باقری: حمله تروریستی شاهچراغ، ایران را در مبارزه با تروریسم مصمم تر کرد
به گزارش خبرگزاری آنا، سفرا و روسای نمایندگیهای سیاسی مقیم تهران، چهارشنبه ۱۱ آبان، در نشستی در وزارت امور خارجه درباره حادثه تروریستی شاه چراغ در شیراز و روند تحولات در چند هفته اخیر شرکت کردند.
در این نشست که با حضور علی باقری، معاون سیاسی و رضا نجفی، معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه برگزار شد، معاون سیاسی وزارت امور خارجه طی سخنانی با اشاره به حمله تروریستها به شهروندان بیگناه ایرانی در حرم شاهچراغ گفت: «حمله تروریستیِ شیراز، گواه دیگری بر حقانیت مسیر ما مبنی بر ایستادگی بیامان در برابر افراطگرایی خشونتآمیز و تروریسم داعش در منطقه است.»
وی افزود: «این حمله تروریستی نشان داد که ما، منطقه و جهان، تا چه اندازه مدیون شهید سرافراز سردار سپهبد سلیمانی هستیم؛ شهیدی که ثابت کرد جدیترین قدرت در برابر تروریسم داعش است.»
باقری با اشاره به سابقه درخشان جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با پدیده شوم تروریسم، اظهار کرد: «حمله تروریستی شیراز که جانِ ۱۵ انسان بیگناه از جمله کودکان و زنان را گرفت، جمهوری اسلامی ایران را در مبارزه با تروریسم ثابت قدمتر خواهد کرد.»
در ادامه وی با تاکید به برخورد دوگانه غرب در قبال پدیده تروریسم، تاکید کرد: «برخی از کشورهای غربی نسبت به این حمله تروریستی ابراز انزجار نکردند و حتی از محکوم کردن این حمله تروریستی، آنهم بهصورت شفاهی خودداری جستند. آنها حتی با کودکی که پدر، مادر و برادر خود را در این حادثه تروریستی از دست داد نیز، ابراز همدردی نکردند.»
معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره دروغپراکنی گسترده و بیسابقه و انتشار اطلاعات نادرست در مورد تحولات ایران توسط رسانههای معاند و مورد حمایت برخی از کشورهای غربی طی هفتههای گذشته، تصریح کرد: خشونت و هرج و مرجی که در اثر مداخلات تحریکآمیز و شبههافکنی برخی رسانههای تفرقهانگیز مستقر در برخی کشورهای غربی بر تجمعات مسالمتآمیزِ شهروندان ما تحمیل شد، جان افراد بیگناه از جمله ۳۰ پلیس را گرفت و صدها مکان عمومی و خصوصی را ویران کرد و سوزاند. حتی آمبولانسها و خودروهای آتشنشانی نیز از این خشونت در امان نماند.
باقری با اشاره به اقدامات قهری یکجانبه از جمله تحریمهای غیرقانونی ایالات متحده آمریکا گفت: «تحریمهای ظالمانه، بزرگترین پروژه نقض نظاممند حقوق بشر در جهان است که آمریکا مدیر پروژه و بسیاری از کشورهای غربی، کارگزاران و مجریان آن هستند.»
معاون سیاسی وزارت امور خارجه افزود: «آیا تاکنون از خود پرسیدهاید که با وجود این که در چند هفته گذشته بارها و بارها نام دختر ایرانی "مهسا امینی" را در مواضع مقامهای غربی و اخبار و گزارشهای رسانههای غربی شنیدهاید، اما چرا تاکنون هیچ اسمی از "زهرا پاپی"، دختر ده ساله اهل لرستان و "امیرحسین نارویی"، پسر ده ساله اهل زابل و دهها کودک مبتلا به بیماری خاص که به خاطر تحریمهای ظالمانه یکجانبه و محرومیت از دسترسی به داروهای مورد نیاز به قتل رسیدهاند، به گوشتان نخورده است؟ پاسخ روشن است! تحریمکنندگان حاضر نیستند به جنایتهای ناشی از تحریم اعتراف کنند؛ چه برسد به این که بخواهند برای آن فضاسازی سیاسی و رسانهای کنند.»
رضا نجفی، معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امورخارجه، نیز در این نشست با تشکر از کلیه کشورهایی که با محکوم کردن حمله تروریستی بزدلانه به حرم مطهر شاهچراغ شیراز، مراتب همبستگی خود را با دولت و ملت ایران اعلام کردند، بر ضرورت مقابله همه کشورها با تروریسم تاکید نمود.
وی ضمن انتقاد از برخورد دوگانه دول غربی با مقوله حقوق بشر در سازمانها و مجامع بینالمللی، بر اعتقاد راسخ جمهوری اسلامی ایران به احترام و ارتقاء حقوق بشر از جمله حق برگزاری تشکلات و تجمعات مسالمتآمیز تاکید نمود، و توسل به اقدامات قهری یکجانبه و هرنوع دخالت در امور داخلی کشورها را محکوم کرد.
در این نشست همچنین خانم کریمی، مدیرکل امور بینالملل معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، به تبیین آخرین تحولات و دستاوردهای زنان جمهوری اسلامی ایران در عرصههای مختلف علمی، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی پرداخته، و برخی از پیشرفتها و دستاوردهای مذکور را با استناد به آمار و ارقام برای مدعوین به نمایش گذاشت.
بر اساس این گزارش، برگزاری این نشست با هدف تبیین ابعاد حادثه تروریستی داعش در شیراز و نیز تحولات چند هفته اخیر در کشورمان، و ارائه روایتی صحیح و مبتنی بر واقعیات برای جامعه دیپلماتیک مقیم ایران انجام شد.
اغلب سفارتخانهها و نمایندگیهای بینالمللی مقیم تهران در سطح سفیر و دیپلماتهای ارشد در این نشست که در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد شرکت کردند.
انتهای پیام/