست بیاورند.

**از الان فرار رو به جلو نخواهیم داشت

عضو هیئت‌رئیسه فدراسیون تکواندو در پاسخ به این سوال که تیم تکواندو در مسابقات قهرمانی آسیا انتظارات را برآورده نکرد، در جهانی این نگرانی وجود دارد، اظهار داشت: مسابقات دستخوش هر اتفاق و نتیجه می‌تواند باشد. قطعا کشور‌های دیگر هم سرمایه‌گذاری کردند تا نتیجه بگیرند. ما صادقانه می‌گوییم تیم خیلی جوان است و ممکن است هر نتیجه‌ای کسب کند؛ البته این حرف به این معنی نیست که ما از الان فرار رو به جلو داشته باشیم. این تیم زحمت کشیده و ما به آن امیدوار هستیم تا نتیجه‌ای بهتر از گذشته کسب کند، ولی به هر حال هر مسابقه شرایط خاص خودش را دارد.

** تکواندوکار دانش آموز به تیم ملی اضافه شده است

ذوالقدر عنوان کرد: در مسابقات قهرمانی آسیا مقانلو به تازگی هدایت تیم را برعهده گرفته بود، اما الان شناخت بیشتری از آن‌ها دارد و بیشتر از همه ما سرمربی تیم به دنبال نتیجه گرفتن است. این تکواندوکارانی که الان به تیم اضافه شده‌اند دانش‌آموز هستند، اما تجربه حضور در مسابقات آسیایی و مدال طلای نوجوانی آسیا را کسب کردند.

**تکواندوکاران ایران امتیازات زیادی از دست دادند

کارشناس تکواندو در مورد عدم حضور تکواندوکاران در گرندپری و کسب سهمیه المپیک گفت: ما فرصت‌های خوبی را از دست دادیم، متأسفانه در همین مسابقات گرندپری منچستر با کارشکنی‌هایی که صورت گرفت ویزای برای تکواندوکاران صادر نشد. ما امتیازات زیادی از دست دادیم، اما تیم حق ندارد ناامید شود. تیم ملی تکواندو باید از این مسابقات امتیازات از دست رفته را جبران کند و بتوانند امتیازات خوبی بگیرند. بعد از این هم در سال ۲۰۲۳ باید با تلاش مضاعف و حمایت‌های کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش در تورنمنت‌ها شرکت کنند تا از رقابت‌ها جا نمانند تا بتوانند سهمیه حضور در المپیک را به دست بیاورند. در این صورت تنها ره‌آورد ما برای کسب سهمیه المپیک مسابقات قهرمانی آسیاست که کار سخت خواهد شد.

**همیشه برای توجیه نتایج تکواندو دنبال مقصر بودیم

ذوالقدری در مورد افت و خیز تکواندو در المپیک و جهانی اظهارداشت: ما بعد از المپیک ریو که نتوانستیم نتیجه‌ای که در شان تکواندوی ایران بود را به دست بیاوریم و به دنبال آن در المپیک توکیو هم همین اتفاق افتاد و تکواندو در نتیجه‌گیری ناکام ماند. بعد از این دو مسابقه مهم چه تمهیداتی برای تکواندو به کار بستیم و چه کارشناسی صورت گرفت؟ چگونه عدم نتیجه‌گیری تکواندو را در المپیک ریو و توکیو تجزیه و تحلیل کردیم؟ متأسفانه ما در سال‌های گذشته و به ویژه بعد از المپیک عقب ماندیم و نتوانستیم به خوبی کارشناسی کنیم و در برخی مواقع فقط به دنبال مقصر می‌گشتیم، در حالی که باید تجزیه و تحلیل و آنالیز می‌کردیم و باید سرمایه‌گذاری بیشتر می‌کردیم.

**بضاعت مالی فدراسیون با سایر کشورها قابل مقایسه نیست

دبیر سابق فدراسیون تأکید کرد: زمانی که در المپیک ریو اولین مدال تاریخ تکواندو را در بخش زنان به دست آوردیم باید سرمایه مالی این فدراسیون دو برابر می‌شد تا تکواندوکاران با انگیزه بیشتر کار می‌کردند، اما متأسفانه این اتفاق رخ نداد. قطعا بضاعت ما با کشور‌هایی که روی مدال‌آوری در المپیک سرمایه‌گذاری می‌کنند؛ قابل مقایسه نیست؛ بنابراین باید تکواندوکاران بیشتر تلاش کنند و نیرو‌های انسانی بیشتر از خودشان مایه بگذارند تا بتوانیم نتیجه لازم را بگیریم.

** شانس سجادی در انتخابات کمیسیون بیشتر است

ذوالقدری در مورد انتخاب خدابنده و سجاد مردانی در انتخابات کمیسیون ورزشکاران و شانس پیروزی آن‌ها گفت: شانس آن‌ها برای پیروزی بستگی به دیپلماسی ورزش ایران دارد. من به شخصه اعتقاد دارم دیپلماسی ما در حال حاضر ضعیف است و ما ارتباطات لازم را برای کسب کرسی نداریم، ولی امیدوارم تا فرصت باقی مانده برای رای گیری تلاش بیشتری شود تا نماینده ما در کمیسیون ورزشکاران پیروز شوند. دستاورد‌های ورزشکار هم مهم است و قطعا کسانی که به آن‌ها می‌خواهند رای بدهند به نتایج ورزشکار و مدال‌های آن و همچنین ارتباطاتی که ورزشکار با دنیا دارد توجه می‌کنند. مردانی کاپیتان تیم ملی است و فردی شناخته شده است و نتایج خوبی هم در دوران حضورش در تیم ملی به دست آورده و شانس او را بیشتر می‌دانم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته