دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مهر 1401 - 09:13
در گفتگو با وزیر خارجه آذربایجان

امیرعبداللهیان: ایران با استقرار نیروی خارجی در منطقه قفقاز مخالف است

امیرعبداللهیان: ایران با استقرار نیروی خارجی در منطقه قفقاز مخالف است
وزیر خارجه ایران ضمن حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی کشور‌های حوزه قفقاز، بر موضع قاطع ایران مبنی بر مخالفت با استقرار هرگونه نیروی خارجی در این منطقه تاکید کرد.
کد خبر : 809524

به گزارش گروه منطقه و جهان خبرگزاری آنا، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به تماس تلفنی «جیحون بایراموف» وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان، در مورد مهم‌ترین موضوعات در عرصه دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی گفتگو و تبادل نظر داشت.

وی در این گفتگو با اشاره به عمق روابط ایران و آذربایجان، دیدار اخیر رؤسای جمهور دو کشور در حاشیه اجلاس سران کشور‌های عضو کنفرانس «سیکا» در آستانه قزاقستان را مهم توصیف کرد.

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به تحولات اخیر در منطقه قفقاز، بر حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی کشور‌ها از جمله جمهوری آذربایجان و ارمنستان تأکید کرد و این رویکرد را سیاست دائمی جمهوری اسلامی ایران دانست.

امیرعبداللهیان حضور نیرو‌های بیگانه در قفقاز را نگرانی مشترک کشور‌های منطقه دانست و بر مخالفت جمهوری اسلامی ایران با استقرار هرگونه نیروی خارجی در منطقه تأکید کرد.

جیحون بایراموف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان نیز در این گفتگو روابط دو کشور را مهم و متین خواند.

وی ضمن مخالفت با حضور نیرو‌های خارجی در منطقه، از موضع جمهوری اسلامی ایران در این زمینه حمایت کرد.

در تاریخ ۱۵ مهرماه، «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه از آغاز قریب الوقوع «ماموریت غیرنظامی» اتحادیه اروپا در امتداد مرز ارمنستان-جمهوری آذربایجان واقع در قفقاز جنوبی خبر داد.

او در شبکه‌های اجتماعی نوشت که هدف از این کار اعتمادسازی و تسهیل کار کمیسیون ارمنستان و جمهوری آذربایجان در تعیین مرز‌ها است.

اتحادیه اروپا و دولت ارمنستان این موضوع را در بیانیه‌های مشابهی تایید کردند. گفته شده بود که این ماموریت در ماه اکتبر به مدت حداکثر دو ماه آغاز خواهد شد.

همزمان، ماکرون در اظهاراتی که اصل میانجیگری میان باکو-ایروان را به چالش می‌کشد، مدعی شد که در مناقشه قره باغ کوهستانی، روسیه در همدستی با ترکیه و جمهوری آذربایجان به دنبال تضعیف ارمنستان است!

این در حالی است که در جنگ سال گذشته، تلاش‎های مسکو بود که به آتش بس میان باکو-ایروان منجر شد.

این احتمال وجود دارد که همزمان با درگیری مسکو در جنگ اوکراین، اتحادیه اروپا در تلاش ایجاد ناآرامی در محیط پیرامونی روسیه از راه ایجاد تفرقه میان جمهوری‌های سابق این کشور باشد. 

از سوی دیگر، این گمانه زنی وجود دارد که هدف از مأموریت اتحادیه اروپا در مرز‌های ارمنستان، نظارت بر فعالیت‌های نظامی ارتش روسیه باشد.

همزمان، ایران فارغ از ادعای غیرنظامی بودن این مأموریت، حضور نیرو‌های بیگانه در نزدیکی مرز‌های خود را برنمی تابد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب