دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 ارديبهشت 1395 - 13:41

همایش «صنایع دستی، صلح و خلاقیت» در تبریز برگزار شد

همایش «صنایع دستی، صلح و خلاقیت» ظهر روز پنجشنبه، نهم اردیبهشت سال جاری با حضور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، استاندار آذربایجان شرقی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه و اعضای هیأت رئیسه شورای جهانی صنایع دستی در هتل پارس تبریز برگزار شد.
کد خبر : 80886

به گزارش گروه فرهنگی آنا به‌ نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، فرزین حق‌پرست در همایش «صنایع دستی، صلح و خلاقیت» ضمن خوش‌آمدگویی به میهمانان و شرکت‌کنندگان در همایش گفت: پیام هنر و صنایع دستی برای جهانیان، دنیایی عاری از هر گونه خشونت، جنگ و خونریزی است، چرا که هنر در هر کجای جهان که باشد، احساس آرامش، زیبایی و صلح را برای نوع بشر به ارمغان می آورد.


مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با تأکید بر نگاه ویژه سازمان میراث فرهنگی کشور به غنای تاریخی و هنری تبریز، از تلاش های صورت گرفته در مجموعه کشور و استان برای ارتقای جایگاه جهانی تبریز در عرصه های مختلف قدردانی نمود.


وی با اشاره به کسب دو عنوان مهم در گستره بین المللی در سال گذشته؛ شهرجهانی فرش دستباف و پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018، بر اهمیت این دو رویداد بین المللی در حوزه صنایع دستی و گردشگری تأکید کرد و افزود: با این حال مدیریت عالی سازمان و استان و دست اندر کاران امر گردشگری و صنایع دستی این انتخاب ها را پایان کار ندانسته و در ایجاد تغییرات گسترده و تحول چشم گیر در تبریز مصمم هستند.


حق پرست برگزاری هفتمین اجلاس شورای جهانی صنایع دستی آسیا و اقیانوسه در تبریز را از برکات کسب عناوین جهانی تبریز طی سال های گذشته دانست و یادآور شد: تبریز در شهریور ماه سال جاری نیز میزبان نشست وزرای گردشگری کشورهای ACD خواهد بود.


غدا هیجاوی نیز در همایش "صنایع دستی، صلح و خلاقیت" دنیای امروز را دنیایی با چالش های فراوان عنوان کرد و مدرنیزه شدن را یکی از بزرگترین دغدغه های جوامع امروزی دانست.


رئیس منطقه آسیا و اقیانوسه شورای جهانی صنایع دستی افزود: صنعتی شدن جوامع سبب نابودی مهارت های ذهنی و دستی هنرمندان شده است و از بسیاری جهات، تهدیدی بزرگ علیه هویت ملی جوامع محسوب می شود.


وی تنها راه مقابله با این چالش ها را معرفی ایده های جدید و خلاقانه برای غلبه بر پدیده صنعتی شدن دانست و هنر صنایع دستی را مصداق بارز صلح خلاق عنوان کرد.


غدا هیجاوی، یک اثر خلاق صنایع دستی که توسط دست های توانمند هنرمندی ساخته می شود را نشأت گرفته از روح، نیروهای فکری، فرهنگی و حتی مذهبی آن جامعه دانست.


وی با تأکید بر رابطه متقابل بین صلح و خلاقیت، ایجاد صلح جهانی را زمینه ساز شکوفایی هنری دانست و متقابلا هنر و صنایع دستی را نمادی از صلح در جهان عنوان کرد.


غدا هیجاوی افزود: بدون شک، یک محیط صلح آمیز در بروز خلاقیت ها و ارائه تولیدات نفیس و ارزنده صنایع دستی تأثیر چشمگیری خواهد داشت و باید اذعان داشت، امروزه دولت ها برای حمایت، پشتیبانی و ارائه خدمات در راستای توسعه بخش صنایع دستی، سعی در تامین امنیت و ایجاد فضای صلح آمیز اجتماعی و اقتصادی برای هنرمندان و شاغلین در این رشته دارند.


بهمن نامور مطلق نیز در این همایش با اشاره به اهمیت برقراری صلح در جامعه اظهار داشت: شاید در نگاه نخست این پرسش پیش بیاید که صلح چه ربطی به صنایع دستی دارد و چرا صنایع دستی با مشکلات عدیده ای که دارد، باید دغدغه صلح داشته باشد.


معاون صنایع دستی کشور در این خصوص تأکید کرد: برخی مسائل در جهان آنچنان مهم و حیاتی هستند که اگر خطری آن ها را تهدید کند، سایر بخش های جامعه را نیز درگیر می کند و امروز جامعه بشری با چنین شرایطی مواجه است، چرا که صلح در عصر حاضر به خطر افتاده است و به همراه صلح، تمام دستاوردهای تمدنی و فرهنگی نیز تهدید می شود.


وی با اشاره به اهمیت نقش هنر در برقراری صلح در جامعه جهانی گفت: ایجاد صلح، بزرگترین خلاقیت انسان در دوران معاصر است، لذا هنرمندان می توانند با خلاقیت خویش در راه برقراری صلح بین جوامع کوشا باشند.


وی برخی از حوزه ها را به طور بنیادین با صلح مرتبط دانست و افزود: صنعت گردشگری، ذاتا صنعتی جنگ گریز و صلح طلب است، چرا که هر کجا جنگ آغاز شود، گردشگری منحل خواهد شد، هر جا که تروریسم وارد شود، گردشگر از آنجا خارج خواهد شد و هر کجا صنایع نظامی و جنگی مستقر شود، دیگر جایی برای رشد صنایع دستی و هنرهای معنوی باقی نخواهد ماند.


نامور مطلق با تأکید بر رواج فرهنگ گفتگو بین دولت ها خاطر نشان کرد: صنایع دستی و میراث فرهنگی اساسا صلح طلب و صلح آمیز هستند و علاوه بر اینکه می توانند نقش تعیین کننده ای در گسترش صلح ایفا کنند، از طریق زبان هنر، زمینه نزدیکی فرهنگ های گوناگون با یکدیگر را نیز فراهم می سازند، چرا که خلق اثر مشترک هنری و صنایع دستی موجب شکل گیری محبت می شود.


وی از راه اندازی روستاها و کارگاه های هدف صنایع دستی به منظور گسترش و عمیق تر ساختن پیوند عاطفی بین تمام هنرمندان کشور خبر داد و از هنرمندان فعال در حوزه فرش آذربایجان شرقی خواست تا طرح فرشی را برای ارائه در همایش صنایع دستی اصفهان آماده کنند تا تمام 300 نفر میهمان این اجلاس بزرگ بر آن گره صلح بزنند و سپس این اثر فاخر به موزه فرش تبریز اهدا شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب