دانشگاه آزاد قم در طراحی وتولید علوم انسانی پیشتاز باشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از قم، حسن بنیانیان مشاور و دستیار امور فرهنگی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جمع استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با اشاره به ظرفیت عظیم علمی حوزههای علمیه اظهار کرد: انتظار میرود که دانشگاه آزاد قم پیشتاز دانشگاههای آزاد کشور در ایده و طرح و تولید علوم انسانی باشد.
بنیانیان افزود: انتظار داریم که واحد دانشگاهی قم نقش برجسته ایفا کند؛ بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی قم باید به برج هدایتگر تبدیل تا آسیبهای جامعه وارد دانشگاه و برای آن راه حل پیدا شود.
وی گفت: طبق بیانیه رئیس دانشگاه در موضوع حجاب و عفاف قصد داریم در دانشگاه آزاد اسلامی رویکرد فرهنگی تربیتی و پیشرفت علمی را توأمان و محیط آموزشی آموزنده و تعالی بخش برای حضور سازنده زن و مرد ایجاد کنیم. انتظار میرود که معاونین آموزشی و پژوهشی و مالی و اداری در خدمت تحول فرهنگی و این رویکرد تربیتی قرار بگیرند.
مشاور و دستیار امور فرهنگی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه مطالبات مقام معظم رهبری از یک استاد دانشگاه چیست؟ گفت: باید برای رسیدن به این هدف شناخت دقیق تری از فرهنگ، نیازهای راهبردی علمی کشور، تحولات مورد نیاز در درون دانشگاه، تحولات نگرشی و رفتاری در اساتید به وجود بیاید.
وی ادامه داد: دانشگاه نباید از مسائل جامعه منفک باشد؛ بنابراین اساتید و جامعه دانشگاهیان با ایجاد سازوکار مناسب بکوشند دانشگاه را درگیر مسائل اجتماعی کنند؛ بنابراین همانطورکه مقام معظم رهبری تأکید داشتند فعالیت اساتید با محور مسائل جامعه به خصوص در علوم انسانی اسلامی یک مسئله بسیار حیاتی است.
بنیانیان با بیان اینکه در دانشگاه آزاد اسلامی بناست خودکفایی اقتصادی، بهره وری و اثربخشی را در درون خودش دنبال کند، بیان کرد: مقام معظم رهبری در فرمایش خود تأکید دارند که تقویت کیان دانشگاه آزاد اسلامی را مواظبت کنید و این به آن معناست کسی که از دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل میشود با افتخار بگوید من فارغ التحصیل دانشگاه آزاد قم هستم؛ بنابراین به برکت تحولاتی که اتفاق افتاده است ما انتظار داریم که دانشگاه آزاد اسلامی قم یک نقش برجسته ایفا کند.
وی درباره مفهوم فرهنگ گفت: نگاه تقلیل یافته به مفهوم فرهنگ در بین نخبگان وجود دارد که مقام معظم رهبری از این نگاه تقلیل یافته به فرهنگ بسیار رنج میبرند و در این خصوص جملات زیادی دارند وتلاش کرده اند اعضای شورای انقلاب فرهنگی را با مفهوم واقعی فرهنگ آشنا کنند.
مشاور و دستیار امور فرهنگی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: درنقشه مهندسی فرهنگی فرهنگ به عنوان نظام وارهای از باورها و محفوظات اساسی، ارزشها و آداب و الگوهای رفتاری، نمادها و مصنوعات تعریف شده است بنابر این فرهنگ در همه جوامع وجود دارد که چهار عنصر کلیدی باور، ارزش، الگوهای رفتاری، نمادها و مصنوعات است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه فرهنگ ادراکات، رفتار و مناسبات جامعه را جهت و شکل میدهد و هویت آن را میسازد، افزود: ابزارهای فرهنگی را باید به استخدام بگیریم تا باورهای مردم را به اسلام نزدیک کنیم.
بنیانیان با بیان اینکه از دیدگاه مقام معظم رهبری مشکل فرهنگ، نخبگان هستند که تلقی نخبگان از فرهنگ ناقص است و از نظر ایشان فرهنگ مانند هوا در همه جا هست، افزود: ارتقای فرهنگ راهبرد اصلی نظام جمهوری اسلامی است لذا در قانون اساسی چندین اصل مربوط به این رسالت است.
وی دومین عامل اقتدار نظام جمهوری اسلامی را ارزشها و باورهای فرهنگی برشمرد و گفت: اقتدار ما مربوط به موشکهای ما نیست؛ اقتدار ما مربوط به انسانهایی است که پشت موشکها هستند لذا باورهای انسان هاست که برای ما اقتدار ایجاد کرده است.
بنیانیان با بیان اینکه ارتقای فرهنگ عامل تسریع در پیشرفت جامعه است؛ بنابراین بخش مهمی ازمشکلات اقتصادی ما فرهنگی است، افزود: اگر خواهان تمدن اسلامی در جامعه هستیم مقدمه شکل گیری تمدن اسلامی فرهنگ اسلامی است یعنی از جهان بینی اسلامی باورهایمان را اسلامی کنیم و اصلاح کنیم و ارزشها و هنجارها یمان را تعریف کنیم و بر اساس آن الگوهای رفتاری و نماد هایمان را بسازیم این الگوهای رفتاری و نمادها که از مبانی دینی استخراج میکنیم در روابط اقتصادی، سیاسی و سبک زندگی و روابط اجتماعی ما اگر جاری شد میتوان گفت فرهنگ اسلامی شکل گرفته است؛ بنابراین محصول فرهنگ اسلامی میشود تمدن اسلامی.
وی گفت: وقتی اعتکاف در دانشگاه ارزشمندتر میشود که صداقت و صلابت نفس را در دانشجو بوجود بیاورد و اعتکاف باید کاری کند که دانشجو تصمیمات اصلی زندگی خود را از دین بگیرد.
ابتدای این جلسه حجت الاسلام حسن خیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم نیز در سخنانی درباره نقش اساتید در ترویج فرهنگ بین دانشجویان و نقش محوری کلاس داری توسط اساتید در دانشگاهها مطالبی را بیان کرد.
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/