انعقاد قراردادهای نفتی با دانشگاهها در راستای اقتصاد مقاومتی
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از مهر، ابراهیم طالقانی، در حاشیه ششمین جشنواره ملی دانایی خلیج فارس با بیان اینکه ۱۱ طرح در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی به وزارت نفت واگذار شده است، گفت: «یکی از این طرحها، موضوع ازدیاد برداشت مخازن نفتی است که به دانشگاهها واگذار کردهایم و در اجرای این امر از حوزه و دانشگاه کمک خواهیم گرفت. در واقع دانشگاهها در این پروژه مشاور فناوری هستند».
طالقانی با بیان اینکه فناوری و توسعه آن به دو بخش تقسیم میشود، افزود: «ارتباط، مهارت و افزایش توانایی و همچنین کسب دانش و داشتن تکنولوژی از بخشهای فناوری و توسعه فناوری به شمار میروند».
وی با بیان اینکه این جشنواره در راستای توسعه فناوری با محوریت دانش هر ساله برگزار میشود، گفت: «اکنون ما در حوزه عملیاتی مشکلاتی داریم که میتوانیم با دانش چرایی آن را مشخص کنیم».
به گفته طالقانی، در واقع شرکتهای دانش بنیان میتوانند در راستای رفع یکسری مشکلات گام بردارند و در صنعت نفت هم نقش ظهور و بروز نوآوری را ایفا کنند.
وی با بیان اینکه دانش بدون محل به کارگیری بیاهمیت است، گفت: «باید دانش را طوری جهتگیری کنیم که در نهایت به ثروت تبدیل شود؛ در واقع علمی را به کار بگیری که ثروتزایی داشته باشد».
طالقانی با بیان اینکه وظیفه ما در مدیریت پژوهش و فناوری آن است که ساز و کاری را برای تبدیل علم به ثروت طراحی کنیم، گفت: «البته در طول سالهای گذشته اقدامات آن انجام شده و امیدواریم که در سال اقدام و عمل، جنبههای عملی آن نیز پدیدار شود».
وی عنوان کرد: «در همین پارس جنوبی مسائلی زیادی در ارتباط با خوردگی مربوط به سکوها وجود دارد و ما در دانشکدههای شیمی راجع به اینها مطالعه کردهایم و در اینجا نیازمند چگونگی استفاده از علم هستیم».
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اقدامات معاونت پژوهشی وزارت نفت تاکید کرد: «یکی از مجموعه اقدامات ما در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، قراردادهای میدان محور با دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان است».
وی افزود: «دانشگاه خلیج فارس و پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان میتوانند در خوداتکایی ملی و خودباوری، فناوری را برای ما به وجود آورند».
انتهای پیام/