دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 مهر 1401 - 16:59
با افزایش شمار امضاء کنندگان طومار برگزاری انتخابات؛

احتمال برگزاری انتخابات سراسری زودهنگام در انگلیس قوت گرفت

احتمال برگزاری انتخابات سراسری زودهنگام در انگلیس قوت گرفت
با افزایش شمار امضاء کنندگان طومار برگزاری انتخابات سراسری زودهنگام در انگلیس، مقرر شد که این موضوع در دستور کار بررسی پارلمان قرار گیرد.
کد خبر : 809126

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، با افزایش شمار امضاء کنندگان طومار برگزاری انتخابات سراسری زودهنگام در انگلیس، مقرر شد که این موضوع در دستور کار بررسی پارلمان قرار گیرد. این تحول در کنار فشار فزاینده احزاب مخالف دولت برای برکناری لیز تراس از قدرت، احتمال تغییر و تحول سیاسی در ماه‌های آینده را بشدت افزایش داده است.

طبق بیانیه‌ای که امروز در تارنمای پارلمان انگلیس منتشر شد، جلسه با موضوع «پایان دادن به هرج‌ومرج دولت فعلی و برگزاری انتخابات فوری» برای روز ۱۷ اکتبر (دوشنبه هفته آینده) تنظیم شده که با وجود مشکلات اقتصادی عمیق کشور احتمال می‌رود که جدال سنگینی بین نمایندگان حزب حاکم و مخالف دولت صورت گیرد.

درخواست‌ها برای برگزاری انتخابات سراسری زودهنگام در انگلیس در حالی افزایش یافته که مشکلات اقتصادی کشور در نتیجه سیاست‌های جنجالی دولت لیز تراس تشدید شده است. بیش از ۵۰۰ هزار شهروند انگلیسی طوماری را امضاء کرده‌اند که در آن خواستار کناره‌گیری لیز تراس از مقام نخست‌وزیری و برگزاری انتخابات سراسری فوری شده‌اند.

در این طومار که بر تارنمای پارلمان قرار داده ‌شده، آمده است: انتخابات فوری برگزار کنید تا مردم بتوانند تصمیم بگیرند که چه کسی باید ما را از بحران‌های بی‌سابقه‌ای که کشور را تهدید می‌کند برهاند. طومار یادشده با بیان اینکه «هرج‌ومرج حاکم بر انگلیس بی‌سابقه است» اشاره می‌کند که بیش از ۴۰ وزیر در مواجهه با بحران‌های کشور از سمت خود استعفا داده و جزیره با خطر رکود و تجزیه مواجه است.

امضاء کنندگان شرایط موجود را بزرگ‌ترین چالش‌های کشور عنوان و تصریح کرده‌اند: بگذارید مردم تصمیم بگیرند چه کسی ما را از این آشفتگی می‌رهاند.

طبق آخرین آمار منتشر شده در تارنمای پارلمان انگلیس بالغ بر ۵۷۸ هزار و ۵۹۴ شهروند انگلیسی این طومار را امضاء کرده‌اند. طبق رویه‌های سیاسی، اگر شمار امضاهای یک طومار از ۱۰ هزار نفر بیشتر شود دولت انگلیس باید به آن پاسخ دهد و اگر از ۱۰۰ هزار نفر فراتر برود، درخواست مطرح‌شده در نشست مجلس عوام به بحث گذاشته خواهد شد.

دولت انگلیس برخلاف رویه تعریف شده هنوز به این طومار پاسخ نداده است. «لیز تراس» حدود یک ماه پیش سکان قدرت را در پی استعفای بوریس جانسون از مقام نخست‌وزیری، به دست گرفت و هنوز تا انتخابات سراسری انگلیس ۲ سال مانده است. اما اصلاحات اقتصادی دولت او که سه هفته پیش توسط وزیر دارایی ارائه شد، زلزله‌ای را در جزیره به راه انداخته است.

ارزش پوند به پایین‌ترین حد در نزدیک به ۴ دهه گذشته رسیده و نرخ تورم به سرعت رو به افزایش است. تازه‌ترین گزارش مرکز ملی آمار انگلیس که ساعاتی پیش منتشر شد نشانگر آن است که اقتصاد انگلیس کوچک‌تر و یک مرحله به رکود نزدیک‌تر شده است.

روی هم رفته، اوضاع اقتصادی انگلیس در نتیجه چندین بحران متوالی طی سال‌های اخیر در بدترین شرایط نیم قرن گذشته قرار دارد. با اینکه همه کشورهای اروپایی در بحران اقتصادی به سر می‌برند و تورم به شکل افسارگسیخته‌ای افزایش یافته است، اما آمار و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که انگلیس از هر نظر در بدترین وضعیت به نسبت تمام کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) قرار دارد.

وضعیت بغرنج اقتصادی باعث نارضایتی‌های گسترده عمومی در انگلیس شده و پایه‌های دولت لیز تراس را بشدت سست کرده است. طبق آخرین نظرسنجی صورت گرفته در انگلیس میزان محبوبیت حزب حاکم محافظه‌کار با ۷ واحد کاهش به ۲۱ درصد رسیده است. این در حالی است که محبوبیت حزب رقیب دولت (کارگر) به رهبری «کی‌یر استارمر» با ۹ واحد افزایش به ۵۴ درصد رسیده و این برتری ۳۳ درصدی بالاترین اختلاف در محبوبیت دو حزب از سال ۱۹۹۰ میلادی بشمار می‌رود.

با این وضع ناظران معتقدند که حضور تراس در قدرت به شمارش افتاده و احتمال برگزاری سراسری تا پیش از پایان سال جاری میلادی بعید نخواهد بود.

انتهای پیام/۴۱۲۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب