دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 آبان 1401 - 08:20
عابدینی در گفتگوی مشروح با آنا:

بدون حمایت از رسانه‌های معاند، چیزی از حکومت سعودی باقی نمی‌ماند

بدون حمایت از رسانه‌های معاند، چیزی از حکومت سعودی باقی نمی‌ماند
کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: نباید انتظار داشت که سعودی از حمایت از شبکه‌های معاند ایران عقب‌نشینی کند چرا که اگر حمایت نکند، چیزی از حکومتش باقی نخواهد ماند.
کد خبر : 812297

حسن عابدینی کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار آنا، درباره نقش رسانه‌های فارسی‌زبان لندن نشین در ساماندهی و حمایت از اغتشاشات و ناآارامی‌های اخیر، اظهار کرد: در دهه سوم قرن ۲۱ جنگ ابزار به جنگ افکار تبدیل شده که مهم‌ترین وسیله و مؤلفه آن رسانه است. نظام سلطه که پیش از این نتوانست از طریق تحریم یا تهدید معتبر نظامی ملت ایران را به زانو درآورد به جنگ شناختی و رسانه‌ای روی آورده است.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی در حال حاضر قربانی شدیدترین و پیچیده‌ترین جنگ روانی شده است افزود: این جنگ توسط ستادی متشکل از آمریکا، انگلیس، رژیم صهیونیستی و رژیم سعودی اداره می‌شود گروهک‌های مانند منافقین، سلطنت‌طلب‌ها و طرفداران گروهک‌های تروریستی و تجزیه‌طلب‌ها به عنوان عمال این ستاد فعالیت می‌کنند.

عابدینی با بیان اینکه اکنون چیزی تحت عنوان «رسانه» بی‌بی‌سی فارسی یا ایران‌اینترنشنان نداریم ادامه داد: این شبکه‌ها در واقع ستاد امنیتی-اطلاعاتی کشور‌های مذکور هستند، زیرا «رسانه» زمانی معنا می‌یابد که بی‌طرفانه به بیان حقایق و مستندات بپردازد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره عملکرد این رسانه‌ها در این مدت گفت: در این مدت شاهد بودیم که این شبکه‌ها حتی مردم را تشویق به آتش زدن پلیس کردند. اگر رسانه‌ای در کشور‌های دیگر چنین اقدامی انجام دهد، بلافاصله تعطیل می‌شود.

وی درباره نمونه دروغ‌های منتشر شده از این رسانه‌ها گفت: برای اولین بار این اتفاق می‌افتد که فردی خودکشی کرده و خانواده وی نیز این موضوع را تأیید می‌کنند، اما رسانه اصرار بر کشته شدن فرد دارد.

عابدینی درباره نحوه مقابله با این شبکه‌ها گفت: اولین کاری که باید انجام شود افشای پشت‌پرده این رسانه‌هاست. در کنار این اقدام باید ایران به نهاد‌های بین‌المللی از جمله به سفارت‌خانه انگلیس در تهران و مقامات سعودی و مواردی از این دست، مراتب اعتراض خود را اعلام و همچنین به سازمان «آفکام» که نهاد نظارت‌کننده بر فعالیت رسانه‌ها در انگلیس است شکایت کند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: هرچند از آنجا که این رسانه‌ها در چارچوب سیاست صاحبان و مالکانشان فعالیت می‌کنند و دست به انتشار چنین مطالبی می‌زنند، انتظار تغییر مواضع آن‌ها را نمی‌توان داشت؛ اما حداقل برای تنویر افکار عمومی به نظر می‌رسد باید چنین اقدامی صورت بگیرد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا تأثیرگذاری این رسانه‌ها بر جامعه ناشی از ضعف رسانه‌های داخلی است اظهار کرد: آمار‌ها نشان می‌دهد در حال حاضر حدود ۲۹۸ شبکه فارسی‌زبان ۲۴ ساعته فعال بوده و در حوزه‌های اعتقادی، سیاسی و سرگرمی برنامه پخش می‌کنند و در شبکه‌های اجتماعی نیز فعالیت جدی دارند که بر علیه ملت ایران عملیات روانی می‌کنند بنابراین ممکن است بخشی از افکار عمومی تحت تأثیر این‌ها قرار گیرد.

عابدینی با بیان اینکه اینکه نباید تمام مشکل را به ضعف رسانه‌های داخلی ارتباط بدهیم ادامه داد: وقتی دروغی خوب ساخته و پرداخته شود بر روی اذهان بخشی از جامعه تأثیر خواهد گذاشت گرچه باید رسانه‌های داخلی باید با سرعت بیشتری عمل کرده و پشت پرده سیاست‌های رسانه‌های غربی را افشا کنند تا افکار عمومی لطمه کمتری از دروغ‌پردازی این رسانه‌ها متحمل شود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در پاسخ به این پرسش که آیا مقامات ایرانی می‌توانند سعودی‌ها را مجاب کنند دست از حمایت از شبکه ایران‌اینترنشنال پردارند اظهار کرد: عربستان سعودی با وجود آنکه فاقد حقوق زنان، قانون اساسی و انتخابات است و حتی نمی‌داند صندوق رأی چیست، اما به مدد توسل به رسانه‌ها توانسته تصویر خود را در میان غرب و حتی افکار عمومی منطقه روتوش کند.

وی با بیان اینکه این موضوع مربوط به امروز و دیروز نیست و پیش از این نیز «الحیات» و «الشرق الاوسط» فعالیت می‌کردند ادامه داد: عربستان به رسانه‌های مختلف و افراد بسیار زیادی پول می‌دهد تا از این کشور تصویر خوبی مخابره کنند.

عابدینی ادامه داد: آل سعود کسی است که یک روزنامه‌نگار را به سفارت‌خانه خود دعوت می‌کند و او را قطعه‌قطعه می‌کند، اما هیچ عملیات رسانه‌ای ضد این کشور اتفاق نمی‌افتد، زیرا دلار‌های نفتی جلوی این کار را می‌گیرد. همین پول‌ها باعث می‌شود رسانه‌ها بسیار کمتر به جنگ تحمیلی ۸ ساله سعودی علیه یمن بپردازند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه دلار‌های نفتی عربستان باعث شده رسانه‌های غربی چشم بر حمایت‌های سعودی از داعش و ناامن کردن سوریه و عراق ببندند افزود: حتی کار به جایی رسید که وقتی سازمان ملل در زمان «بانکی‌مون» رژیم سعودی راه به عنوان رژیم کودک‌کش معرفی کرد، آل سعود سازمان ملل را تهدید کرد که اگر بیانیه خود را پس نگیرد، حمایت مالی خود را قطع می‌کند، دبیرکل سازمان ملل به خواسته آن‌ها تن داد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نباید انتظار داشت که سعودی از حمایت از شبکه‌های معاند جمهوری اسلامی عقب‌نشینی کند، زیرا تنها ابزاری که در اختیار دارند دامن زدند به اغتشاشات و نزاع قومی و مذهبی در کشور‌های منطقه است تا بتوانند قدرت خود را حفظ کنند بنابراین به نظر می‌رسد همانگونه که تا دیروز پول و سلاح به داعش می‌دادند، امروز به مزدوران رسانه‌ای خود پول می‌دهد تا از طریق دروغ‌پردازی منطقه را ناامن کنند بنابراین اگر روزی سعودی‌ها روزی دست از این اقدامات بردارند چیزی از حکومتشان باقی نخواهد ماند.

گفتگو از: محمد مهدی ملکی

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب