جذب گردشگر و درآمد با سرمایهگذاری در «اکوتوریسم»/ آینده تورهای گردشگری چگونه است؟
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ شرکت «آسمان آبی سندباد» با مدیریت علی جوکار و شبنم ملکی، سال ۹۸ راهاندازی شد و پس از گذراندن دورههای آموزشی در پارک علم و فناوری استان مرکزی فعالیتهای خود را آغاز کرد.
این شرکت در زمینه اکوتوریسم و طبیعتگردی فعال بوده و فعالیتهای مورد نیاز خود شامل امور تبلیغاتی، خدماتی و ... را از طریق برونسپاری به دیگر شرکتها و با همکاری آنها انجام میدهد و به طور مستقیم برای ۵ نفر شغل ایجاد کرده است.
جوکار در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در اراک در تشریح نحوه ایجاد، نوع کارکرد و فعالیتهای شرکت متبوع خود بیان کرد: با توجه به اینکه رشته تحصیلی و تخصصیام گردشگری و اکوتوریسم بود، علاقهمند به فعالیت در این حوزه شدم و در سایر زمینهها هم بهصورت تحقیقاتی در حال مطالعه و بررسی هستم.
وی افزود: در صنعت گردشگری امنیت، ارائه خدمات بهینه، جاذبههای گردشگری، تنوع آب و هوایی از گزینههای مهم هستند. توسعه اکوتوریسم با ایجاد فرصتهای شغلی، منافع اقتصادی بیشماری را برای مردم منطقه و کشور فراهم میکند و خوشبختانه در این شرکت با وجود کرونا تاکنون توانستهایم در سال ۹۹، ۱۷ تور، سال ۱۴۰۰، ۲۳ تور و سال ۱۴۰۱، ۲۸ تور را در کشور برگزار کنیم.
این مدیر فناور ادامه داد: ایران از نظر جاذبههای اکوتوریسمی و تنوع اقلیمی جزء ۵ کشور برتر دنیاست و چشماندازهای طبیعی فراوان دارذد و همین مناطق بکر مکانهای مورد نظر تور گردشگری شرکت است. طبیعت بکر ایران، بیابان و کویر، تالاب، چشمههای آبگرم و دریا و آبشار تنها به فاصله چند ساعت در اقلیم ایران قرار دارد و این مسئله باعث شگفتی مسافران میشود.
جوکار درباره حفظ محیط زیست گفت: آموزشهای زیست محیطی و حفظ محیط زیست در تورهای گردشگری به مسافران آموزش داده میشود و حفاظت از محیط زیست در اولویت قرار دارد.
به گفته این فعال حوزه علم و فناوری با توجه به اینکه استان مرکزی استانی صنعتی است، برگزاری تورهای صنعتی در این استان امکانپذیر است و آینده بسیار روشنی دارد.
گردشگری باعث کاهش مهاجرت بیرویه روستائیان به شهر میشود
وی با اشاره به وجود و فعالیت شرکتهای بزرگی گردشگری و توریستی که در زمینه فروش بلیت و تورهای مسافرتی فعالیت میکنند، افزود: شرکتهای کوچک در زمینه گردشگری میتوانند بازار محدود به محصول و فعالیت خاصی را داشته باشند تا در رقابت با شرکتهای بزرگ دچار ضرر و زیان نشوند.
این مدیر فناور بیان کرد: در کشور ایران با سرمایهگذاری در گردشگری و اکوتوریسم بهراحتی میتوانیم به جذب گردشگر و درآمد برسیم، باعث اشتغالزایی در مناطق مختلف ایران شویم و اینگونه سطح زندگی مردم بومی و روستاییان ارتقا یابد. گردشگری باعث کاهش مهاجرت بیرویه روستائیان به شهر میشود و آینده تورهای گردشگری در ایران بسیار روشن است. در این حوزه میتوان با سرمایه کم و به آسانی به کسب درآمد پرداخت و گردش مالی خوبی داشت.
جوکار افزود: ادارات کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی در استانها ناظر بر صنعت گردشگری هستند و این موضوع علاوه بر مدیریت به بسترسازی فرهنگی برای افزایش حس مسئولیتپذیری به منظور استفاده از محیط زیست و ارتباط با آن نیاز دارد.
این مدیر حوزه فناوری با اشاره به اینکه تنها راه نجات مردم و دولت و اقتصاد ایران افزایش توجه به صنعت گردشگری و اکوتوریسم است، بیان کرد: سالهای کرونایی که صنعت اکوتوریسم و گردشگری دچار مشکلاتی شد و در اولویتهای اول نبود، علاوه بر آن مسئله فیلترینگ نیز تأثیر منفی بر بازار کار و تبلیغات در این حوزه داشت.
وی یادآور شد: بروکراسی اداری، مالیات و مشکلات قانونی از دیگر موانع پیش روی حوزه گردشگری است که امیدواریم با توجه مسئولان مربوط این مشکلات مرتفع شود. اداره اماکن همکاری خوبی دارد و جلسات آموزشی را برگزار میکند. امیدواریم سایر ارگانهای دولتی و خصوصی نیز با همکاری با شرکتهای گردشگری به برگزاری انواع تورهای صنعتی و توریسمی بپردازند.
گفتوگو از ابوالفضل اکبری
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/