دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 آبان 1401 - 09:49
هشدار محققان؛

سکته مغزی سهم افرادی که الکل مصرف می‌کنند

سکته مغزی سهم افرادی که الکل مصرف می‌کنند
تحقیقات نشان می‌دهد، حتی مصرف کم‌ترین مقدار از الکل می‌تواند خطر سکته مغزی را تا یک پنجم افزایش دهد.
کد خبر : 812776
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، محققان در بررسی‌های اخیر خود دریافتند، حتی مصرف کم‌ترین مقدار از الکل می‌تواند خطر سکته مغزی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
 
تیمی از دانشگاه ملی سئول سوابق یک پایگاه داده ملی را تجزیه و تحلیل کردند و باتوجه به داده‌های به دست آمده هشدار دادند، بزرگسالان جوانی که حتی کم‌ترین مقدار مصرف الکل را دارند خطر سکته مغزی را تا یک پنجم افزایش می‌دهند.

به گفته پژوهشگران، الکل علاوه بر احتمال افزایش فشار خون و سکته مغزی در خطر بروز سرطان‌های سینه، دهان، کبد، مری و پانکراس نیز نقش دارد و می‌تواند منجر به نارسایی قلبی شود.

سکته مغزی به دلیل وقفه‌ای کوچک در جریان خون مغز یا انسداد رگ‌ها به وجود می‌آید. در این حالت جریان اکسیژن و مواد غذایی به مغز محدود می‌شود و بخشی از بافت مغز آسیب می‌بیند. سکته قسمت‌های مختلف مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد. 

تجزیه و تحلیل‌ها نشان داد افرادی که به مدت دو سال یا بیشتر الکل مصرف می‌کردند، حدود ۲۰ درصد بیشتر از سایر افراد در معرض سکته مغزی بودند. با افزایش تعداد سال‌های مصرف، خطر سکته نیز افزایش یافت.

این نتایج پس از آن بود که محققان عوامل دیگری مانند فشار خون بالا، سیگار کشیدن و شاخص توده بدن را که می‌توانند بر خطر سکته مغزی تأثیر بگذارند، در نظر گرفتند.

موسسه‌های بهداشتی انگلیس گزارش می‌دهند، از هر پنج نفری که دچار سکته مغزی می‌شوند، یک نفر زیر ۵۵ سال سن دارد.

نویسنده این مطالعه گفت: «میزان سکته مغزی در میان بزرگسالان جوان در چند دهه اخیر افزایش یافته است و سکته مغزی در بزرگسالان جوان باعث مرگ و ناتوانی جدی می‌شود. از آنجایی که بیش از ۹۰ درصد بار کلی سکته مغزی را می‌توان به عوامل خطر بالقوه قابل تغییر از جمله مصرف الکل نسبت داد و از آنجایی که سکته مغزی در بزرگسالان جوان با محدود کردن فعالیت‌های آن‌ها در پربارترین سال‌هایشان به شدت بر فرد و جامعه تأثیر می‌گذارد، ممنوعیت مصرف الکل باید در بزرگسالان جوان به عنوان بخشی از هر استراتژی برای جلوگیری از سکته مغزی مورد تاکید قرار گیرد".
 
محققان در مقاله‌ای در مجله Neurology گفتند، مکانیسم‌های مختلفی وجود دارد که می‌تواند ارتباط بین الکل و سکته را توضیح دهد.
 
مصرف الکل می‌تواند منجر به فشار خون بالا شود که به نوبه خود می‌تواند یک عامل خطر اصلی برای سکته مغزی باشد.

الکل همچنین می‌تواند شانس فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش دهد که می‌تواند باعث ضربان قلب نامنظم و در نتیجه افزایش خطر سکته شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب