دستان خالی و نسخههای میلیونی!
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری آنا، اگر در فضای مجازی هم کمی کنکاش کنید نظراتی در رابطه موضوع گرانی خدمات پزشکی و دارویی خواهید دید. کاربری درهمینباره نوشته که آیا شما راضی هستید یک بیمار بهخاطر نداشتن پول از ادامه درمان انصراف بدهد؟ کاربر دیگر اشاره کرده دیگر کسی نمیتواند دکتر برود، دکتر رفتن هم یک کار لوکس میشود. همچنین کاربری که خود را جانباز شیمیایی معرفی کرده است، نوشته که مگر حقوق کارمندان ۱۰ درصد بیشتر اضافه شده، پس حق ویزیت و تمام مشاغل و اجناس حداکثر باید ۱۰ درصد بیشتر شود، با این تعرفهها خوددرمانی بیشتر شده و جامعه بیمارتر میشود. برخی دیگر هم معتقد بودند این اعداد و ارقام با توجه به وقتی که پزشک برای بیمار میگذارد منصفانه نیست. یک کاربر نوشته است: تعرفه براساس زمانی که یک پزشک متخصص برای بیمار خود میگذارد، یعنی پنج دقیقه وقت، بیانصافی است. همچنین مخاطب دیگری با اشاره به همین مساله توضیح داده که برای ویزیت یکدقیقهای ۸۰ هزار تومان باید به پزشک عمومی پرداخت کنیم، با دلار ۳۰ تومانی هم میشه ۶ دلار برای یکدقیقه، کجای دنیا پزشک عمومی برای یکدقیقه ۶ دلار پول میگیرد؟!
توان پرداخت نداریم
با افزایش ۱۹ تا ۲۶ درصدی تعرفههای پزشکی این مشکلات برای مردم صدبرابر شده است. تا همین سال گذشته ویزیت یک متخصص ۵۰ هزار تومان بود و حالا همان پزشک در خوشبینانهترین حالت بیش از ۸۰ هزار تومان دریافت میکنند. این روزها در سال جدید اگر به سراغ هرکدام از افرادی که با متخصصان سروکار دارند برویم حرفهای زیادی برای گفتن دارند. بیمار ۴۰ سالهای که ۲ سال پیش دچار ام اس شده با اشاره به مشکلاتی که اخیراً به واسطه بیماریاش زندگی را به وی سختتر کرده، گفت: بارها متوجه علائم بیماری شدم که به علت عدم آگاهی و کم توجهی، با افزایش چشم گیر و نامتعارف ضعف عضلانی و قفل شدن یکباره دست و پا و مشکلات بیماری تشخیص داده شد ولی متاسفانه علی رغم پوشش بیمهای درمان ام اس در قالب دفترچه بیماریهای خاص، به علت پیشرفت بیماریام دیگر دارویهای تزریقی تولید داخل پاسخگویم نیست و به اصرار پزشک معالج مجبور به تهیه نسخههای خارجی داروها شدهام که تقریباً به طور ماهیانه سه و نیم میلیون تومان تنها هزینه داروهای تزریقیام میشود و به علت نداشتن بضاعت مالی دیگر قادر به تأمین آن نیستم.
پای درددل یک شهروند دیگر هم نشستیم. مرد جوانی که حدود یک سال است پدرش به بیماری قلبی دچار شده است حسابی سروکارش با پزشک متخصص و بیمارستان و عمل جراحی وافتاده است. او در گفت و گو با خبرنگار آنا میگوید: سال گذشته که پدرم بهخاطر درد قلب به پزشک متخصص مراجعه کرد حدود ۴۰ هزار تومان ویزیت پرداخت کردیم.
او میگوید: جدای از اینکه هزینه عمل جراحی و گذاشتن فنر در قلب پدرم یک پروسه عجیب و غریب بود و از آنطرف پیدا کردن داروهای مخصوص هم که دیگر حرفی برای گفتن ندارم پول ویزیت پزشک متخصص هم که اضافه شده طرف دیگر ماجراست.
ضرورت تجدیدنظر در میزان تعرفهها
چندی پیش مهدی اسماعیلی، نماینده مردم میانه در مجلس در واکنش به افزایش تعرفههای پزشکی در بخش دولتی و خصوصی، گفته است: از مجلس یازدهم و دولت سیزدهم انتظار میرود ساماندهی مناسبی را درمورد وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم داشته باشند؛ زیرا تحمل این حجم از فشارهای اقتصادی برای مردم قابل تحمل نیست. با افزایش قیمتها و همچنین تعرفههای خدماتی ازجمله پزشکی شرایط بسیار نامناسبی برای مردم ایجاد خواهد شد و در این شرایط بسیار حساس که قیمت اقلام مختلف افزایش یافته به طور قطع مردم دیگر تاب و تحمل افزایش هزینههای درمان و سلامت را ندارند.
اسماعیلی با بیان اینکه به نظر میرسد درمورد افزایش تعرفههای پزشکی با عجله تصمیم گیری شده است، افزود: به صلاح نیست در این شرایطی که مردم در فشار اقتصادی هستند تعرفههای پزشکی افزایش یابد؛ البته دولتهای سابق هم به دنبال این هدفگذاری که پزشکان خانواده بتوانند به نوعی همپوشانی کنند و با تعرفههای دولتی خدمات پزشکی و درمانی را ارائه کنند، نبودهاند و این موضوع ناکام مانده است. پیشنهاد و درخواست میشود وزارت بهداشت و درمان درمورد تعرفهگذاری جدید تجدید نظر کند تا مقداری وضعیت اقتصادی کشور بهبود یابد و در فرصتهای آتی بتواند متناسب با وضعیت اقتصادی و درآمدی مردم تعرفهها را هماهنگ کنددر جایی دیگر محسن بند پی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفته است: «در پیشنهاد به مجلس عرض کردم که فرانشیز پرداخت بیماران کم شود و قیمت پرداختی بیماران را نسبت به سال ۱۴۰۰ ثابت نگه داریم اما افزایش تعرفهها را به دوش بیمهها بگذاریم تا خدماتی که ارائه میدهند قیمت گذاری آن منطقی و بر اساس تورم کشور باشد.»
اینکه قرار است برای نسخه های میلیونی در دست مردم چه تدبیری اندیشید معلوم نیست! آنچه این روزها مشاهده می کنیم تعداد زیادی از بیمارانی است که به دلیل گرانی درمان از ادامه روند بهبودی خود انصراف می دهند. آنطور که معلوم است طرح دارویار هم نتوانسته است به کمک مردم بیاید.
انتهای پیام/
انتهای پیام/