دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 آبان 1401 - 08:13
دانشگاهی که حمایت از دانش‌بنیان‌ها را عملیاتی کرد

محل تخلیه زباله دیروز، قطب برجسته علمی امروز

محل تخلیه زباله دیروز، قطب برجسته علمی امروز
بسیاری از دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اصفهان نه تنها استخدام‌شونده نیستند؛ بلکه با حرکت پرقدرت علمی و فعالیت‌های دانش‌بنیان، امروز استخدام‌کننده هستند.
کد خبر : 810828

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ وقتی به گذشته یک دانشگاه پرافتخار می‌نگریم و با مجموعه‌ای از توانمندی‌ها و افتخارات آن مواجه می‌شویم، همیشه یک سؤال خواهیم داشت که چگونه و با چه تفکری این مسیر پیموده شده است و قطعاً چنین پیشرفت و موفقیتی اتفاقی نبوده؛ بلکه در پس این همه فعالیت، یک هدف و یک تفکر منسجم بوده است.

از سوم آبان ۱۳۶۶ که دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) پا به عرصه حیات علمی کشور نهاد و در سال‌هایی که کشور درگیر جنگ تحمیلی بود، این دانشگاه راه‌اندازی شد؛ اما نه با نگاهی صرفا آموزشی محض بلکه با هدف ساخت یک دانشگاه که بتواند علاوه بر تامین نیروی متخصص کشور، بسیاری از نیاز‌های علمی، فناوری ایران را پاسخ دهد.

دانشگاهی که حمایت از دانش‌بنیان‌ها را عملیاتی کرد/ تربیت دانش‌آموختگان استخدام‌کننده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان پیش از راه‌اندازی، محلی برای تخلیه زباله در حاشیه شرقی شهر اصفهان بود و عملاً کلاس‌ها در فضا‌های استیجاری برگزار می‌شد؛ اما نگاه بنیانگذار این دانشگاه نگاهی فراتر از معمول بود، نگاهی به بلندای افق علمی کشور. از این رو با جدیت و تعامل، سعی در ساخت محیط دانشگاه کرد و از طرف دیگر با گفت‌وگو و رایزنی، استادان برجسته کشور مانند احمد جلالیان، عبدالرضا اقتداری، احمدرضا پیکری و... به تدریس در این دانشگاه دعوت شدند و رشته‌ها یکی پس از دیگری تشکیل و ساخت فیزیکی دانشگاه مرحله به مرحله جلو رفت تا این دانشگاه در دهه ۸۰ به رتبه جامع ارتقا یافت و بسیاری از دانش آموختگان به عنوان نمایندگانی موفق به بازار کار معرفی و ویژگی‌های این دانشگاه را به رخ دیگران کشیدند.

هدف از راه‌اندازی واحد اصفهان (خوراسگان) همانگونه که در صحبت‌های کلیدی بنیانگذارش مشهود است، تربیت استخدام شونده نبود؛ بلکه تربیت استخدام کننده بود. هدفی که با راه‌اندازی نخستین مرکز رشد در دانشگاه‌های آزاد اسلامی کشور و تمرکز بر حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان عملیاتی شد و بسیاری از دانش‌آموختگان این واحد دانشگاهی نه تنها استخدام شونده نیستند؛ بلکه با حرکت پرقدرت علمی و فعالیت‌های دانش‌بنیان، امروز استخدام‌کننده هستند.

دانشگاهی که حمایت از دانش‌بنیان‌ها را عملیاتی کرد/ تربیت دانش‌آموختگان استخدام‌کننده

کسب عنوان‌های برجسته ملی و بین‌المللی از جمله کسب عنوان نخستین دانشگاه خلاق کشور، برترین دانشگاه آزاد اسلامی در جشنواره فرهیختگان، عنوان دوم در رتبه‌بندی گوگل اسکولار، کسب عنوان دوم در رتبه‌بندی وبومتریک، دریافت نخستین گواهینامه مدیریت کیفیت بین مؤسسات آموزش عالی کشور و کسب هزاران افتخار ملی و بین‌المللی دیگر که حاصل سه دهه تلاش و افتخارآفرینی واحد اصفهان (خوراسگان) در افق علمی کشور است.

این، اما پایان کار نیست؛ حتی اگر امروز به عنوان یکی از برترین دانشگاه‌های ایران در عرصه‌های ملی و بین‌المللی از واحد دانشگاهی اصفهان یاد می‌شود و پذیرای دانشجویان بین‌المللی نیز هست، صرفاً هدف این دانشگاه نبوده است و نگاه امروز دانشگاه به گسترش و حمایت هرچه بیشتر از طرح‌های دانش‌بنیانی مانند بذر هیبرید است که نه تنها یک طرح منحصربه‌فرد و استراتژیک بوده بلکه گسترش هرچه بیشتر آن، علاوه بر استقلال کشور به صادرات و ارزآوری بیشتر‌ی می‌انجامد و یا حمایت از طرح مالچ رسی که باعث می‌شود بحران ریزگرد‌ها در کشور به شکل گسترده کنترل شود، این نشان‌دهنده مسئولیت‌پذیری دانشگاه در قبال مسائل اجتماعی است.

دانشگاهی که حمایت از دانش‌بنیان‌ها را عملیاتی کرد/ تربیت دانش‌آموختگان استخدام‌کننده

از سویی دیگر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) با نیازسنجی کامل جامعه، صنعت و جمعیت جوان برای نخستین بار در کشور با ایده طرح ملی اشتغال همزمان با تحصیل معروف به «طرح پویش» در سال ۹۸ گامی بزرگ در راه اشتغال دانشجویان برداشت. هدف از این طرح، مهارت‌آموزی دانشجویان همزمان با تحصیل بود به‌طوری‌که دانشجو در حین تحصیل، همزمان در محیط کار نیز مشغول به فعالیت می‌شود و علاوه بر کسب علم به صورت عملیاتی محیط کار را تجربه می‌کند و از طرف دیگر، صنعت با دانشجوی تئوری‌محور مواجه نیست و دانشجوی عملیاتی و آشنا با علم روز را از دانشگاه تحویل می‌گیرد.

طرح پویش اکنون با شناسایی موانع و با نگاه رو به جلو می‌تواند صنعت را از نیروی متخصص سیراب و از طرف دیگر دغدغه شغلی دانشجویان را رفع کند؛ زیرا دانشجوی خروجی این دانشگاه علاوه بر دانش علمی به توان عملیاتی نیز مسلط است و در آینده با گسترش هرچه بیشتر آن شاهد تحولی شگرف در عرصه اشتغال جوانان خواهیم بود.

افتخارآفرینی این قطب برجسته علمی کشور به این موارد محدود نمی‌شود و مسئولان، دانشجویان، استادان و کارکنان آن همه روزه در اندیشه تغییری مثبت و تحولی نو در عرصه علمی، پژوهشی، اقتصادی و فرهنگی کشور هستند و باز هم از نقش‌آفرینی این مرکز علمی خواهیم شنید.

دانشگاهی که حمایت از دانش‌بنیان‌ها را عملیاتی کرد/ تربیت دانش‌آموختگان استخدام‌کننده

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب