گشایش دبیرخانه استانی مطالعات پژوهشی و آموزشی دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از شهرکرد، دبیرخانه استانی مطالعات پژوهشی و آموزشی دفاع مقدس با حضور مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان چهارمحال و بختیاری، مسئولان دانشگاهی و مدرسان درس دفاع مقدس در دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد گشایش یافت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری در نخستین نشست و کارگاه پژوهشی و آموزشی دفاع مقدس که در سالن جلسات ساختمان اداری دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد برگزار شد، گفت: درس آشنایی با مبانی دفاع مقدس از سال ۱۳۹۶ بهعنوان یک درس دو واحدی اختیاری ارائه میشد که از سال ۱۳۹۸ همزمان با شهادت سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی مورد توجه ویژه قرار گرفت و بهعنوان درس الزامی عمومیت پیدا کرد.
ابراهیم رحیمی بیان کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد در هر ترم ۷۰۰ دانشجو در ۱۲ گروه این درس را اخذ میکنند.
وی افزود: دانشجویان با گرفتن این درس، با دستاوردهای دفاع مقدس، فرهنگ دفاع مقدس، پاسخ به شبهات مطرح و چگونگی شروع جنگ و ادامه جنگ آشنا میشوند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس چهارمحال و بختیاری هم در این نشست گفت: فرهنگ دفاع مقدس گنجینهای عظیم از باورها و اعتقاداتی است که در کشور ما ظهور و بروز پیدا کرد، این فرهنگ با ارزش برگرفته از واقعه عاشورا است که فضائلی همچون ایثار، فداکاری، شجاعت و روحیه جهادی را نمایان میکند.
وی افزود: به واسطه فرهنگ برخاسته از عاشورا بود که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و همچنین ملت ایران موفق شد در جنگ تحمیلی برابر استکبار جهانی ایستادگی کند و رژیم بعث عراق را که حمایت غیرمستقیم ۲۰۰ و حمایت مستقیم ۸۰ کشور را داشت شکست دهد و اجازه دستیابی به اهداف پلید را به آنها نداد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس چهارمحال و بختیاری تبیین کرد: فرهنگ دفاع مقدس و آموزههای آن پس از دوران جنگ نیز کمککننده بود و در جبهه مقاومت موجب شد تا جوانان به پیروی از شهدای عاشورا و جنگ هشت ساله برای دفاع از حرم آلالله بپاخیزند.
ذوالفقاری عنوان کرد: امروز اگر میخواهیم ایران در عرصههای مختلف به موفقیتهای بزرگ دست پیدا کند، باید فرهنگ دفاع مقدس را حفظ کنیم و آن را به نسل آینده منتقل کنیم و این وظیفه برعهده تمامی آحاد ملت قرار دارد، رمز و راز نگهداری این میراث نیز استخراج و کاربردی کردن مفاهیم فرهنگ دفاع مقدس و عرضه و آموزش آن در نظام آموزش به شمار میآید.
وی با اشاره به جنگ نرمی که امروز علیه جمهوری اسلامی شکل گرفته است، اضافه کرد: دراین شرایط یکی از مأموریتهای دانشگاه علاوه بر تولید علم، تولید فرهنگ و انتقال آن است، فرهنگ دفاع مقدس نیز به صورت آماده در اختیار ما قرار دارد، اما متأسفانه در برخی موارد مشاهده میشود در استفاده از این گنجینه با ارزش غفلتهایی صورت میگیرد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس چهارمحال و بختیاری تشریح کرد: بنابراین دانشگاهها باید نقش محوری پیدا کنند و با همکاری استادان دفاع مقدس این فرهنگ ارزشمند را انتقال دهند، بنابراین برگزاری نشست امروز نیز به همین دلیل است.
ذوالفقاری یادآور شد: سال ۱۳۹۱ در چهارمحال و بختیاری ۴ هزار دانشجو درس آشنایی با دفاع مقدس را گذراندهاند، اما با گذشت زمان و در سال ۱۴۰۰ این آمار به ۶۵۰ نفر کاهش پیدا کرده است، به همین دلیل کوتاهیهایی در این زمینه صورت گرفته و باید این موضوع جبران شده و این رشته درسی در اولویت قرار بگیرد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهشهای دفاع مقدس کشور هم به صورت مجازی مطالبی را درباره درس دفاع مقدس در دانشگاهها عنوان کرد و گفت: از سال ۱۳۸۷ تاکنون حدود ۲۲ هزار و ۹۹۰ دانشجو این درس را گذراندهاند.
حمید حیدری افزود: با توجه به ورود دانشجویان دهه هشتادی در دانشگاهها و به منظور آشنایی نسل جوان با آثار و برکات دفاع مقدس، در کنار استادانی که جبهه و جنگ را از نزدیک لمس کردهاند، جذب استادان جوان دهه ۶۰ و ۷۰ هم از ضروریات است.
اهتزار پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران، عطرافشانی و گلباران قبور مطهر شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد و افتتاح دبیرخانه استانی مطالعات پژوهشی و آموزشی دفاع مقدس در مجتمع فرهنگی دانشگاه از دیگر برنامههای این نشست پژوهشی و آموزشی بود.
انتهای پیام/۴۰۷۸/
انتهای پیام/