دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 مهر 1401 - 12:19
«کریدل» بررسی کرد؛

معرفی دست‌های پشت پرده/ رمزگشایی از جنگِ سایبری پنتاگون علیه ایران

معرفی دست‌های پشت پرده  رمزگشایی از جنگِ سایبری پنتاگون علیه ایران
یک وبگاه تحلیلی در گزارشی به بررسی این موضوع پرداخت که چگونه وزارت دفاع آمریکا از بات‌ها، ربات‌ها و شخصیت‌های جعلیِ دنیای مجازی برای ترویج خشونت در خیابان‌های ایران استفاده می‌کند.
کد خبر : 808071

به گزارش گروه منطقه و جهان خبرگزاری آنا، اغتشاشات اخیر در ایران دستمایه گزارشی است که به قلم «کیت کلارنبرگ» روزنامه‌نگار تحقیقی در پایگاه تحلیلی «کریدل» منتشر شده است.

در این گزارش، نویسنده آنچه ایران این روز‌ها شاهد است را نتیجه جنگ پوششی آمریکا می‌داند که با تکیه بر قابلیت‌های دنیای مجازی، در جبهه‌های مختلف در حال انجام است.

در ادامه نویسنده می‌کوشد تا با استدلال‌های خود نشان دهد که چگونه «فشردن یک دکمه در آمریکا، موجب بروز خشونت و ناآرامی در ایران می‌شود»‌- جمله‌ای که به خوبی حاکی از موضع کیت کلارنبرگ درباره این است که اغتشاشات ایران از خارج مهندسی و طراحی شده‌اند.

وی در این مطلب که با عنوان «رمزگشایی از جنگ پنهان آمریکا علیه ایران» منتشر شده است، به حساب‌های جعلی اشاره می‌کند که «سنتکام» واحد تروریستی  فرماندهی مرکزی آمریکا که منطقه و ایران را پوشش می‌‍ دهد، در شبکه‌های مجازی اداره می‌کند.

ایجاد و ساخت رسانه‌های جعلی که به زبان فارسی محتوا تولید می‌کنند، مهمترین راهبردی است که کارشناسان جنگ روانی ارتش آمریکا به کار می‌گیرند. در همین رابطه شمار زیادی کانال، صفحه و حساب‌های آنلاین در توئیتر، فیسبوک، اینستاگرام، یوتیوب و حتی تلگرام ایجاد و اداره می‌شود.

سنتکام در برخی موارد، روزنامه‌نگاران و کارشناسان جعلی با فالوئر‌های زیاد در این شبکه‌ها و پیام‌رسان‌های اجتماعی ایجاد کرده که تصویر پروفایل آن‌ها با هوش مصنوعی ساخته شده است. این رسانه‌ها و سایت‌ها با این ادعا که اخبار و اطلاعات موثقی از حوادث ایران دارد، تلاش می‌کنند تا مخاطبان را به سمت منابع آنلاینی که اهداف خاصی را دنبال می‌کنند، هدایت کنند.

کانال‌های یوتیوب مرتبط با این رسانه‌های جعلی هم ویدئو‌های کوتاه زیادی را تولید می‌کنند، با این امید که با فیلم‌های اصلی اشتباه گرفته و در شبکه‌های اجتماعی همه‌گیر یا به اصطلاح وایرال شوند.

برخی از رسانه‌هایی که مروج اخبار جعلی هستند تولیداتی ارئه می‌کنند که البته بخش بزرگی از آن‌ها بازنشر مطالب و محتوا‌های سازمان‌های تبلیغاتی مثل «رادیو فردا» و «صدای آمریکا» است.

نظرات اشخاص جعلی هم در این رسانه‌ها منتشر می‌شود. این‌ها شخصیت‌هایی هستند که برای افزایش اعتبار خود، محتوای غیرسیاسی مانند اشعار فارسی و عکس غذا‌های ایرانی را هم چاشنی پست‌هایشان می‌کنند. این شخصیت‌ها و حساب‌های جعلی با مردم عادی ایران در توئیتر وارد تعامل می‌شوند و اغلب درباره مسائل روز با آن‌ها شوخی می‌کنند.

بات‌ها و ترول‌های پنتاگون برای ایجاد تعامل از تکنیک‌های مختلف استفاده و دیدگاه‌ها و مطالبی درباره نقد سیاست خارجی دولت ایران و مسائل اجتماعی منتشر می‌کنند و به دنبال ایجاد نارضایتی در میان مردم ایران هستند.

در ماه‌های گذشته کار اصلی گروهی از بات‌ها و ترول‌ها در فضای مجازی متمرکز بر حقوق زنان بود. در همین راستا، مطالب زیادی درباره مقایسه فرصت‌ها و امکانات زنان ایرانی و زنان خارج از ایران و همچنین افزایش هزینه‌های زندگی منتشر شد که البته همه آن‌ها نتیجه مستقیم تحریم‌های آمریکا است.

شواهد روشنی از حمایت و هدایت خارجی اعتراض‌ها در ایران وجود دارد. به عنوان مثال فعالیت‌های «مسیح علی‌نژاد» که زنان را تشویق به سوزاندن روسری‌هایشان می‌کند به شکل بی‌سابقه‌ای با پوشش رسانه‌ای گسترده همراه است، بدون اینکه حتی یک روزنامه‌نگار یا رسانه این پرسش را مطرح کند که آیا نقش او در این اعتراض‌های به اصطلاح مردمی با دخالت‌های خصمانه خارجی مرتبط است یا خیر.

بخش زیادی از بودجه اقدامات تبلیغی وی علیه ایران را «سازمان رسانه‌های جهانی آمریکا» واریز می‌کند که مسئول نظارت بر پلتفرم‌های تبلیغاتی مانند «رادیوی آزاد اروپا» و «صدای آمریکا» است.

در عصر شیوع اخبار جعلی، شاید مجموعه چنین مطالبی در شبکه‌های اجتماعی بی‌ضرر به نظر برسند، اما هنگامی که جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل شوند، سلاحی قوی و بالقوه خطرناک از مجموعه سلاح‌های پنتاگون برای پیشبرد پروژه «تغییر رژیم» در دیگر کشور‌ها را تشکیل می‌دهند.  

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب